Canjica, een soort van Braziliaanse pap met witte mais en kokos -
Canjica, een soort van Braziliaanse pap met witte mais en kokos

Canjica, een soort van Braziliaanse pap met witte mais en kokos

Canjica

Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten. Canjica is gemaakt van Braziliaanse witte mais en geraspte kokos en is erg populair in Brazilië. Het wordt vooral veel gegeten in de winter (in Brazilië rond de maand Juni) tijdens de Festas Juninas.

Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.

Recept Braziliaanse Canjica

Canjica

Wat is Canjica?
Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten.
Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.
Voorbereidingstijd50 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 8 porties

Equipment

  • Snelkookpan
  • Zeef
  • Grote kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 gram Witte mais (Canjica milho branco)
  • 3 teentjes Kruidnagel
  • 0,5 kopje Suiker
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 1 blik Kokosmelk
  • 1 stuk Vanillestokje
  • 1 zak Geraspte kokos
  • 2 kop Melk
  • 1 blik Gecondenseerde melk
  • 1 snufje Nootmuskaat

Instructies

  • Haal de gedroogde witte mais uit de zak en maak het goed schoon met water
  • Daarna kook je de mais in ruim water in een snelkookpan (40min)
  • Doe de gecondenseerde melk, melk, geraspte kokos, kokosmelk en suiker in de kom
  • Je kunt nu tijdens het roeren ook een vanille stokje en de nootmuskaat toevoegen
  • Als de snelkookpan klaar is dan kun je die openen en het mengsel er bij gieten
  • Laat het geheel nog 10 á 15 minuten koken tot dat het een papperige mengsel wordt
  • Presenteer het met een kaneelstokje en versier het nog wat met geraspte kokos en kaneelpoeder

Notities

Tip: Je kunt het vanille stokje in het mengsel laten liggen voor de smaak.
Je kunt de Canjica ook invriezen, maar wij zorgen wel dat het dan binnen een maand op is en voegen als het ontdooid is een klein beetje melk toe.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Moqueca de Camarão

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: