Auto huren in Brazilië -
Auto huren in Brazilië

Auto huren in Brazilië

Auto huren in Brazilië

In verschillende berichten hebben wij wel eens geadviseerd om een auto te huren in Brazilië. Niet alleen omdat het gewoon erg gemakkelijk is om altijd een auto bij de hand te hebben, maar ook vanwege de veiligheid.

Een auto huren voor je reis in Brazilië kun je het beste doen in Nederland. Er zijn verschillende manieren waarop je een auto kunt huren. Wij delen graag onze ervaringen met het huren van auto's in Brazilië en hopen dat jullie er wat aan hebben!

Voorbereidingen auto huren in Brazilië

Als je besloten hebt om een auto te huren bedenk dan goed waar je hem wilt ophalen en waar je hem weer wilt inleveren. Bij de meeste verhuur bedrijven bestaat de mogelijkheid om hem ergens anders in te leveren. Houdt er wel rekening mee dat de meeste verhuur bedrijven extra kosten in rekening brengen als je de auto op een andere locatie inlevert.

Bedenk ook goed van te voren hoeveel dagen je de auto daadwerkelijk nodig bent. Het zou natuurlijk zonde zijn als de auto vaak stil staat. Je kunt namelijk best twee keer een auto huren als je dat graag wilt. Er zijn mogelijkheden genoeg.

Huurauto reserveren via het internet

Op het internet kom je heel veel bedrijven tegen waar je een auto kunt huren. In Brazilië is Localiza een hele bekende, maar je kunt ook kiezen voor bedrijven als Movida en Alamo. Al die bedrijven hebben over het algemeen wel goede recensies. Je kunt ook via de website Rentcars zoeken naar een huurauto in Brazilië. De website vergelijkt prijzen en beschikbaarheid op de gewenste datum.

Rechtstreeks boeken bij Localiza, Movida of Alamo kan natuurlijk ook, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een bedrijf als Rentalcars kiezen, want dan kun je alles in je eigen taal uitzoeken. Er komt namelijk best veel kijken bij het huren van een auto.

Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, eigen risico en borg. Allerlei zaken die behoorlijk veel geld kunnen kosten als je het niet goed geregeld hebt. Je hoort het zo vaak van mensen die alles niet goed geregeld hebben en na een geweldige vakantie thuis komen in mineur, omdat er allerlei onverwachte kosten bijgekomen zijn.

Houdt er ook rekening mee dat schade met een huurauto NIET altijd wordt vergoed door een reisverzekering. Lees voordat je op vakantie gaat goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Mocht je reisverzekering dit niet dekken dan zul je hiervoor een speciale verzekering moeten afsluiten. Bij Rentalcars sluiten wij altijd een verzekering af zonder eigen risico.

Als je aangekomen bent op het vliegveld dan kun je het beste richting de uitgang gaan. Daar zijn vaak balies te vinden van je verhuur bedrijf en zij kunnen je precies vertellen waar je heen moet lopen. Op de meeste vliegvelden wordt je met een busje opgehaald voor het vliegveld en naar het depot gebracht waar de auto voor je klaar staat.

Het kan voorkomen dat de auto die je hebt gehuurd niet meer beschikbaar is. Meestal krijg je dan een andere auto in dezelfde klasse aangeboden. Als die er ook niet meer is dan kun je vaak in overleg een auto uitkiezen in een andere klasse.

Check de auto voordat je weg rijdt

Natuurlijk hoeft het niet altijd fout te gaan. Dit neemt niet weg dat je altijd moet zorgen dat je goed voorbereidt bent op wat er zou kunnen gebeuren. Als je de auto ophaalt dan is het aan te raden om vooraf eens goed om de auto te lopen.

Zijn er krasjes, deukjes of andere zaken die niet kloppen? Zorg dat je het bespreekt met de verhuurder. Maak er foto's van en laat het registreren zodat je er achteraf niet de schuld van krijgt. Kijk ook goed binnen in de auto of je onregelmatigheden ziet en meld het voordat je tekent voor de auto.

Brandstof

Veel auto's in Brazilië hebben de mogelijkheid om twee soorten brandstof te tanken. Je kunt het wel vergelijken met Benzine en Gas in Nederland. In Brazilië kun je benzine tanken, maar ook ethanol (alcohol).

De ethanol is goedkoper dan de benzine, maar met ethanol rijdt je wel minder kilometers. Wij rijden eigenlijk alleen maar op ethanol. Vraag bij het ophalen van de auto naar de mogelijkheden.

Vergeet niet!

Als je de auto ophaalt is het handig om altijd het noodnummer van de verhuurder bij je te hebben. Mocht je dan tijdens het ophalen van de auto iets niet begrijpen of vertrouwen. Je kunt dan altijd even bellen en vragen om extra uitleg. Laat je niet verrassen tijdens een leuke vakantie.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

40 Replies to “Auto huren in Brazilië”

 1. Jullie zeggen dat de reisverzekering schade aan een huurauto niet dekt, dit klopt niet mijn reisverzekering dekt dit wel dus advies is lees de reisverzekering polis goed door voordat dat je een extra verzekering afsluit, anders krijg je echt een probleem welke verzekering het betaald.
  Als je de huurauto veel gebruikt dus veel kilometers maakt rij je voordeliger op gasoline dan ethanol, ja ethanol is goedkoper maar rij je maar de helft tot 1/3 van de kilometers dan met gasoline.
  Dit uit eigen ervaring.

  1. Beste Arjan, bedankt voor je reactie. Leuk dat je de moeite hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Onze reisverzekering dekt geen schade aan onze huurauto en daarom sluiten wij daarvoor een verzekering af. Ik begrijp uit jouw reactie dat jullie reisverzekering dit wel dekt. Wij schrijven eigenlijk alles op basis van onze ervaringen, maar heb toch gemeend iets met je reactie te doen. Daarom heb ik de tekst iets aangepast. Wat betreft de ethanol hebben wij andere ervaringen. Wij ervaren het verschil van Ethanol en Gasoline op ongeveer een 30% minder, maar omdat we ook elke keer weer in een andere auto rijden blijft het lastig om daar iets specifieker op in te gaan. Nogmaals bedankt voor je reactie 😉

  1. Als je er nog nooit mee te maken hebt gehad kan ik me heel goed voorstellen dat iemand het lastig/spannend vindt. Spreken uit ervaring hihi

 2. Brazilië was niet direct het eerst land wat in mij opkomt om een roadtrip te maken, maar na dit te lezen lijkt het me toch wel tof. Reizen op ethanol is ook even nieuw voor me.

 3. Ethanol? Wat bijzonder. Wij huren ook best vaak een auto in het buitenland. Soms inclusief (als het een fly & drive is) en soms ‘los’. De tips en trucs zijn handig voor als je een auto huurt. Wat maakt het in Brazilië anders dan in andere landen? De tip van de auto goed checken van te voren vind ik een hele essentiële, want daar kan je flink de mist mee ingaan (als je het niet doet).

 4. Goede tips! Zeker het controleren van je auto is een goed punt. Wij hadden vorig jaar in Spanje een auto gehuurd en kwamen er toen inderdaad achter dat er een behoorlijke deuk op de kofferbak zat die niet vermeld stond op het papier. Gelukkig was het verhuurbedrijf daar niet moeilijk in, maar als we het niet op tijd hadden gezien, weet je nooit wat e gebeurt natuurlijk als je de auto weer inlevert.

  1. Precies, dat hoor je wel vaker. Sommige verhuurbedrijven zijn heel gemakkelijk, maar sommige zijn echt vervelend. Vooral voor jezelf heel vervelend als je de schuld krijgt van iets wat je niet gedaan hebt. Het is wel zo dat als je de auto zo geaccepteerd hebt dan ben je wel aansprakelijk. Dus altijd goed kijken of de auto goed is 👍

 5. Het is altijd oppassen met het huren van een huurauto. Afgelopen zomer hebben wij een auto in Bonaire gehuurd en dat ging gelukkig helemaal prima.

 6. Goede tips, dank! Ik heb pas een keer een auto gehuurd in het buitenland, namelijk in de VS. Hebben dit toen ook vanuit Nederland geregeld en het ging heel goed.

 7. Als ik al een auto in het buitenland nodig zou hebben zou ik inderdaad wel bij een bekend bedrijf zou huren en vanuit NL. Niet een of andere lokaal “kantoortje”.

 8. Goede tips weer! Mijn ervaringen met huurauto’s is heel wisselend, soms ging het prima, andere keren probeerde zr bijvoorbeeld extra verzekeringen af te troggelen ( dit was in andere landen hoor)

  1. Dat verzekeren wij altijd weg. Kans op een ongeluk is in een ander land toch altijd wel aanwezig. Vervelend om te horen 🙁

  1. Garanties heb je natuurlijk nooit en het hangt ook af waar je heen wilt en waar je rijdt, maar zoals je ook wel eens in Nederland hoort worden bussen wel eens overvallen of erger. Wij proberen vaak de bus te mijden. Wij gaan liever met auto, taxi, uber of motortaxi

  1. Niet overal. Het is heel erg afhankelijk waar je bent. Het is ook moeilijk te voorspellen. Mijn vrouw zegt dat als je een bus in het centrum neemt dan is het wel te doen, maar als de bus het centrum uitrijdt moet je wel weer oppassen. Als je met een bus van stad naar stad gaat is het wel redelijk veilig. Die bussen stoppen niet zoveel en rijden vaak op grote wegen. Wij nemen, als we niet rijden met auto, vaak een taxi, uber of motortaxi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: