Tips voor het reizen met Uber in Brazilië -
Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Reizen met een Uber in Brazilië

Een Uber is vergelijkbaar met een taxi. Het brengt je van A naar B en daar betaal je dan voor. Maar er zijn wel duidelijke verschillen tussen een taxi en een Uber.

Een Uber bestel je namelijk via een app op je telefoon. De app weet je locatie en jij kunt invoeren waar je naartoe wilt. Daarna kun je de prijs en route zien en kun je een Uber bestellen. Als de chauffeur bevestigd dan zie je ook direct waar hij rijdt en hoe lang het duurt voordat hij er is. Vaak zijn ze er al binnen een paar minuten.

In het scherm wordt de informatie vrijgegeven van de auto en het kenteken. Je kunt dus goed zien om welke auto het gaat. De route is al vastgesteld in de app en betalingen kun je koppelen aan je creditcard of je betaald gewoon contant. De prijs is in ieder geval bekend en je komt dus niet voor verrassingen te staan.

Waarom wij graag met Uber reizen in Brazilië?

Wij reizen graag met Uber, omdat het vaak goedkoper is dan een taxi. Verder vinden wij het handiger dat je overal waar je bent een Uber kunt bestellen zonder dat je er naar moet zoeken.

Een taxi moet je vaak bellen of zoeken op straat. Het is vooral de informatievoorzieningen die erbij hoort wat wij als fijn ervaren. Je weet hoe laat hij er is, waar hij langs gaat, wat het kost en hoe laat je er bent.

Bij een taxi weet je deze informatie eigenlijk pas als je er bent. De voornaamste reden is dus een praktische reden. Een taxi in Brazilië is wel duurder dan een Uber, maar nog steeds goed betaalbaar.

Wij bestellen vaak wel een taxi als we vanaf het vliegveld naar het hotel gaan en weer terug. Dit is voornamelijk vanwege de koffers en tassen die dan mee moeten. We hebben al twee keer een Uber geprobeerd, maar dan blijkt er toch niet genoeg bergruimte te zijn voor onze bagage.

Op basis van onze ervaringen met Uber delen we graag onze tips over het reizen met Uber in Brazilië.

Tip 1: Download de app van Uber

Om Uber te gebruiken op vakantie, kun je het beste van tevoren alles regelen in Nederland. Zorg dat je de app hebt gedownload, een account hebt aangemaakt en je creditcard hebt gekoppeld. Ook is het slim om een simkaart te kopen als je in Brazilië aankomt. Zo kun je altijd en overal een Uber boeken, zonder wifi nodig te hebben.

Tip 2: Controleer de auto bij aankomst

Als je een Uber hebt besteld dan kun je op het scherm zien wat voor auto er komt en welk kenteken daarbij hoort. Controleer dit altijd voordat je instapt. Dan weet je zeker dat je in de goede Uber stapt. De auto's zijn vaak onherkenbaar als Uber, want ze hebben geen bordje zoals bijvoorbeeld een taxi.

Tip 3: Controleer de bestuurder

Elke bestuurder kun je controleren door middel van een foto die je van hem krijgt op de app. Controleer of hij dat daadwerkelijk is en stap dan pas in. Omwille van je eigen veiligheid: Stap niet in een Uber als het niet de chauffeur is die er in moet zitten.

Tip 4: Informatie vragen over mooie bestemmingen

De Uber chauffeur komt meestal uit de regio en is dus goed bekend in de omgeving. Als je op zoek bent naar informatie dan kun je dat aan hem of haar vragen. Je hoeft een Uber chauffeur geen fooi te geven daarvoor, maar het mag natuurlijk wel. Dit kun je doen via de app, maar contant zal hij het ook zeker aannemen.

Tip 5: Geef een beoordeling achteraf

Na de rit kun je de chauffeur beoordelen in de app. Hoe beter je het vindt hoe meer sterren je hem geeft. Dit is goed voor de kwaliteit van het systeem, want als een chauffeur veel slechte beoordelingen krijgt zal hij ook minder ritten aangeboden krijgen. Hoe beter hij beoordeeld wordt hoe meer ritten hij krijgt. Dat is fijn voor de chauffeur en voor de klant.

Heb jij nog goede tips voor het reizen met Uber?

Heb jij ook wel eens een Uber besteld? Heb jij nog andere tips voor onze lezers? We horen en plaatsen het graag!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

30 Replies to “Tips voor het reizen met Uber in Brazilië”

  1. En hoe heb je Uber geboekt dan? Wij gebruiken de app die gekoppeld is aan onze creditcard en hebben in Brazilië nog nooit een CPF ingevuld voor een Uber. Ben heel benieuwd

   1. Dank voor de snelle reactie!,Het zou mijn eerste Uber rit worden, dus hij accepteert ook mijn Nederlandse creditcard niet!

    1. Bijzonder. Wij hebben dit probleem nooit gehad in Brazilië. Werkt elk jaar uitstekend. Laatst ook nog een uber geboekt in Nederland voor een rit naar ziekenhuis in Brazilië voor de familie. Hopelijk vindt je een oplossing. Veel plezier in Rio

   2. Er werd ook om een Brabant creditcard gevraagd: heb het probleem inmiddels opgelost. In instellingen mijn locatie en GPS uitgeschakeld, mijn Nederlandse creditcard toegevoegd en nu lukte het wel om te boeken!

 1. Ik ken de uber service. Vaak is het goed. Alleen af en toe zijn de chauffeurs irritant. Ik heb toen besloten om achterin plaats te nemen heerlijk sindsdien nergens meer last van gehad.

 2. Ik vind Uber ook echt zo handig! Tegenwoordig heb je het in veel grote steden, super fijn. Geen gedoe in een taal die je slecht spreekt, geen gezeik over prijzen. Heerlijk!

  1. Hé een kenner 👍 soms niet te snappen dat taxi’s niet van deze mogelijkheden gebruik maakt. Beetje met de tijd mee gaan 😁

 3. Gisteren in Santos (Sao Paulo) met Uber van busstation naar hotel gegaan. R22,00 (€4,93) contant betaald, vijf minuten later had ik de factuur van deze rit in mijn mailbox.

 4. Ik heb er alleen over gehoord, maar geen enkele ervaring mee. Lijkt me zeker raadzaam om de chauffeur te controleren omdat je inderdaad ook weleens andere verhalen hier over hoort.

 5. Ik had al wel van Uber gehoord, maar het nog nooit gebruikt. Lijkt me wel interessant dat je de prijs en zo al op voorhand weet, en ook wie de chauffeur is. Toch een extra veiligheidsrandje

 6. Braziliaanse steden zijn niet veiliger/onveiliger dan steden in Azië, Afrika of Europa. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer in Brazilië. Ga je naar een Braziliaanse stad als toerist, blijf dan in de toeristenzone, daar kan je ook ’s nachts veilig op straat lopen en in een taxi of Uber stappen. Moet je de toeristenzone tijdelijk verlaten gebruik dan privé vervoer of een taxi, gebruik geen lokale bussen. Met treinen in Brazilië heb ik weinig ervaring maar de metro’s in Rio de Janeiro en Sao Paulo zijn veilig ook ’s avonds en in het weekend (metrostellen met roze band, alleen toegankelijk voor vrouwen). (Regionale) buslijndiensten om bijv. van en naar het vliegveld te komen zijn veilig, comfortabel en super goedkoop.
  Of te wel; Doe daar geen dingen die je hier ook niet zou doen en wees daar niet op plaatsen waar je hier ook niet zou komen dan kan je daar op een veilige- en prettige manier gebruik maken van het openbaar vervoer in Brazilië.

 7. Goede tip als je nog nooit van Uber hebt gehoord. Ik zou alleen niet mijn creditcard aan mijn Uber account hangen. Let je op de ‘kleintjes’ dan is het prijskaartje van (het zeer goed georganiseerde openbaarvervoer) in Brazilië een schijntje van wat je moet betalen voor een ritje met een Uber, zeker al je meer dan 40 km moet reizen om op je bestemming te komen.

  1. Bedankt Theo voor je reactie en aanvulling 👍 Zou je het openbaar vervoer ook aanraden in Brazilië in verband met veiligheid Theo?

   1. Hi! Kun je wat meer info over een simkaart? Ik land na een nachtvlucht aan in Rio op 10febr. Idd handig om gelijk een chipkaart te hebben. Is dit makkelijk te verkrijgen op de luchthaven als ik uit loop? Welk simkaart raadt jij voor 3 weken aan en wat mag ik aan kosten beetje denken?

    Dank alvast voor de info🙏🏽

    1. Ik vlieg regelmatig naar Rio en voor zover ik weet kan je op dit vliegveld geen simcards kopen. Mocht die wel het geval zijn dan zou ik daar zo wie zo voor gaan omdat je in de stad op elke hoek van de straat wel een simkaart kan kopen maar niet kan activeren zonder CPF.(taxnumber)De beste kans heb je als naar een telefoon shop gaat van bv claro of vivo en heel lief aan het personeel vraagt of ze de simkaart voor je willen registreren (wel je paspoort meenemen). Afgelopen november heb ik op mijn ViVo simcard 20 Reis betaald voor 6GB.

   2. Afhankelijk van de afstand raadt ik voor korte afstanden Über aan. Mijn favoriete transport voor middel lange afstand (max 4 uur) is de bus. Deze zijn veilig, goedkoop, en comfortabel. Voor grotere afstanden is vliegen aan te raden. Treinen zijn niet echt een ding in Brazilië. In Rio is er een openbaar vervoer kaart de ‘RioMas’ welke je kunt gebruiken voor al het openbaar vervoer in Rio inclusief de ferry. Je kunt deze kaart op elk Metro en busstation kopen/opwaarderen in de automaten. Wat veiligheid betreft; blijf in de toeristen zone, in welke stad je ook bent. Moet je buiten de toeristen zone zijn ga dan met een taxi of Über.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023