Braziliaanse tosti maken in Nederland | Misto Quente -
Braziliaanse tosti maken in Nederland | Misto Quente

Braziliaanse tosti maken in Nederland | Misto Quente

Braziliaanse tosti

Je hebt vast wel eens een tosti gegeten met ham en kaas. Deze heb je hoogstwaarschijnlijk netjes gemaakt en in een tosti-ijzer geplaatst. Het lampje gaat uit en je kunt beginnen met eten.

In Brazilië hebben wij het op een andere manier geleerd. In Brazilië gebruikt met geen tosti-ijzer, maar wordt het gebakken in de koekenpan en worden er nog extra ingrediënten toegevoegd.

Misto Quente (Braziliaanse tosti)

Wie kent het niet! Een lekkere tosti met Ham en Kaas. In Brazilië maken ze de tosti, ook wel Misto Quente genoemd, net even iets anders.
Laat je verrassen door deze heerlijke variant die je gewoon maakt in de koekenpan.
Voorbereidingstijd1 min
Bereidingstijd2 min
Totale tijd7 min
Gang: Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 1 persoon

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 plakken Brood Wit
  • 1 pot Mayonaise
  • 2 plakken Achterham of Yorkham
  • 20 gram roomboter
  • 1 plak Jonge kaas
  • 1 plak Cheddarkaas of Mozzarella

Instructies

  • Smeer de mayonaise op het brood aan één zijde en smelt de boter in de pan
  • Bak het brood in de pan aan beide kanten licht bruin
  • Leg daarna de kaas, ham en cheddarkaas of Mozzarella op het brood
  • Daarna de andere plak op het brood en doorbakken tot de kaas gesmolten is

Notities

Tip: Je kunt kiezen of je mozzarella gebruikt of cheddarkaas.
Tip: Eet de tosti met bijvoorbeeld ketchup en/of mayonaise

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: