Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro
Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Bewonder het Christusbeeld in Rio de Janeiro vanaf de Corcovado berg

Als je in Rio de Janeiro bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Christusbeeld, een van de grootste en mooiste monumenten ter wereld. Het beeld staat op de Corcovado berg, die 710 meter hoog is en in het midden van de stad ligt in de wijk Alto da Boa Vista.

Vanaf daar kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro, met al zijn natuurlijke en culturele schoonheid. Je ziet onder andere de Suikerbroodberg, het Maracanã stadion, de Copacabana en Ipanema stranden en nog veel meer.

Christus de Verlosser met uitzicht op de stad Rio de Janeiro

Het Christusbeeld, dat Cristo Redentor heet in het Portugees, is een icoon van het christendom en de Braziliaanse identiteit. Het is een onvergetelijke ervaring om dit wonder te zien en te fotograferen.

Zorg ervoor dat je op een heldere dag gaat, zodat je niets mist van het geweldige uitzicht over de geweldige stad (Cidade Maravilhosa) Rio de Janeiro.

Wat zijn de afmetingen van het standbeeld van Christus de Verlosser?

Op een heuveltop van 700 meter hoogte staat het iconische standbeeld van Christus de Verlosser, het symbool van Rio de Janeiro. Het betonnen en zeepstenen beeld heeft een totaalgewicht van 1145 ton, waarvan 30 ton voor het hoofd.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Achterkant van het standbeeld

Het beeld is 38 meter hoog en staat op een sokkel van 8 meter. De armen zijn 28 meter breed en hebben een oppervlakte van 88 vierkante meter per stuk. Het beeld is bestand tegen harde winden van 250 kilometer per uur.

1 van de 7 wereldwonderen

Sinds 2007 behoort het beeld van Christus de verlosser tot de zeven wereldwonderen. Het beeld staat al sinds 12 oktober 1931 op de Corcovado berg en beschermt de stad. Het beeld was bedoeld als een eerbetoon aan de Republiek Brazilië, die in 1922 honderd jaar onafhankelijk was.

Het hoofd en de handen van het beeld werden in Frankrijk gemaakt door Paul Landowski en daarna naar Brazilië verscheept. De rest van het beeld werd gemaakt door Silva Costa en Pedro Viana.

Bereikbaarheid Christus de verlosser

Als je het indrukwekkende beeld van Christus de Verlosser wilt zien, dat op de top van de Corcovado-berg staat en over Rio de Janeiro uitkijkt, heb je verschillende opties om er te komen.

Je kunt bus 583 nemen vanaf Copacabana/Ipanema, maar een Uber of een Taxi is misschien handiger. Met de auto gaan wordt niet aangeraden, want er zijn weinig parkeerplaatsen.

Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Bezienswaardigheden Rio de Janeiro-Rio-de-Janeiro-Parque-Nacional-da-Tijuca-Trem-do-Corcovado

Bij het bezoekerscentrum Paineiras Corcovado kun je overstappen op een busje dat je naar het beeld brengt.

Of je kunt kiezen voor een ritje met de trem do corcovado, een spoorlijn van vier kilometer die je in 20 minuten naar boven brengt.

Parque Nacional da Tijuca Cachoeira
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Boven de wolken zichtbaar

Onderweg kun je genieten van het uitzicht op het Tijuca National Park en mooie foto’s maken. Eenmaal boven moet je nog 222 treden beklimmen, of gebruik maken van een lift of een roltrap.

Parque Nacional da Tijuca

In het centrum van Rio de Janeiro ligt een bijzonder natuurgebied: het nationale park Tijuca. Dit is het grootste bos in een stad ter wereld en het behoort tot het Atlantisch Woud. Het park heeft een rijke biodiversiteit met meer dan 300 soorten dieren en 1600 soorten planten.

Parque Nacional da Tijuca

Je kunt er ook prachtige uitzichten bewonderen vanaf de Pedra da Gávea, de Corcovado en de Pico da Tijuca. Op de top van de Corcovado staat een van de zeven wereldwonderen: het beeld van Christus. Dit park is een aanrader voor iedereen die van natuur houdt.

Bezoekersinformatie Christus de Verlosser

Het standbeeld van Christus de verlosser heeft ongeveer gemiddeld 5000 bezoekers per dag. Als je niet teveel wilt wachten dan zou je er voor kunnen kiezen om direct om 9 uur al naar boven te gaan of juist tegen 4 uur in de middag. Op deze tijden is het ook niet zo warm.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Voorkant met toeristen rondom het beeld

Ga er wel vanuit dat het bezoek aan het standbeeld een paar uren in beslag neemt als je alles goed wil zien. Voor actuele prijzen, openingstijden en informatie klik hier.

Op zoek naar meer informatie over Rio de Janeiro?

Hotels en hostels in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Bezoek de wijk Santa Teresa

Pão de Açúcar - Suikerbroodberg

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

4 Replies to “Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023