Vliegen in Brazilië met Latam Airlines -
Vliegen in Brazilië met Latam Airlines

Vliegen in Brazilië met Latam Airlines

Latam Airlines tips

Latam Airlines is één van de vliegtuigmaatschappijen waarmee je te maken kunt krijgen als je een binnenlandse vlucht wilt maken in Brazilië. Tijdens het boeken van onze tickets waren er een aantal punten die ons niet direct helemaal duidelijk waren.

Verder lezen wij nog wel eens op het internet/sociale media dat er meer mensen zijn die hier vragen over hebben. Vandaar dat wij graag deze informatie met jullie willen delen.

Bagage

Als je een binnenlandse vlucht boekt bij Latam Airlines dan is het niet mogelijk om direct je koffers bij te boeken. Handbagage en rugtas zitten wel bij de prijs inbegrepen, maar de koffers helaas niet. Gelukkig kun je natuurlijk wel koffers meenemen, maar hiervoor moet je dus nog apart betalen op het vliegveld van vertrek.

Als je de koffer minimaal drie uur voor vertrek aanbiedt dan betaal je ongeveer 40 real per koffer tot 23 kilo. Als je de koffer later aanbiedt dan wordt het al 100 real per koffer tot 23 kilo. Als je meerdere koffers bij je hebt dan is het dus wel aan te raden om op tijd naar het vliegveld te gaan.

Internet

Tijdens het vliegen kwamen wij er achter dat je met je telefoon verbinding kunt maken met een wifi-signaal. Dit bleek een mogelijkheid om gebruik te maken van het entertainment systeem aan boord.

De vliegtuigen zijn niet uitgerust met beeldschermen, maar als je zelf een telefoon/ipad hebt dan kun je verbinding maken en gebruik maken van de aangeboden films/series of muziek. Helaas moet je dan wel eerst de Latam Play app downloaden en dat wil dan weer niet als je geen internet verbinding hebt.

Dus als je gaat vliegen met Latam en je wilt gebruik maken van deze service dan is het aan te raden om de app alvast op je telefoon te zetten. Zover wij weten zijn hier geen kosten aan verbonden.

Eten en drinken

Tijdens de vlucht worden er verschillende drankjes en etenswaren aangeboden. Echter moet je hier wel voor betalen en de kosten hiervan staan keurig vermeld op een menukaart. Een glaasje water is nog wel gratis, maar voor een flesje water zul je wel moeten betalen.

Je kunt de artikelen betalen met je creditcard, pinpas of contant geld.

Is Latam airlines een aanrader?

Wij hebben een aantal keren mogen vliegen met Latam airlines en dit is ons goed bevallen. Onduidelijkheden zijn er ook bij andere maatschappijen en dat zal ook altijd wel zo blijven. Heb jij wel eens met Latam gevlogen en ben je ook tevreden?

Andere vliegtuigmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren in Brazilië

Je hoeft natuurlijk niet met Latam airlines te vliegen. Er zijn nog genoeg andere vliegtuigmaatschappijen zoals Gol, Azul en Avianca.

Weet je nog meer vliegtuigmaatschappijen die in Brazilië binnenlandse vluchten uitvoeren? Laat het ons weten!

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

36 Replies to “Vliegen in Brazilië met Latam Airlines”

 1. Hallo,

  Wij zijn van plan binnekort naar Brazilië te gaan, alleen kunnen wij nergens echt duidelijk vinden hoeveel het kost om bagage mee te nemen met Latam Airlines vanaf Nederland, is er miss iemand die ons dit kan vertellen? Dankje!

 2. Latam is een goede luchtvaart maatschappij ook voor intercontinentale vluchten. Voor binnenlandse vluchten zou ik GOl prefereren, je kunt op de website van GOL na het boeken van je vlucht je ruimbagage bij boeken.

  1. Hallo Theo, bedankt voor ke reactie en aanvulling 👍. Gol is zeker een goede maatschappij. Als je ook nog miles spaart is het helemaal mooi. Heb soms wel idee dat GOl soms duurder is. Heb jij dat ook? Wij vergelijken nogal veel 😄

  1. Als het zo ver is dan zijn wij uiteraard beschikbaar om je te voorzien van alle mogelijke tips of ideeen 🙂 super dat je desondanks toch een reactie hebt achter gelaten! 👍

  1. Hallo Danielle, kan ik heel goed begrijpen. Vooral als het ook nog een maatschappij is die vooral aan de andere kant van de wereld vliegt. Het is wel handig om te weten dat er op dit moment heel veel veranderd in de wereld van vliegen. Veel maatschappijen proberen toch elke keer weer manieren te vinden om extra geld te vragen. Dus als je gaat vliegen, altijd even goed opletten welke extra kosten er na het boeken nog bij komen! Bedankt voor je reactie

  1. Hallo Marcella, bedankt voor je reactie. Latam is een maatschappij die je veel in Latijns-Amerika tegenkomt. Ik geloof (even uit het hoofd) dat ze ook wel vluchten naar Europa doen, maar voordat ik met Brazilië in aanraking ben gekomen had ik ook nog niet van ze gehoord. Zo leren we mooi wat van elkaar 😉

 3. Hmm apart dat ze meer voor bagage rekenen als je t korter voor vertrek incheckt. Zo verplichten ze je dus om extra vroeg op de luchthaven te zijn en daar weer meer uit te gaan geven mss haha

  1. Zou me niks verbazen. Je ziet natuurlijk de laatste tijd bij steeds meer maatschappijen dat je na het boeken van een vliegticket nog meer kosten krijgt. Beetje transparantie zou denk ik goed zijn. Leuk dat je gereageerd hebt! Bedankt of in Portugees Obrigado 👍

  1. Ja, toen ik er achter kwam dat het kon was ik ook blij totdat ik er achter kwam dat je hem eerst moest downloaden 🙄😂 bedankt voor je reactie 👍

  1. Ja, wij vonden het eerst al vreemd dat je dat niet direct met je ticket kon boeken. Gelukkig waren we op tijd op het vliegveld 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: