Isabella: o Caso Nardoni - Een aangrijpende documentaire over een beruchte kindermoord -
Isabella: o Caso Nardoni – Een aangrijpende documentaire over een beruchte kindermoord

Isabella: o Caso Nardoni – Een aangrijpende documentaire over een beruchte kindermoord

Isabella: o Caso Nardoni - Een aangrijpende documentaire

Netflix heeft onlangs een nieuwe documentaire uitgebracht, Isabella: o Caso Nardoni, die het verhaal vertelt van een van de meest schokkende en controversiële zaken van kindermoord in de Braziliaanse geschiedenis.

De documentaire, die bestaat uit vier afleveringen van elk ongeveer 50 minuten, laat zien hoe de zaak zich ontwikkelde vanaf de nacht van 29 maart 2008, toen de vijfjarige Isabella Nardoni uit het raam van haar vaders appartement werd gegooid, tot aan het proces en de veroordeling van haar vader Alexandre Nardoni en zijn vrouw Anna Carolina Jatobá in 2010.

De documentaire is gemaakt door twee Braziliaanse regisseurs, Micael Langer en Cláudio Manoel. Zij hebben eerder samengewerkt aan andere documentaires, zoals Simonal - Ninguém Sabe o Duro que Dei (2009) en Dossiê Jango (2013). Langer en Manoel hebben voor deze documentaire uitgebreid onderzoek gedaan naar de zaak, en hebben toegang gekregen tot exclusieve beelden en getuigenissen. Ze hebben ook gesproken met de moeder en de grootouders van Isabella, die hun verdriet en hun strijd voor gerechtigheid delen.

De documentaire maakt gebruik van archiefbeelden, interviews met betrokkenen, reconstructies en analyses van experts om een compleet en objectief beeld te geven van de zaak, die veel emoties en meningen opriep bij het Braziliaanse publiek.

De documentaire laat zien hoe de politie, de media, de advocaten, de rechters en de familieleden van Isabella omgingen met de zaak, die veel aandacht kreeg van de nationale en internationale pers. De documentaire stelt ook kritische vragen over het functioneren van het Braziliaanse rechtssysteem, de rol van de media in het beïnvloeden van de publieke opinie en de sociale en culturele aspecten die een rol speelden in de zaak.

Isabella: o Caso Nardoni is een documentaire die je niet onberoerd laat. Het is een aangrijpende en indrukwekkende getuigenis van een tragische gebeurtenis, die nog steeds veel vragen en twijfels oproept. De documentaire is sinds 17 augustus te zien op Netflix . Als je geïnteresseerd bent in true crime, mis deze documentaire dan niet.

Banner Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023