Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië -
Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Reizen met een taxi in Brazilië

De taxi is een handig vervoersmiddel in Brazilië. De tarieven zijn niet zo hoog, maar je moet wel oppassen dat je niet opgelicht wordt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je naartoe wilt en probeer zoveel mogelijk vaste prijzen af te spreken.

Let er ook op dat je niet in een nep taxi stapt. Deze hebben het vaak voorzien op toeristen om ze te beroven. Wees alert op wat er gebeurt en als je het niet vertrouwt dan kun je gerust een andere taxi nemen.

Lees hier de tips over het reizen met de taxi in Brazilië op basis van onze ervaringen.

Tip 1: Officiële taxi bestellen op het vliegveld

Een taxi is een goede optie om van het vliegveld naar je bestemming te gaan in Brazilië. Meestal kun je vlakbij de uitgang van het vliegveld een balie vinden waar je een ticket kunt kopen voor een taxi. Zo weet je zeker dat je een officiële taxi neemt en dat je prijs vaak vooraf ook al vaststaat en je dus niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt ook een Uber nemen, maar onze ervaring is dat alle koffers dan vaak niet passen.

Tip 2: Taxi bestellen vanaf het hotel

Een taxi is een handige manier om vanaf het hotel naar een andere plek te gaan. Je kunt bij de receptie een taxi regelen en dan meteen vragen wat het ongeveer kost en hoe lang het ongeveer duurt om er te komen.

Maar vaak staat er al een taxi klaar voor de deur. Als je het zeker wilt weten, kun je de portier van het hotel vragen of het een betrouwbare taxi is.

Tip 3: Prettige rit gehad in de taxi?

Als je een fijne rit gehad hebt vraag dan om een visitekaartje van de chauffeur. Grote kans bestaat dat hij je de rest van de vakantie graag rondrijdt voor een scherpe prijs. Wij hebben dit al meerdere keren gedaan en dat bevalt ons prima. Vooral na een avondje uit vinden we het fijn om te weten wie ons weer terug brengt naar het hotel.

Tip 4: Google maps kan handig zijn

Als je een taxi nodig hebt in een onbekende omgeving dan kan Google maps je helpen. Je vult in Google maps de bestemming in waar je naartoe wilt vanaf je huidige locatie. Je zoekt een taxi chauffeur op en eventueel laat je via je telefoon zien waar je graag naar toe wilt.

De kans dat een taxi chauffeur nu expres omweggetjes gaat maken is bijna niet meer aanwezig. Je kunt tijdens het rijden ook goed in de gaten houden of hij wel de kortste route neemt.

Tip 5: Taxichauffeur als reisgids?

Taxichauffeurs kunnen je ook veel vertellen over de omgeving. Ze kennen vaak de beste plekjes en kunnen je goed aanraden over restaurants en leuke uitgaansgelegenheden. Heb je een fijne rit gehad en heeft hij je voorzien van leuke en nuttige informatie? Overweeg dan om een fooi te geven.

Tip 6: Controle voordat je in de taxi stapt

Als je in de taxi stapt dan zie je vaak een kaart (vergunning) met foto en naam van de taxichauffeur in het zicht. Als je merkt dat deze niet kloppen dan zouden wij aanraden om een andere taxi te nemen.

Deze tips zijn ook te gebruiken in andere landen

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië zijn ook te gebruiken voor andere landen. Mochten er nog goede tips missen dan horen wij het graag en voegen wij ze met plezier toe!

Goede reis!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

43 Replies to “Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië”

 1. Bedankt voor het delen van de taxi tips in Brazilië. Goed om te weten dat je en ticket kan kopen voor een taxi zodat je oplichting kan voorkomen. Ik ben benieuwd naar mijn eigen ervaringen die ik ga opdoen tijdens mijn reis!

  1. Hallo Marie, bedankt voor je berichtje. In Rio de Janeiro kon je zelfs met dit kaartje korting krijgen op de rit terug naar het vliegveld als je met dezelfde taxi weer terug gaat. Weet niet of dat nog steeds zo is of dat het op andere vliegvelden ook gedaan wordt, maar kijk er even naar. Scheelt toch altijd weer. Fijne vakantie. We horen graag hoe je het hebt gehad 👍

 2. Ben heel blij met jullie goede tips. Ik ga in april 2020 naar Brazilië en door jullie tips ben ik een beetje gaan twijfelen; een auto huren of een taxi nemen. Ik zit 130 km van een vliegveld af en ik heb niet echt een auto nodig daar. Het huren van een auto kost ongeveer 170euro voor twee weken. Ben eigenlijk benieuwd wat een taxi kost. Ritje van 2 uur.
  Wat raden jullie aan? Ik moet de rit vanaf het vliegveld naar de plaats van bestemming in het donker afleggen.

  1. Hallo Richard, bedankt voor je reactie! Er zijn een aantal opties, je kunt een auto huren, taxi nemen, met een uber rijden of met openbaar vervoer. Rijden in het donker doen wij niet als we er niet bekend zijn, maar die keuze moet je zelf maken. Een advies geven zou ik best willen doen en meekijken naar de opties ook, maar dan moet ik wel even weten van waar naar waar. Zou je ons anders een email willen sturen of benaderen via sociale media? Je kunt onze gegevens vinden op de contactpagina op de website

 3. Wat een goede tips. Ik vind het altijd een beetje griezslig om een taxi te nemen vooral in het buitenland. Maar met deze tips zal ik hef misschien vaker wel doen want het klinkt inderdaad veiliger om het via zo balie te bestellen!

  1. Waar toeristen zijn zijn boefjes zeg ik altijd. Onbekende mensen op onbekend gebied en goed gelovig zijn helaas vaak gewilde prooien.

 4. Dit soort tips zijn denk ik ook geschikt voor landen als bijvoorbeeld Indonesië of Turkije. We zijn een paar keer goed ‘gepakt’ met prijzen die we niet goed genoeg hebben afgesproken. In Indonesië zijn we ook inderdaad vaker op stap gegaan met een taxichauffeur die ook private tours deed. Als je eenmaal een betrouwbaar iemand hebt gevonden, dan wil je daar wel verder mee.

  1. Klopt, ik zou altijd adviseren dat als je een taxi chauffeur gevonden hebt en het bevalt om deze om zijn nummer te vragen. Werkt uitstekend.

 5. Hele goede tips, dit zijn zaken waar je toch mee bedonderd kan worden, zeker wanneer je de taal niet kent. Ik ben niet zo een grote fan van taxi’s nemen, maar dat is omdat ik een paar minder goede ervaringen heb ( denk aan proberen een omweg te maken om zo meer aan je te verdienen, grrr)

  1. Klopt, maar als je beetje oplet kun je al veel problemen voorkomen. Op de programma’s zie je vaak niet dat het vaker goed gaat dan fout. Maar met deze tips kan het bijna niet fout gaan 😄

 6. Superhandige tips. Google Maps is een slimme! Hoe herken je een neptaxi trouwens? Andere kleur auto, geen plaatje bovenop, of hebben taxi’s geen ‘herkenningsteken’?

  1. Het is een beetje verzameling van dingen. Wij letten altijd op de auto natuurlijk, taxi bordje, maar vooral op de meter en vergunning. Een goede taxi heeft ook een id met foto waarop je kunt zien of het de persoon is die er in hoort te zitten.

 7. ik vroeg me even af of een taxi nemen in Brazillie net zo’n avontuur is als in Egypte. Als ik jou zo lees, is het in Brazillie toch iets makkelijker dan daar ! De tip met Google maps vind ik ijzersterk ! Die ga ik in Nederland ook uit proberen!

  1. Vaak wordt er misbruik gemaakt van de onwetendheid van toeristen. Veel taxichauffeurs hebben het niet breed en dan stapt er een ‘rijke’ toerist in en dan krijg je dit soort dingen. Echter als ze door hebben dat je vaker in het land bent geweest of goed voorbereid bent zullen ze het meestal wel laten 🙂 kennis is macht 🙂

 8. Bedankt voor deze tips voor het reizen met de taxi in Brazilië. Ik ga over twee weken naar Rio de Janeiro en wil weten hoe het zet met de taxidiensten. Een goed idee om het hotel een taxi te laten regelen. Ik ga het navragen.

  1. Hallo Jan,
   Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Bedankt daarvoor! Ik zou je adviseren om gewoon lekker die kant op te gaan en als je de koffers hebt dan kun je het beste naar de officiële taxi dienst gaan. Die vindt je gemakkelijk bij de uitgang van het vliegveld. Toen wij er vorig jaar waren kon je binnen al aangeven waar je heen wilde en kon je direct betalen. Met de ticket ga je dan naar de taxi en die brengt je er heen. Wij kregen er nog een ticket bij die korting gaf als we weer met dezelfde taxidienst teruggingen. Deze taxi’s zijn betrouwbaar en staan onder controle. Ik ben ook bereikbaar via sociale media mocht je tijdens je vakantie nog vragen hebben. Probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Jan, ik wens je een geweldige mooie tijd in Rio de Janeiro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.