Tips voor het reizen met Uber in Brazilië -
Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Wat is een Uber?

Een Uber is goed te vergelijken met een taxi. Het brengt je van A naar B en daar moet je dan voor betalen. Echter zijn er wel duidelijke verschillen tussen een taxi en een Uber.

Een Uber bestel je namelijk via een app op je telefoon. De app weet je locatie en jij kunt invoeren waar je graag heen wilt. Daarna kun je de prijs en route zien en kun je een Uber bestellen. Als de chauffeur bevestigd dan zie je ook direct waar hij rijdt en hoe lang het duurt voordat hij er is. Vaak zijn ze er al binnen een paar minuten.

In het scherm wordt de informatie vrijgegeven van de auto en het kenteken. Je kunt dus goed zien om welke auto het gaat. De route is al vastgesteld in de app en betalingen kun je koppelen aan je creditcard of je betaald gewoon contant. De prijs is in ieder geval bekend en je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Waarom wij graag met Uber reizen?

Wij reizen graag met Uber, omdat het vaak goedkoper is dan een taxi. Verder vinden wij het gemakkelijker dat je overal waar je bent een Uber kunt bestellen zonder dat je er naar moet zoeken.

Een taxi moet je vaak bellen of zoeken op straat. Het is voornamelijk de informatievoorzieningen die erbij hoort wat wij als prettig ervaren. Je weet hoe laat hij er is, waar hij langs gaat, wat het kost en hoe laat je er bent.

Bij een taxi weet je deze informatie eigenlijk pas als je er bent. De voornaamste reden is dus een praktische reden. Een taxi in Brazilië is wel duurder dan een Uber, maar nog steeds goed betaalbaar.

Meer informatie over het reizen met een taxi in Brazilië lees je in het bericht ''Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië''.

Wij bestellen vaak wel een taxi als we vanaf het vliegveld naar het hotel gaan en weer terug. Dit is voornamelijk vanwege de koffers en tassen die dan mee moeten. We hebben al twee keer een Uber geprobeerd, maar dan blijkt er toch niet genoeg bergruimte te zijn voor onze bagage.

Op basis van onze ervaringen met Uber delen we graag onze tips over het reizen met Uber in Brazilië

Tip 1: Download de app van Uber

Als je Uber wilt gebruiken tijdens je vakantie dan is het aan te raden om dit alvast in Nederland voor te bereiden. Download alvast de app, maak een account en koppel alvast je creditcard.

Verder is het handig om bij aankomst in Brazilië alvast een chipkaart te kopen voor je telefoon. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van wifi en je kunt overal waar je bent een Uber bestellen.

Meer informatie over het gebruik van je mobiele telefoon in Brazilië lees je in het bericht ''Wifi en Internet in Brazilië''.

Tip 2: Controleer de auto bij aankomst

Als je een Uber hebt besteld dan kun je op het scherm zien wat voor auto er komt en welk kenteken daarbij hoort. Controleer dit altijd voordat je instapt. Dan weet je zeker dat je in de goede Uber stapt. De auto's zijn vaak onherkenbaar als Uber, want ze hebben geen bordje zoals bijvoorbeeld een taxi.

Tip 3: Controleer de bestuurder

Elke bestuurder kun je controleren door middel van een foto die je van hem krijgt op de app. Controleer of hij dat daadwerkelijk is en stap dan pas in. Omwille van je eigen veiligheid: Stap niet in een Uber als het niet de chauffeur is die er in moet zitten.

Tip 4: Informatie

De Uber chauffeur komt meestal uit de regio en is dus goed bekend in de omgeving. Als je op zoek bent naar informatie dan kun je dat aan hem of haar vragen. Je hoeft een Uber chauffeur geen fooi te geven daarvoor, maar het mag natuurlijk wel.

Tip 5: Geef een beoordeling achteraf

Na de rit kun je de chauffeur beoordelen in de app. Hoe beter je het vindt hoe meer sterren je hem geeft. Dit is goed voor de kwaliteit van de Uber app, want als een chauffeur veel slechte beoordelingen krijgt zal hij ook minder ritten aangeboden krijgen. Hoe beter hij beoordeeld wordt hoe meer ritten hij krijgt. Dat is fijn voor de chauffeur en voor de klant.

Heb jij nog goede tips voor het reizen met Uber?

Heb jij ook wel eens een Uber besteld? Heb jij nog andere tips voor onze lezers? We horen en plaatsen het graag!

20 Replies to “Tips voor het reizen met Uber in Brazilië”

 1. Ik ken de uber service. Vaak is het goed. Alleen af en toe zijn de chauffeurs irritant. Ik heb toen besloten om achterin plaats te nemen heerlijk sindsdien nergens meer last van gehad.

 2. Ik vind Uber ook echt zo handig! Tegenwoordig heb je het in veel grote steden, super fijn. Geen gedoe in een taal die je slecht spreekt, geen gezeik over prijzen. Heerlijk!

  1. Hé een kenner 👍 soms niet te snappen dat taxi’s niet van deze mogelijkheden gebruik maakt. Beetje met de tijd mee gaan 😁

 3. Gisteren in Santos (Sao Paulo) met Uber van busstation naar hotel gegaan. R22,00 (€4,93) contant betaald, vijf minuten later had ik de factuur van deze rit in mijn mailbox.

 4. Ik heb er alleen over gehoord, maar geen enkele ervaring mee. Lijkt me zeker raadzaam om de chauffeur te controleren omdat je inderdaad ook weleens andere verhalen hier over hoort.

 5. Ik had al wel van Uber gehoord, maar het nog nooit gebruikt. Lijkt me wel interessant dat je de prijs en zo al op voorhand weet, en ook wie de chauffeur is. Toch een extra veiligheidsrandje

 6. Braziliaanse steden zijn niet veiliger/onveiliger dan steden in Azië, Afrika of Europa. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer in Brazilië. Ga je naar een Braziliaanse stad als toerist, blijf dan in de toeristenzone, daar kan je ook ’s nachts veilig op straat lopen en in een taxi of Uber stappen. Moet je de toeristenzone tijdelijk verlaten gebruik dan privé vervoer of een taxi, gebruik geen lokale bussen. Met treinen in Brazilië heb ik weinig ervaring maar de metro’s in Rio de Janeiro en Sao Paulo zijn veilig ook ’s avonds en in het weekend (metrostellen met roze band, alleen toegankelijk voor vrouwen). (Regionale) buslijndiensten om bijv. van en naar het vliegveld te komen zijn veilig, comfortabel en super goedkoop.
  Of te wel; Doe daar geen dingen die je hier ook niet zou doen en wees daar niet op plaatsen waar je hier ook niet zou komen dan kan je daar op een veilige- en prettige manier gebruik maken van het openbaar vervoer in Brazilië.

 7. Goede tip als je nog nooit van Uber hebt gehoord. Ik zou alleen niet mijn creditcard aan mijn Uber account hangen. Let je op de ‘kleintjes’ dan is het prijskaartje van (het zeer goed georganiseerde openbaarvervoer) in Brazilië een schijntje van wat je moet betalen voor een ritje met een Uber, zeker al je meer dan 40 km moet reizen om op je bestemming te komen.

  1. Bedankt Theo voor je reactie en aanvulling 👍 Zou je het openbaar vervoer ook aanraden in Brazilië in verband met veiligheid Theo?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: