Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes -
Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes

Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes

Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië?

Als je naar Brazilië gaat, kun je genieten van een mooie vakantie, maar je moet wel rekening houden met een aantal verschillen met Europa. Het weer, het eten en het drinkwater zijn niet hetzelfde als in Nederland. Daarom is het verstandig om je reis goed te plannen en de juiste spullen in te pakken.

Behalve de inentingen die je nodig hebt voor Brazilië, zijn er ook andere medische spullen die handig zijn om mee te nemen. Bijvoorbeeld:

Een middel tegen muggen, zoals DEET of een klamboe. Muggen kunnen ziektes veroorzaken, zoals malaria of dengue.

Een middel tegen diarree, zoals ORS of loperamide. Diarree kan komen door besmet eten of water.

Een middel om water te zuiveren, zoals jodium of chloortabletten. Drink geen leidingwater in Brazilië, maar koop flessenwater of maak het zelf schoon.

Een middel om wondjes te behandelen, zoals pleisters, jodium en verband. Wondjes kunnen gaan ontsteken door bacteriën of vuil.

Een medicijnpaspoort, waarin staat welke medicijnen je gebruikt en waarvoor. Dit is handig als je naar de dokter moet of als je gecontroleerd wordt door de douane. Een Schengenverklaring of een medische verklaring voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen. Dit zijn bijvoorbeeld slaapmiddelen, sterke pijnstillers, ADHD-medicijnen of medicinale cannabis12.

Zonder deze verklaring kun je problemen krijgen met de douane. Je kunt deze spullen in Nederland kopen of bestellen voordat je op reis gaat. Sommige kun je ook in Brazilië kopen, maar dan weet je niet zeker of ze van goede kwaliteit zijn. Het is dus beter om goed voorbereid te zijn en alles mee te nemen wat je nodig hebt voor een gezonde en veilige vakantie in Brazilië.

Ben je toch medicijnen nodig in Brazilië?

In Brazilië heb je op bijna elke hoek van de straat wel een Pharmacia. Houdt er wel rekening mee dat ze vaak alleen maar Portugees spreken. Neem je telefoon mee om eventueel te vertalen of je laat een foto zien en je komt er vast wel uit. Sommige medicijnen kun je krijgen zonder recept en andere medicijnen weer niet. De regels zijn minder streng dan in Nederland, maar ga gerust naar een ziekenhuis toe als je medicijnen nodig bent op recept. Als buitenlander wordt je altijd snel en correct geholpen is onze ervaring.

Wij moesten zelf een keer midden in de nacht medicijnen hebben en hebben dit kunnen regelen met de receptie van het hotel. We hoefde niet de straat op, fijn in verband met veiligheid, en het werd keurig naar het hotel gebracht en we konden het ter plekke betalen.

Vraag altijd om een bonnetje, want vaak kun je het claimen bij je zorgverzekering. Mocht deze het niet vergoeden dan kun je het nog proberen bij je reisverzekering.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023