Cassave chips maken doe je zo! >
Cassave chips maken doe je zo!

Cassave chips maken doe je zo!

Cassave

Misschien heb je ze wel eens zien liggen in de supermarkt. Die grote bruine wortel op de groenteafdeling waarvan je misschien niet zo goed weet wat je er allemaal mee kunt maken. De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika.

Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Cassave wortels

In Nederland wordt de cassave wortel niet verbouwd, maar het is wel in verschillende winkels te vinden. De Jumbo heeft de cassave wortel in het assortiment en ook bij de Lidl is de cassave wortel wel eens te vinden. Verder kun je de cassave wortel kopen in veel verschillende toko's, groentemarkten en groentewinkels.

Tijdens onze vakanties in Brazilië en soms ook in Nederland eten wij wel eens cassave chips en willen daarom ook het recept en bereidingswijze met jullie delen.

Benodigdheden cassave chips

1 cassave wortel
Olie om te frituren
Zout

Frituurpan/pan
Dunschiller
Scherp mes

Vergiet
Keukenpapier

Bereidingswijze cassave chips

Als eerste schil je de cassave wortel met een dunschiller. Als de schil er af is dan was je de wortel onder de kraan. Belangrijk is dan om de wortel goed droog te maken. Je zou dit goed kunnen doen door de wortel op keukenpapier te leggen.

Als de wortel goed droog is dan snijd je met een scherp mes hele kleine plakjes. Hoe kleiner de plakjes hoe lekkerder ze uiteindelijk worden. Wees voorzichtig met het snijden, want de wortel is behoorlijk stevig.

Als je de wortel in mooie kleine schijfjes gesneden hebt dan kun je ze bakken in de olie. Je zult zien dat de randjes snel bruin worden, maar ze zijn pas klaar als bijna het hele schijfje bruin geworden is. Als het klaar is dan kun je ze eruit halen en laten drogen op keukenpapier.

Als ze afgekoeld zijn dan kun je er zout over doen naar behoefte. In een afgesloten bakje kun je de chips een tijdje bewaren.

Bereidingswijze in de oven

Het kan natuurlijk ook dat je geen gebruik wil maken van frituren. Geen probleem, want je kunt de cassave chips ook bereiden in de oven.

Doe de plakjes cassave in een kommetje met een klein beetje olie en kruiden naar keuze. Meng alles goed door elkaar en spreid alles op een plaat in de oven met bakpapier. De oven warm je op tot ongeveer 140 graden en houdt je de chips goed in de gaten. Bak de cassave chips in ongeveer 20-4o minuten. De baktijd hangt vooral af van de dikte van de plakjes.

Nog meer Braziliaanse recepten

Braziliaanse warme chocolademelk

Pão de queijo

Cassave frietjes

Brigadeiros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: