Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen? -
Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?

Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?

Visum

Als je op vakantie gaat naar Brazilië ben je een visum nodig. Echter hoef je die niet van te voren aan te vragen als je alleen van plan bent om op vakantie te gaan.

Voorheen kreeg je een visum als je door de paspoortcontrole ging, maar de laatste keer dat wij naar Brazilië gingen hebben we die niet gehad.

Geldig Paspoort

Voorkant van een Nederlands paspoort

Je kunt alleen naar Brazilië reizen als je in het bezit bent van een geldig paspoort. Verder is het belangrijk dat het paspoort nog 6 maanden geldig is vanaf het moment dat je het land weer verlaat.

Reizen naar Brazilië met een paspoort die nog 6 maanden geldig is kan een probleem worden. Reken dus goed uit hoe lang je paspoort nog geldig is.

Toeristenvisum

Als je eenmaal in Brazilië bent op een toeristenvisum mag je 90 dagen lang in het land blijven. Langer blijven dan toegestaan betekent altijd dat je een boete krijgt die je betaald als je het land weer in wil. Het kost je 100 real per dag dat je te lang bent gebleven.

Na 90 dagen moet je er eerst weer 90 dagen er uit voordat je er weer in mag. Het is niet mogelijk om je toeristenvisum in Brazilië te verlengen.

Nederlandse ambassade

Mocht je tijdens de vakantie problemen hebben met je paspoort of ondervindt je problemen met de Braziliaanse autoriteiten dan zou je altijd kunnen terugvallen op de Nederlandse ambassade in Brasilia. Je zou ook een beroep kunnen doen op consulaten in São Paulo, Rio de Janeiro, Fortaleza en andere steden in Brazilië.

Klik hier voor de meest actuele informatie en telefoonnummers van de Nederlandse ambassade in Brasilia.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

4 Replies to “Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?”

  1. Begrijp ik nu goed dat ik dus geen visum hoef aan te vragen als ik naar Brazilie wil voor een vakantie? Alleen een geldig paspoort? Ik raakte een beetje in de war toen ik las dat je er eentje nodig hebt. Maar ik begrijp dat je die automatisch krijgt?

    1. Klopt, je hoeft geen visum aan te vragen als je naar Brazilië gaat. Die krijg je in Brazilië als je het land binnen komt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: