Braziliaanse series en films die je op Netflix kunt bekijken -
Braziliaanse series en films die je op Netflix kunt bekijken

Braziliaanse series en films die je op Netflix kunt bekijken

Braziliaanse series en films via Netflix

Als je van Braziliaanse series en films houdt, dan zit je goed bij Netflix. Je vindt er een ruim aanbod van spannende, romantische, komische en dramatische titels uit Brazilië. Of je nu meer wilt weten over de Braziliaanse cultuur, geschiedenis, politiek of gewoon wilt genieten van een goed verhaal, er is voor ieder wat wils.

Hier zijn een aantal kijktips die je niet mag missen:

O Mecanismo

Marco Ruffo is een gepensioneerde federale politieagent die geobsedeerd is door de zaak Lava Jato, een grootschalig corruptieschandaal dat de Braziliaanse politiek en economie op zijn kop heeft gezet. Hij heeft jarenlang bewijs verzameld tegen de machtige zakenman Ricardo Brecht, die hij verdenkt van het leiden van een crimineel netwerk dat smeergeld betaalt en ontvangt van politici en ambtenaren. Maar zijn onderzoek wordt steeds gedwarsboomd door zijn voormalige protegé Verena Cardoni, die nu de leiding heeft over de operatie en een andere aanpak volgt.

Ruffo besluit om op eigen houtje verder te gaan, met de hulp van zijn trouwe vriendin Regina en zijn oude partner Guilherme. Hij ontdekt dat Brecht niet alleen betrokken is bij Lava Jato, maar ook bij een nog groter en gevaarlijker complot: O Mecanismo, een geheim systeem dat de hele Braziliaanse samenleving controleert en manipuleert. Ruffo beseft dat hij in een web van leugens en intriges is beland, waar niemand te vertrouwen is en waar hij zijn leven op het spel zet om de waarheid te onthullen.

Irmandade

Cristina is een ambitieuze advocaat die werkt voor een prestigieus advocatenkantoor in São Paulo. Ze heeft een comfortabel leven met haar man en dochter, maar ze voelt zich ontevreden en verveeld. Ze weet niet dat haar broer Edson, die ze al twintig jaar niet heeft gezien, de leider is van een beruchte criminele organisatie die bekend staat als Irmandade, de Broederschap.

Edson zit al sinds zijn jeugd in de gevangenis, waar hij de macht heeft overgenomen van de corrupte bewakers en de andere gevangenen. Hij heeft een plan om Irmandade uit te breiden naar de buitenwereld, met behulp van zijn trouwe handlangers en een geheim wapen: zijn zus Cristina. Hij chanteert haar om hem te helpen met zijn juridische zaken en om informatie te verzamelen over zijn vijanden.

Cristina raakt steeds meer betrokken bij de duistere wereld van Irmandade, waar ze wordt geconfronteerd met geweld, verraad en morele dilemma's. Ze begint te twijfelen aan haar eigen waarden en loyaliteit, en aan de ware bedoelingen van haar broer. Ze ontdekt dat Irmandade niet alleen een criminele groep is, maar ook een sociale beweging die vecht tegen het onrecht en de onderdrukking van de arme en zwarte bevolking in Brazilië. Ze moet kiezen tussen haar familie en haar carrière, tussen haar hart en haar verstand, tussen Irmandade en de wet.

Bom dia Verônica

Verônica is een politieagente die werkt op de administratie van een politiebureau in São Paulo. Ze heeft een saai en onbevredigend leven, totdat ze op een dag getuige is van een zelfmoord van een vrouw in het gebouw. Ze besluit om op eigen initiatief de zaak te onderzoeken en ontdekt dat de vrouw het slachtoffer was van een gewelddadige man die haar via een datingsite had gelokt. Verônica zet alles op het spel om deze man te stoppen en andere vrouwen te beschermen.

Tegelijkertijd raakt Verônica betrokken bij een andere zaak, die van Janete, een huisvrouw die mishandeld wordt door haar man, Brandão, een machtige en corrupte rechter. Janete belt Verônica stiekem op en vraagt om hulp, maar durft niet te ontsnappen aan haar tirannieke echtgenoot. Verônica probeert Janete te overtuigen om tegen Brandão te getuigen en hem achter de tralies te krijgen.

Verônica komt erachter dat de twee zaken met elkaar verbonden zijn en dat er een duistere samenzwering gaande is die de hele Braziliaanse samenleving bedreigt. Ze moet vechten tegen een systeem dat vrouwen onderdrukt en mishandelt, en tegen haar eigen demonen uit het verleden. Ze ontdekt dat ze niet alleen is in haar strijd en dat ze kan rekenen op de steun van haar collega's, haar familie en haar vrienden.

Operações Especiais

Operações Especiais is een actiefilm uit 2015 die gaat over een team van eliteagenten die de strijd aangaan met de misdaad en corruptie in een kleine stad in Brazilië. De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de Braziliaanse speciale politie-eenheden, zoals de GOE en de BOPE.

De film begint met de introductie van Francis, een jonge en idealistische agente die zich aanmeldt voor een speciale training om deel uit te maken van een operações especiais-team. Ze wordt geselecteerd samen met andere agenten, zoals Paulo, een ervaren en cynische veteraan, Daniela, een ambitieuze en competente vrouw, en China, een grappige en loyale vriend. Onder leiding van Fábio, een strenge en charismatische instructeur, ondergaan ze een zware en intensieve opleiding om zich voor te bereiden op hun missies.

Hun eerste opdracht is om naar São Judas do Livramento te gaan, een stadje in het binnenland van Rio de Janeiro dat geteisterd wordt door drugshandel, moorden en corruptie. Daar moeten ze samenwerken met de lokale politiechef, Elias, die hen niet vertrouwt en hen ziet als indringers. Ze ontdekken al snel dat de situatie veel complexer en gevaarlijker is dan ze dachten, en dat ze te maken hebben met machtige vijanden, zowel binnen als buiten de wet.

Operações Especiais is een film vol actie, spanning en drama, die laat zien hoe het is om te werken als een speciale agent in Brazilië. De film toont ook de uitdagingen en dilemma's waar deze agenten mee te maken krijgen, zoals het balanceren tussen hun persoonlijke en professionele leven, het omgaan met ethische kwesties en het risico om hun leven te verliezen voor hun land.

Nada a Perder

Nada a Perder is een serie die het leven en de carrière van Edir Macedo volgt, een controversiële Braziliaanse evangelische leider en zakenman. De serie is gebaseerd op de gelijknamige biografische boeken die door Macedo zelf zijn geschreven.

De serie begint met de jeugd van Macedo in Rio de Janeiro, waar hij opgroeit in een arm en religieus gezin. Hij voelt zich aangetrokken tot de pinksterbeweging en begint te prediken op straat en in huizen. Hij wordt echter afgewezen en vervolgd door de traditionele kerken en de media, die hem beschuldigen van ketterij en oplichting.

Macedo laat zich niet ontmoedigen en richt in 1977 de Universele Kerk van het Koninkrijk van God op, een nieuwe kerk die zich richt op de genezing en bevrijding van mensen door het geloof. Hij gebruikt de radio en later de televisie om zijn boodschap te verspreiden en miljoenen volgelingen te winnen. Hij koopt ook de Record TV, een van de grootste televisiezenders van Brazilië.

Macedo wordt echter ook geconfronteerd met vele uitdagingen en vijanden, zoals de katholieke kerk, de politieke macht, de maffia, de pers en zelfs zijn eigen familie. Hij wordt gearresteerd, aangeklaagd, bedreigd en belasterd, maar hij geeft niet op en blijft vechten voor zijn visie en missie.

Nada a Perder is een serie die laat zien hoe een eenvoudige man een invloedrijke en omstreden figuur werd in Brazilië en de wereld. De serie toont ook de persoonlijke kant van Macedo, zijn relaties, zijn twijfels, zijn fouten en zijn successen.

Pelé

Pelé is een documentaire die het verhaal vertelt van een van de grootste voetballers aller tijden. De film volgt Pelé van zijn jeugd in Brazilië tot zijn gloriejaren als speler van Santos en het nationale elftal. De film laat zien hoe Pelé niet alleen een sportlegende werd, maar ook een symbool van hoop en trots voor een land dat worstelde met politieke en sociale problemen.

De film combineert archiefbeelden, interviews en persoonlijke getuigenissen om een intiem en eerlijk portret te schetsen van Pelé, zijn successen en zijn uitdagingen. De film toont ook de hoogtepunten van zijn carrière, zoals zijn drie wereldtitels, zijn duizendste doelpunt en zijn afscheidswedstrijd. De film laat zien hoe Pelé de voetbalwereld veranderde met zijn talent, stijl en charisma.

Pelé is een film die een eerbetoon brengt aan een icoon die miljoenen mensen inspireerde en nog steeds inspireert. De film laat zien hoe Pelé niet alleen een voetballer was, maar ook een mens met dromen, angsten, passies en fouten. De film laat zien hoe Pelé niets te verliezen had en alles te winnen.

Democracia em Vertigem

Democracia em Vertigem is een documentaire die de achtergronden en gevolgen van de politieke crisis in Brazilië blootlegt. De film is geregisseerd door Petra Costa, die haar persoonlijke en familiegeschiedenis verweeft met de opkomst en ondergang van de linkse regeringen van Lula en Dilma, en de opmars van de rechtse oppositie die leidde tot het impeachment van Dilma en de gevangenneming van Lula.

De film toont hoe Brazilië een periode van hoop en vooruitgang beleefde onder het leiderschap van Lula, die miljoenen mensen uit de armoede haalde en het land internationaal prestige gaf. Maar ook hoe deze periode werd overschaduwd door corruptieschandalen, economische recessie, sociale onrust en politieke polarisatie. De film laat zien hoe Dilma, de eerste vrouwelijke president van Brazilië, werd afgezet door een parlementaire coup, die werd gesteund door machtige media, bedrijven, rechters en politici. De film laat ook zien hoe Lula, de populairste politicus van het land, werd veroordeeld en opgesloten door een controversiële rechter, die later minister werd onder de extreemrechtse president Jair Bolsonaro.

Democracia em Vertigem is een film die een kritisch en emotioneel verslag geeft van een historisch moment in de Braziliaanse geschiedenis. De film stelt vragen over de kwetsbaarheid en de toekomst van de democratie in Brazilië en in de wereld. De film is een waarschuwing voor de gevaren van autoritarisme, populisme en fascisme, die steeds meer terrein winnen in verschillende landen. De film is ook een eerbetoon aan de strijd en de weerstand van de mensen die blijven vechten voor hun rechten en hun idealen.

Meer informatie over Brazilië

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023