Drinkwater in Brazilië : Dit moet je weten! -
Drinkwater in Brazilië : Dit moet je weten!

Drinkwater in Brazilië : Dit moet je weten!

Drinkwater in Brazilië

In Brazilië kun je beter geen water uit de kraan drinken, want dat kan onveilig zijn. In Nederland is dat heel normaal, maar in Brazilië kun je er ziek van worden. Je kunt bijvoorbeeld diarree, overgeven of bacteriële infecties krijgen. Daarom is het verstandig om altijd water in een fles te kopen.

Veel Brazilianen hebben een grote flacon van 18,9 liter met water thuis, die ze gebruiken voor koken, thee/koffie en een kan in de koelkast. Sommige hotels hebben wel schoon drinkwater uit de kraan, maar dat moet je altijd even navragen bij de receptie.

Mijnbrazilie-Brazilië-Let op met drinkwater in Brazilië-Drinkwater kun je in Brazilië ook op het strand kopen bij strandverkopers
Mijnbrazilie-Brazilië-Strandverkopers-Water in Brazilië kun je ook op het strand kopen

Een goede tip is om water uit een fles te drinken. Je kunt flessen water vinden in winkels, maar ook op straat zijn er veel plekken waar je voor weinig geld een lekker koud flesje water kunt krijgen. Let er wel op dat je alleen een flesje neemt dat nog verzegeld is. Zo ben je er zeker van dat je geen bijgevuld water drinkt.

Eten in Brazilië

Als je in Brazilië eet, wees dan voorzichtig met voedsel dat in contact komt met kraanwater. Sommige producten, zoals sla, koffie en thee, kunnen bereid of gewassen zijn met kraanwater dat niet zo schoon is als in Nederland. Hetzelfde geldt voor ijsblokjes in je drankje. Let daar dus op als je iets bestelt.

Natuurlijk zijn er ook mensen die alles eten en drinken in Brazilië en nergens last van krijgen. Het drinkwater in Brazilië is niet per se slecht, maar het voldoet misschien niet aan de Nederlandse normen. Kijk goed naar je omgeving. Als je andere mensen koffie of thee ziet drinken, kun je gerust ook een kopje nemen.

Let op! Drink genoeg water!

Water is essentieel in Brazilië, waar het kwik soms flink kan stijgen. Drink elke dag ten minste 2 á 3 liter water en vergeet niet een flesje water mee te nemen als je de deur uitgaat.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je dorst krijgt. Op de stranden en in de levendige straten vind je genoeg mensen die koud water aanbieden. Zorg er wel voor dat je een flesje koopt dat nog dicht is. Je kunt bij de straatverkopers ook andere drankjes krijgen zoals cola, sinas en zelfs een heerlijk koud biertje.

Meer handige Brazilië informatie?

Elektriciteit in Brazilië

Wifi en Internet in Brazilië

Geld overmaken naar Brazilië

Betalen met Braziliaanse reals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023