Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren -
Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië

Er is op de website al informatie gegeven over het huren van een auto in Brazilië. Verder is er al geschreven over het gemak en de mogelijkheden om te rijden in Brazilië.

In dit bericht wordt er een beeld gegeven over hoe het is om in Brazilië te rijden.

Waar moet je allemaal op letten als je auto rijdt in Brazilië? Wat kun je wel en niet doen?

Auto rijden in Brazilië is namelijk niet altijd veilig. Mocht je niet willen rijden dan zou je kunnen overwegen om met de Taxi, Uber of het openbaar vervoer te gaan.

De chauffeur van een taxi, Uber of bus hebben alleen meer ervaring in het Braziliaanse verkeer, maar ook voor deze chauffeurs is het rijden in Brazilië lang niet altijd veilig.

Taxi in Brazilië

Uber in Brazilië

Blijf kalm en wordt vooral niet boos!

Auto rijden in Brazilië is een geweldige ervaring. Dit is niet voor iedereen zo. Er zullen ook genoeg mensen zijn die het verschrikkelijk vinden.

Op sommige plekken in Brazilië is het een racebaan en vliegen auto's, bussen en motoren links en rechts bij je langs. Het maakt ze in Brazilië echt niks uit. In Brazilië krijg je geen ruimte, maar neem je ruimte als het kan. Dit is in het begin wel wennen. Doe vooral geen onverwachtse dingen. Laat duidelijk zien wat je wilt en dan gaat het vaak wel goed.

Wordt vooral niet boos!

Auto ongeluk in Brazilië

Een auto ongeluk krijgen in Brazilië is altijd mogelijk. De kans op een ongeluk in Brazilië is hoger dan in Nederland. Blijf dus vooral rustig en kijk goed om je heen.

Let altijd op je eigen veiligheid!

Mocht het dan toch gebeuren......

Voordat je gaat rijden zorg dat je altijd weet waar je heen moet bellen als je een ongeluk krijgt. Bel het alarmnummer van de verhuurder en eventueel bel de alarmdiensten (190 voor politie en 192 voor een ambulance) als er gewonden zijn.

De juiste telefoonnummers worden normaal gesproken verstrekt bij het huren van een auto. Vraag er anders naar als je het niet kunt vinden. Een goede voorbereiding scheelt een hoop.

Auto rijden in de grote Braziliaanse steden

In de grote steden moet je er niet raar van op kijken dat men door rood rijdt. In sommige gebieden is het gewoon niet slim om, vooral s'avonds, voor een rood stoplicht te wachten.

In Rio de Janeiro hebben wij al verschillende keren meegemaakt dat taxi chauffeurs niet stoppen voor een rood licht in verband met onze veiligheid.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

2 Replies to “Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren”

  1. Ha, rijden lijkt hier nog wel een grotere uitdaging dan in de sneeuw van Duitsland met zomerbanden! Niet stoppen voor rood vanwege de veiligheid…. Het klinkt in ieder geval een beetje vreemd! 😉

    1. Haha snap wat je bedoeld. Als iedereen door rood rijdt is ook niet veilig, maar goed je vertrouwd er dan maar op dat de taxi chauffeur weet wat hij doet 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: