Vliegen in Brazilië met Latam Airlines -
Vliegen in Brazilië met Latam Airlines

Vliegen in Brazilië met Latam Airlines

Ervaringen met vliegen met Latam Airlines in Brazilië

Latam Airlines is één van de populairste vliegtuigmaatschappijen in Brazilië. Als je een binnenlandse of internationale vlucht wilt maken in dit prachtige land, dan is de kans groot dat je met Latam Airlines vliegt. Maar hoe is het om met Latam Airlines te vliegen? Wat zijn de voor- en nadelen? En waar moet je op letten als je een ticket boekt?

In dit artikel delen we onze ervaringen met vliegen met Latam Airlines in Brazilië.

Bagage bij Latam Airlines

Een belangrijk punt om rekening mee te houden als je een binnenlandse vlucht boekt bij Latam Airlines, is de bagage. Je mag namelijk niet zomaar koffers meenemen zonder extra kosten. Alleen handbagage en een rugtas zijn bij de prijs inbegrepen.

Als je toch koffers wilt meenemen, dan moet je hiervoor apart betalen op het vliegveld van vertrek. De prijs hangt af van hoe lang van tevoren je de koffer aanbiedt. Als je de koffer minimaal drie uur voor vertrek aanbiedt, dan betaal je ongeveer 40 real per koffer tot 23 kilo. Als je de koffer later aanbiedt, dan wordt het al 100 real per koffer tot 23 kilo.

Als je meerdere koffers bij je hebt, dan is het dus wel aan te raden om op tijd naar het vliegveld te gaan. Zo bespaar je geld en stress.

Als je een internationale vlucht boekt bij Latam Airlines, dan zijn de bagageregels anders. Je mag dan meestal wel één of twee koffers gratis meenemen, afhankelijk van je bestemming en tarief. De maximale afmetingen en gewichten variëren ook per route. Het is daarom verstandig om de bagagevoorwaarden goed te lezen voordat je een ticket boekt.

Internet en entertainment bij Latam Airlines

Een ander leuk extraatje bij Latam Airlines is dat je gebruik kunt maken van het entertainment systeem aan boord. Dit heet Latam Play en het biedt je meer dan 100 films, 300 series, muziek en games die je gratis kunt bekijken.

Het verschil tussen binnenlandse en internationale vluchten is dat je op internationale vluchten gebruik kunt maken van individuele schermen op de volgende vliegtuigen: Boeing 767, 777, en 787. Op deze schermen kun je eenvoudig de content selecteren die je wilt zien.

Op binnenlandse en regionale vluchten moet je je eigen apparaat gebruiken om verbinding te maken met het wifi-signaal van Latam Play. Je hebt hiervoor geen app nodig, maar wel een browser zoals Safari of Chrome. Je kunt dan ook genieten van dezelfde content als op de individuele schermen.

Hiervoor moet je wel eerst de Latam Play app downloaden op je apparaat. Dit kun je het beste doen voordat je gaat vliegen, want als je geen internet verbinding hebt, kun je de app niet downloaden.

Dus als je gaat vliegen met Latam Airlines, is het handig om te weten welk type vliegtuig je hebt en of je een eigen apparaat en koptelefoon mee moet nemen.

Eten en drinken bij Latam Airlines

Tijdens de vlucht worden er verschillende drankjes en etenswaren aangeboden door het vriendelijke personeel. Echter moet je hier wel voor betalen en de kosten hiervan staan keurig vermeld op een menukaart. Een glaasje water is nog wel gratis, maar voor een flesje water zul je wel moeten betalen.

Je kunt de artikelen betalen met je creditcard, pinpas of contant geld. Het aanbod is redelijk divers en smakelijk, maar als je wilt besparen of liever iets anders eet of drinkt, kun je natuurlijk ook zelf iets meenemen.

Op internationale vluchten krijg je wel gratis maaltijden en drankjes geserveerd, afhankelijk van de duur en het tijdstip van de vlucht. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals vlees, vis of vegetarisch. De kwaliteit en kwantiteit van het eten en drinken zijn over het algemeen goed.

Is Latam Airlines een aanrader?

Wij hebben een aantal keren mogen vliegen met Latam Airlines en dit is ons goed bevallen. De vluchten waren comfortabel, veilig en punctueel. De service was vriendelijk en professioneel. De onduidelijkheden over de bagage en het entertainment waren snel opgelost.

Heb jij wel eens met Latam Airlines gevlogen en ben je ook tevreden? Of heb je juist een slechte ervaring gehad? Laat het ons weten in een reactie!

Andere vliegtuigmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren in Brazilië

Je hoeft natuurlijk niet met Latam Airlines te vliegen. Er zijn nog genoeg andere vliegtuigmaatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren in Brazilië, zoals Gol, Azul en Avianca.

Deze maatschappijen hebben elk hun eigen voor- en nadelen, tarieven en voorwaarden. Het is daarom verstandig om goed te vergelijken voordat je een ticket boekt.

Je kunt hiervoor gebruik maken van bijvoorbeeld Skyscanner

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

36 Replies to “Vliegen in Brazilië met Latam Airlines”

 1. Hallo,

  Wij zijn van plan binnekort naar Brazilië te gaan, alleen kunnen wij nergens echt duidelijk vinden hoeveel het kost om bagage mee te nemen met Latam Airlines vanaf Nederland, is er miss iemand die ons dit kan vertellen? Dankje!

 2. Latam is een goede luchtvaart maatschappij ook voor intercontinentale vluchten. Voor binnenlandse vluchten zou ik GOl prefereren, je kunt op de website van GOL na het boeken van je vlucht je ruimbagage bij boeken.

  1. Hallo Theo, bedankt voor ke reactie en aanvulling 👍. Gol is zeker een goede maatschappij. Als je ook nog miles spaart is het helemaal mooi. Heb soms wel idee dat GOl soms duurder is. Heb jij dat ook? Wij vergelijken nogal veel 😄

  1. Als het zo ver is dan zijn wij uiteraard beschikbaar om je te voorzien van alle mogelijke tips of ideeen 🙂 super dat je desondanks toch een reactie hebt achter gelaten! 👍

  1. Hallo Danielle, kan ik heel goed begrijpen. Vooral als het ook nog een maatschappij is die vooral aan de andere kant van de wereld vliegt. Het is wel handig om te weten dat er op dit moment heel veel veranderd in de wereld van vliegen. Veel maatschappijen proberen toch elke keer weer manieren te vinden om extra geld te vragen. Dus als je gaat vliegen, altijd even goed opletten welke extra kosten er na het boeken nog bij komen! Bedankt voor je reactie

  1. Hallo Marcella, bedankt voor je reactie. Latam is een maatschappij die je veel in Latijns-Amerika tegenkomt. Ik geloof (even uit het hoofd) dat ze ook wel vluchten naar Europa doen, maar voordat ik met Brazilië in aanraking ben gekomen had ik ook nog niet van ze gehoord. Zo leren we mooi wat van elkaar 😉

 3. Hmm apart dat ze meer voor bagage rekenen als je t korter voor vertrek incheckt. Zo verplichten ze je dus om extra vroeg op de luchthaven te zijn en daar weer meer uit te gaan geven mss haha

  1. Zou me niks verbazen. Je ziet natuurlijk de laatste tijd bij steeds meer maatschappijen dat je na het boeken van een vliegticket nog meer kosten krijgt. Beetje transparantie zou denk ik goed zijn. Leuk dat je gereageerd hebt! Bedankt of in Portugees Obrigado 👍

  1. Ja, toen ik er achter kwam dat het kon was ik ook blij totdat ik er achter kwam dat je hem eerst moest downloaden 🙄😂 bedankt voor je reactie 👍

  1. Ja, wij vonden het eerst al vreemd dat je dat niet direct met je ticket kon boeken. Gelukkig waren we op tijd op het vliegveld 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023