Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen? -
Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?

Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?

Ben je een visum nodig voor je reis naar Brazilië?

Als je naar Brazilië wilt reizen vanuit Nederland dan ben je geen visum nodig om het land in te komen. Er zijn wel een aantal andere regels en documenten die nodig zijn om het land binnen te komen.

Geldig paspoort

Als je naar Brazilië reist dan ben je een geldig paspoort nodig en het paspoort moet aan een aantal regels voldoen. Je paspoort moet bijvoorbeeld nog een bepaalde periode geldig zijn na je terugkeer. Dit hangt af van het land waar je naartoe gaat, maar meestal is het minstens zes maanden. Als je naar Brazilië reist dan geldt de zes maanden regel bij vertrek uit het land. Kijk dus goed wanneer je paspoort verloopt om problemen te voorkomen.

Je paspoort moet verder ook in goede staat zijn, zonder scheuren of vlekken. Sommige landen willen ook dat je paspoort nog genoeg lege pagina’s heeft voor stempels of visa. Verder moet je altijd je paspoort meenemen als je naar het buitenland reist en tijdens je reis moet je het paspoort ook altijd bij je hebben. Je kunt namelijk gecontroleerd worden bij de grens, op de luchthaven, onderweg op straat of tijdens een verkeerscontrole.

Bewaar je paspoort op een veilige plek en maak een kopie of scan voor noodgevallen. Als je paspoort gestolen wordt of verloren is, kun je contact opnemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar je bent. Doe ook altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Als je met kinderen naar Brazilië reist, zijn er een paar extra dingen waar je op moet letten. Het is namelijk belangrijk dat de foto van de kinderen op het paspoort goed lijken op het kind en je moet voor elk kind een eigen paspoort hebben. Dit geldt ook voor baby's. Als het kind of baby inmiddels ouder geworden is, kan het zijn dat je een nieuw paspoort moet aanvragen. Als je twijfelt, kun je het beste overleggen met de gemeente waar je het paspoort hebt aangevraagd.

Verder moet je kunnen aantonen dat je de ouder of voogd bent van het kind. Als je alleen reist met een minderjarig kind, heb je ook een toestemmingsformulier nodig van de andere ouder of voogd. Dit formulier kun je downloaden op de website van de Rijksoverheid of op de website van de gemeente waar je woont.

Hoe lang mag je in Brazilië blijven als toerist?

Als je eenmaal in Brazilië bent mag je 90 dagen lang in het land blijven per 180 dagen. Langer blijven dan toegestaan betekent altijd dat je een boete krijgt die je betaald als je het land weer in wil. Het kost je 100 real per dag als je te lang bent gebleven.

Na 90 dagen moet je eerst weer 90 dagen er uit voordat je er weer in mag. Het is niet mogelijk om je toeristenvisum in Brazilië te verlengen. Mocht je onverhoopt toch langer moeten blijven dan 90 dagen dan kun je contact opnemen met de Braziliaanse autoriteiten om te overleggen. Het makkelijkste is om dan naar het vliegveld te gaan, want daar werken mensen die je het beste kunnen helpen, maar houdt er wel rekening mee dat het zwaar wegende redenen moeten zijn om langer te kunnen blijven.

Nederlandse ambassade en consulaat in Brazilië

Mocht je tijdens de vakantie problemen hebben met je paspoort of ondervindt je problemen met de Braziliaanse autoriteiten dan zou je altijd kunnen terugvallen op de Nederlandse overheid in Brazilië.

Ga naar de website nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele informatie en telefoonnummers van de Nederlandse overheid in Brazilië.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

4 Replies to “Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?”

  1. Begrijp ik nu goed dat ik dus geen visum hoef aan te vragen als ik naar Brazilie wil voor een vakantie? Alleen een geldig paspoort? Ik raakte een beetje in de war toen ik las dat je er eentje nodig hebt. Maar ik begrijp dat je die automatisch krijgt?

    1. Klopt, je hoeft geen visum aan te vragen als je naar Brazilië gaat. Die krijg je in Brazilië als je het land binnen komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023