Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren -
Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië

Op de website heb je al kunnen lezen over het huren van een auto in Brazilië. Ook heb je informatie gekregen over het gemak en de opties om met de auto door Brazilië te reizen.

In dit bericht gaan we dieper in op de ervaring van het autorijden in Brazilië. Wat zijn de aandachtspunten als je achter het stuur zit in Brazilië? Wat mag je wel en niet doen?

Autorijden in Brazilië is niet zonder risico’s. Als je liever niet zelf rijdt, kun je ook kiezen voor een taxi, Uber of het openbaar vervoer.

De bestuurders van een taxi, Uber of bus zijn meer gewend aan het Braziliaanse verkeer, maar ook voor hen is het autorijden in Brazilië niet altijd veilig.

Blijf kalm en wordt vooral niet boos!

Autorijden in Brazilië kan een fantastisch avontuur zijn. Maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen vinden het vreselijk.

Op sommige plaatsen in Brazilië lijkt het verkeer op een racecircuit en word je ingehaald door auto’s, bussen en motoren van alle kanten. Veel Brazilianen trekken zich daar niets van aan. In Brazilië wacht je niet op ruimte, maar pak je ruimte als het kan. Dat is in het begin even wennen. Doe vooral niets onvoorspelbaars. Laat duidelijk zien wat je wilt en dan komt het meestal wel goed.

Laat je vooral niet opjutten en zoek vooral niet de confrontatie op, want je wint er helemaal niks mee!

Auto ongeluk in Brazilië

Autorijden in Brazilië kan een leuke en spannende manier zijn om het land te verkennen. Maar het kan ook een uitdaging en een gevaar zijn. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto ongeluk krijgt in Brazilië.

1: Zorg dat je altijd de contactgegevens van de autoverhuurder en de alarmdiensten bij je hebt. Het alarmnummer voor de politie is 190 en voor de ambulance is 192. Bel zo snel mogelijk de autoverhuurder en de hulpdiensten als er gewonden zijn of als de schade groot is.

2: Blijf kalm en let op je eigen veiligheid. Het verkeer in Brazilië kan chaotisch en agressief zijn. Soms rijden mensen door rood licht of negeren ze de verkeersregels. Probeer niet boos te worden of ruzie te maken met de andere betrokkenen. Wacht op een veilige plek op de politie of de ambulance.

3: Vul een schadeformulier in met de andere betrokkenen. Noteer de namen, adressen, telefoonnummers, kentekens en verzekeringsgegevens van alle partijen. Maak ook foto’s van de schade en de situatie. Geef geen schuld toe of accepteer geen schuld van de andere partij.

4: Volg de instructies van de politie en de autoverhuurder op. De politie zal een proces-verbaal opmaken en eventueel boetes uitschrijven. De autoverhuurder zal je informeren over de verdere stappen en de eventuele kosten. Houd alle documenten en bonnetjes goed bij voor je verzekering.

Auto rijden in de grote Braziliaanse steden

Het is niet ongewoon dat mensen in de grote steden door rood licht rijden. In sommige gebieden is het beter om, vooral s’avonds, niet te stoppen voor een rood stoplicht. In Rio de Janeiro hebben we meerdere keren gezien dat taxi chauffeurs door rood licht rijden voor onze veiligheid.

Verder raden wij het af om in grote Braziliaanse steden te rijden als je er niet bekend bent. Je wilt namelijk niet zomaar een verkeerde wijk inrijden.

Taxi in Brazilië

Uber in Brazilië

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

2 Replies to “Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren”

  1. Ha, rijden lijkt hier nog wel een grotere uitdaging dan in de sneeuw van Duitsland met zomerbanden! Niet stoppen voor rood vanwege de veiligheid…. Het klinkt in ieder geval een beetje vreemd! 😉

    1. Haha snap wat je bedoeld. Als iedereen door rood rijdt is ook niet veilig, maar goed je vertrouwd er dan maar op dat de taxi chauffeur weet wat hij doet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023