Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten

Het is soms even zoeken, maar veel Braziliaanse producten zijn in Nederland te koop. In dit bericht vindt je een overzicht van Braziliaanse producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. De lijst wordt continu aangevuld en bijgewerkt.

Waar haal jij je Braziliaanse producten? Laat het in een reactie weten.


Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Farofa Finalmente Brasil

Farofa

Farofa wordt gemaakt van cassave of mais. De gemaakte meel kun je gebruiken voor verschillende gerechten tijdens het avondeten, maar ook tijdens het ontbijt. Je kunt de mail bakken samen met een eitje en wat spek in de ochtend en s avonds zou je het meekunnen bakken met het vlees. De Farofa kun je kopen bij een winkel in Amsterdam. Weet jij nog meer winkels waar je dit product kunt kopen? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Linguica Finalmente Brasil

Linguiça

Linguiça wordt wel eens vergeleken met een rookworst, maar persoonlijk denk ik dat het beter met een chorizo worst. Het is gemaakt van varkensvlees en wordt vaak op smaak gebracht met knoflook en paprika. Ook deze worstjes zou je kunnen kopen in de Braziliaanse winkel in Amsterdam. Het adres staat onderaan de pagina. Weet jij nog een goede plek om Linguiça te kopen?

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Polvilho Azedo Finalmente Brasil

Polvilho Azedo

Polvilho is een meelbloem die gebruikt wordt in Brazilië zoals wij onze tarwebloem gebruiken. Tarwe wil in het warme noorden slecht groeien en daarom wordt er meel gemaakt van deze plant. Je kunt verschillende soorten Polvilho krijgen. Azedo betekend in Brazilië zuur en de andere variant heet Doce. Dit is zoet. Je kunt deze meel kopen in Amsterdam bij de Braziliaanse winkel. Het adres vindt je onderaan de pagina. Waar koop jij Polvilho?

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Zwarte bonen Lidl

Zwarte bonen

De zwarte bonen van de afbeelding komen bij de Lidl vandaan. Die verkopen zwarte bonen tijdens de Caribische weken. Wees er snel bij, want ze zijn vaak snel al weer op. De zwarte bonen zijn vaak ook verkrijgbaar bij groothandels als Sligro en Hanos. Waar haal jij zwarte bonen? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Bladerdeeg voor Pastel Finalmente Brasil

Bladerdeeg voor Pastel

Het bladerdeeg wordt gebruikt voor het gerecht Pastel. Pastel is eigenlijk een gevouwen bladerdeeg. Het wordt opgevuld met gehakt, kip, vis of kaas. Er zijn heel veel varianten te bedenken. Je zou het gerecht kunnen maken met bladerdeeg uit de supermarkt, maar dan lijkt het wel anders. Je zou deze ronde bladerdeeg ook kunnen krijgen in Aziatische winkels. Waar haal jij je bladerdeeg voor Pastel? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Guaraná

Guaraná Antarctica

Guaraná Antarctica is een blikje met drinken die bij veel Albert Heijn winkels goed te verkrijgen zijn. Het is een frisdrank met een Guaraná bes smaak. Deze bes groeit in de amazones en geeft je energie. Het drankje is heerlijk verfrissend als het warm is en je het heel koud drinkt. Waar koop jij je blikjes met Guaraná Antactica? Laat het ons weten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken Cassave

Cassave

Cassave is een eetbare wortelknol. Je schilt het net als een aardappel en kunt de stukjes dan frituren of koken. De Cassave is een Braziliaans product wat in de rest van Zuid-Amerika ook goed gegeten wordt. De plant is heel voedzaam en kan ook gebruikt worden als meel. De Cassave wortel kun je kopen bij de Jumbo. Weet jij nog andere supermarkten of winkels waar je Cassave kunt kopen? Laat het ons weten.

Meer weten over de Braziliaanse keuken?

Nieuwsgierig naar de Braziliaanse keuken? Op de website zijn verschillende recepten te vinden van Braziliaanse gerechten.


Finalmente Brasil Amsterdam

Finalmente Brasil

Kinkerstraat 355

1053 EX Amsterdam

Ma-Woe, Vrij en Za open van 10-18 uur

Do open van 10-20 uur

Finalmente Brasil Rotterdam

Finalmente Brasil

Nieuwe Binnenweg 234 A

3021 GN Rotterdam

Ma-Za open van 10-18

11 Replies to “Braziliaanse producten kopen in Nederland”

  1. Het adres in Amsterdam klopt niet. Het is niet de Kinderstraat, maar Kinkerstraat.

    1. Hallo Ferdi, bedankt voor je reactie. Ik heb de fout gezien en heb het direct aangepast. Super dat je mij er even op gewezen hebt! Ben je bekend met Braziliaanse producten?

  2. Je kunt de frisdrank Guaraná Antarctica o.a. bij Finalmente Brasil ook per 1,5L fles kopen. Voor zover ik weet is in Nederland Guaravita(de zelfde frisdrank zonder koolzuur) niet te koop. Mocht er toch een (web)adres zijn waar het te verkrijgen is dan houd ik mij aanbevolen.

    1. Oke top, zit er wel eens over na te denken om zelf wat producten te gaan verkopen. Krijg hier zo vaak vragen over 😉

    1. In Scheveningen heb je een goed Braziliaans restaurant. Rodizio. Wij hebben daar al een aantal malen heerlijk Braziliaans gegeten. Bedankt voor je leuke reactie Felice

  3. Ik ken de Braziliaanse keuken helemaal niet, verrassend.Ik kan me voorstellen als je hier geweest bent, dat het leuk is om het thuis ook nog eens te eten.

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: