Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro >
Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser

Misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheid van Brazilië. Het grote standbeeld van Jezus Christus boven op de berg Corcovado in de wijk Alto da Boa Vista. Het beeld kijkt uit over de stad Rio de Janeiro en wordt Cristo redentor genoemd door de Brazilianen.

Cristo redentor betekent Christus de verlosser. Het standbeeld is 38 meter hoog en staat op een hoogte van ongeveer 700 meter. De spanwijdte van de open armen is 28 meter en het hele monument weegt ongeveer 1145 ton.

Christus de verlosser achterkant met uitzicht

Wereldwonder

Wist je al dat het Christusbeeld één van de zeven wereldwonderen is sinds 2007? Christus de verlosser waakt al sinds 12 oktober 1931 over de stad. Het beeld had in 1922 klaar moeten zijn ter ere van de 100 jarige onafhankelijkheidsviering van de Republiek Brazilië.

Een gedeelte van het standbeeld (hoofd/handen) werd in Frankrijk gemaakt door Paul Landowski en verscheept naar Brazilië. Silva Costa en Pedro Viana hebben de rest van het beeld gemaakt.

Bereikbaarheid Christus de verlosser

Je kunt het standbeeld van Christus de verlosser bezoeken met bus 583 vanaf de Copacabana/Ipanema, maar nog gemakkelijker is de Uber of Taxi. Dit is een betrouwbare manier om rond te reizen in Rio de Janeiro.

Trem do Corcovado bord

Als je aangekomen bent bij het beeld dan kun je via een vier kilometer lange spoorlijn naar boven. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten. Het uitzicht vanuit de trem do corcovado is alleen het laatste stukje mooi om foto's te maken. De rest van de rit gaat door het Tijuca National Park.

Vanaf het station op de berg is het nog 222 treden lopen naar boven. Eventueel kun je ook een roltrap nemen.

Christus de verlosser in de wolken van Rio de Janeiro

Bezoekersinformatie

Het standbeeld van Christus de verlosser heeft ongeveer gemiddeld 5000 bezoekers per dag. Als je niet teveel wilt wachten dan zou je er voor kunnen kiezen om direct om 9 uur al naar boven te gaan of juist tegen 4 uur in de middag. Op deze tijden is het ook niet zo warm. Ga er wel vanuit dat het bezoek aan het standbeeld een paar uren in beslag neemt als je alles goed wil zien.

Voor actuele prijzen, openingstijden en informatie klik hier.

Rio de Janeiro heeft nog veel meer prachtige plekken die je kunt bezoeken. Voor meer informatie over deze prachtige bezienswaardigheden kun je het bericht ''Wat te doen in Rio de Janeiro, 10x bezienswaardigheden en tips'' van Rio de Janeiro lezen.

Christus de verlosser van de voorkant met toeristen

2 Replies to “Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: