Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië > Brazilië
Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

In Brazilië is een taxi goed te betalen

In Brazilië is de taxi een goed vervoersmiddel. De kosten vallen reuze mee, maar je moet wel opletten dat je niet beet genomen wordt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je heen moet en probeer zoveel mogelijk vaste prijzen af te spreken.

Let er ook op dat je niet in een nep taxi stapt. Deze hebben het vaak op toeristen gemunt om ze te beroven. Houdt goed in de gaten wat er gebeurt en als je het niet vertrouwt dan kun je rustig een andere taxi nemen. Lees hier de tips over het reizen met de taxi in Brazilië op basis van onze ervaringen.

Tip 1: Taxi bestellen op het vliegveld

Bij aankomst in Brazilië op het vliegveld kun je overwegen om met de taxi naar je eindbestemming te gaan. Meestal vlakbij de uitgang van het vliegveld vindt je een balie waar je een ticket kunt kopen voor een taxi. Het voordeel is dat je een vooraf bepaalde prijs betaald en niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 2: Taxi bestellen vanaf het hotel

Als je vanaf het hotel naar een andere locatie wilt dan zou je bijvoorbeeld bij de receptie een taxi kunnen vragen en dan vraag je direct wat het ongeveer kost en hoe lang het ongeveer duurt om er te komen.

Tip 3: Prettige rit gehad?

Als je een prettige rit gehad hebt vraag dan om een kaartje van de chauffeur. Grote kans bestaat dat hij je de rest van de vakantie graag rondrijdt voor een goede prijs. Wij hebben dit al verschillende keren gedaan en ons bevalt dat uitstekend.

Tip 4: Google maps

Als je een taxi nodig bent in een onbekende omgeving dan kan Google maps uitkomst bieden. Je tikt in Google maps de bestemming waar je heen wilt vanaf je huidige locatie. Je zoekt een taxi chauffeur op en eventueel laat je via je telefoon zien waar je graag naar toe wilt. De kans dat een taxi chauffeur nu expres rondjes gaat rijden is nagenoeg niet meer aanwezig. Je kunt tijdens het rijden ook goed in de gaten houden of hij wel de snelste route neemt.

Tip 5: Informatie

Taxichauffeurs kunnen ook een bron van informatie voor je zijn. Ze weten vaak de leukste plekjes en kunnen je goed adviseren over restaurants en leuke uitgaansgelegenheden. Ben je tevreden over de rit en heeft hij je voorzien van leuke en bruikbare informatie? Overweeg dan om een tip te geven.

Tip 6: Controleren

Als je in de taxi stapt dan zie je vaak in het zicht een kaart met foto en naam van de taxichauffeur. Als je ziet dat deze niet overeenkomen dan zouden wij adviseren om een andere taxi te nemen.

Deze tips zijn ook te gebruiken in andere landen

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië zijn ook te gebruiken voor andere landen. Mochten er nog goede tips missen dan horen wij het graag en voegen wij ze met plezier toe!

39 Replies to “Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië”

 1. Bedankt voor deze tips voor het reizen met de taxi in Brazilië. Ik ga over twee weken naar Rio de Janeiro en wil weten hoe het zet met de taxidiensten. Een goed idee om het hotel een taxi te laten regelen. Ik ga het navragen.

  1. Hallo Jan,
   Wat leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Bedankt daarvoor! Ik zou je adviseren om gewoon lekker die kant op te gaan en als je de koffers hebt dan kun je het beste naar de officiële taxi dienst gaan. Die vindt je gemakkelijk bij de uitgang van het vliegveld. Toen wij er vorig jaar waren kon je binnen al aangeven waar je heen wilde en kon je direct betalen. Met de ticket ga je dan naar de taxi en die brengt je er heen. Wij kregen er nog een ticket bij die korting gaf als we weer met dezelfde taxidienst teruggingen. Deze taxi’s zijn betrouwbaar en staan onder controle. Ik ben ook bereikbaar via sociale media mocht je tijdens je vakantie nog vragen hebben. Probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Jan, ik wens je een geweldige mooie tijd in Rio de Janeiro!

 2. ik vroeg me even af of een taxi nemen in Brazillie net zo’n avontuur is als in Egypte. Als ik jou zo lees, is het in Brazillie toch iets makkelijker dan daar ! De tip met Google maps vind ik ijzersterk ! Die ga ik in Nederland ook uit proberen!

  1. Vaak wordt er misbruik gemaakt van de onwetendheid van toeristen. Veel taxichauffeurs hebben het niet breed en dan stapt er een ‘rijke’ toerist in en dan krijg je dit soort dingen. Echter als ze door hebben dat je vaker in het land bent geweest of goed voorbereid bent zullen ze het meestal wel laten 🙂 kennis is macht 🙂

 3. Superhandige tips. Google Maps is een slimme! Hoe herken je een neptaxi trouwens? Andere kleur auto, geen plaatje bovenop, of hebben taxi’s geen ‘herkenningsteken’?

  1. Het is een beetje verzameling van dingen. Wij letten altijd op de auto natuurlijk, taxi bordje, maar vooral op de meter en vergunning. Een goede taxi heeft ook een id met foto waarop je kunt zien of het de persoon is die er in hoort te zitten.

  1. Klopt, maar als je beetje oplet kun je al veel problemen voorkomen. Op de programma’s zie je vaak niet dat het vaker goed gaat dan fout. Maar met deze tips kan het bijna niet fout gaan 😄

 4. Hele goede tips, dit zijn zaken waar je toch mee bedonderd kan worden, zeker wanneer je de taal niet kent. Ik ben niet zo een grote fan van taxi’s nemen, maar dat is omdat ik een paar minder goede ervaringen heb ( denk aan proberen een omweg te maken om zo meer aan je te verdienen, grrr)

 5. Dit soort tips zijn denk ik ook geschikt voor landen als bijvoorbeeld Indonesië of Turkije. We zijn een paar keer goed ‘gepakt’ met prijzen die we niet goed genoeg hebben afgesproken. In Indonesië zijn we ook inderdaad vaker op stap gegaan met een taxichauffeur die ook private tours deed. Als je eenmaal een betrouwbaar iemand hebt gevonden, dan wil je daar wel verder mee.

  1. Klopt, ik zou altijd adviseren dat als je een taxi chauffeur gevonden hebt en het bevalt om deze om zijn nummer te vragen. Werkt uitstekend.

  1. Waar toeristen zijn zijn boefjes zeg ik altijd. Onbekende mensen op onbekend gebied en goed gelovig zijn helaas vaak gewilde prooien.

 6. Wat een goede tips. Ik vind het altijd een beetje griezslig om een taxi te nemen vooral in het buitenland. Maar met deze tips zal ik hef misschien vaker wel doen want het klinkt inderdaad veiliger om het via zo balie te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: