Auto huren in Brazilië
Auto huren in Brazilië

Auto huren in Brazilië

Auto huren in Brazilië

Brazilië is een geweldig land om te verkennen met een huurauto. Je hebt dan alle vrijheid en comfort om te gaan waar je wilt, zonder je zorgen te maken over de veiligheid van het openbaar vervoer. In de grote steden zoals São Paulo, Rio de Janeiro en Fortaleza is het openbaar vervoer niet altijd even betrouwbaar of veilig, vooral als je er niet bekend bent. Dit geldt ook wel een beetje voor het rijden met een huurauto. Wij zouden daarom wel adviseren om in grote steden in Brazilië, als je er niet bekend bent, om te reizen met een taxi of Uber.

Maar let op: het autorijden in Brazilië is niet voor iedereen weggelegd. Het kan soms best spannend zijn, dus bereid je goed voor met onze tips en ervaringen. Wij genieten altijd van het rijden in Brazilië, maar we begrijpen ook dat sommige mensen het liever vermijden.

Als je een auto wilt huren in Brazilië, zoek dan van tevoren via een betrouwbare vergelijkingswebsite zoals Rentalcars.com, Skyscanner of Rentcars. Zo kun je de beste deal en beschikbaarheid vinden en de voorwaarden en verzekeringen goed doorlezen. Wij hebben zelf ook wel eens ter plekke een auto gehuurd in Brazilië, maar dat doen we alleen omdat we Portugees spreken. Als je de taal niet spreekt, raden we je aan om het niet ter plaatse te regelen, want dan begrijp je namelijk niet waarvoor je tekent.

Met een huurauto kun je veel meer van Brazilië zien en beleven. Rijd bijvoorbeeld langs de prachtige kustlijn van Brazilië of ontdek het binnenland. In de buurt van Brasilia kun je bijvoorbeeld mooie bestemmingen bezoeken met een auto. Met een huurauto heb je alle mogelijkheden!

Wij hopen dat je wat hebt aan onze ervaringen met het huren van auto’s in Brazilië. Wij wensen je een goede reis!

Voorbereidingen voor het huren van een auto in Brazilië

Voordat je een auto gaat huren, is het goed om na te denken over waar je de auto wilt ophalen en inleveren. Bij veel verhuur bedrijven kun je de auto op een andere plek inleveren dan waar je hem hebt opgehaald. Maar let op: daar kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Denk ook goed na over hoe lang je de auto echt nodig hebt. Het is zonde om te betalen voor een auto die vaak stilstaat. Je kunt ook kiezen om twee keer een auto te huren als dat beter uitkomt. Er zijn genoeg opties.

Huurauto zoeken op het internet

Er zijn veel websites waar je een auto kunt huren voor je reis in Brazilië. Je kunt bijvoorbeeld via skyscanner, rentalcars of rentcars de prijzen, beschikbaarheid en klasse van de auto’s van verschillende verhuurbedrijven in Brazilië vergelijken. Bekende verhuurbedrijven in Brazilië zijn Localiza, Movida en Alamo.

Je kunt ook rechtstreeks bij Localiza, Movida of Alamo boeken, maar dat raden we je af als je geen Portugees spreekt. Je wilt natuurlijk wel weten waar je voor tekent en onder welke voorwaarden je de auto huurt. Er komt namelijk best veel kijken bij het huren van een auto.

Zo moet je bijvoorbeeld goed letten op de verzekeringen, het eigen risico en de borg. Dit zijn allemaal zaken die je veel geld kunnen kosten als je ze niet goed regelt. Het gebeurt vaak dat mensen na een geweldige vakantie thuis komen met onverwachte kosten.

Ook moet je weten dat schade met een huurauto niet altijd wordt vergoed door je reisverzekering. Lees daarom goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering voordat je op vakantie gaat. Als je reisverzekering dit niet dekt, kun je het beste een speciale verzekering afsluiten om het eigen risico af te kopen.

Huurauto ophalen in Brazilië

Na je landing op het vliegveld, kun je het beste naar de uitgang lopen. Daar vind je meestal de balies van je verhuur bedrijf. Zij kunnen je precies uitleggen waar je heen moet lopen. Op de meeste vliegvelden word je met een busje voor het vliegveld opgepikt en naar het depot gebracht waar je auto klaar staat.

Het kan gebeuren dat de auto die je hebt gehuurd niet meer beschikbaar is. Meestal krijg je dan een andere auto in dezelfde klasse aangeboden. Als die er ook niet meer is dan kun je vaak in overleg een auto kiezen in een andere klasse.

Waar moet je op letten als je de huurauto ophaalt?

Je hebt een huurauto gereserveerd voor je vakantie in Brazilië en je bent klaar om hem op te halen bij het verhuurbedrijf. Waar moet je op letten om problemen te voorkomen? Hier zijn een paar tips:

1: Neem alle papieren mee die je nodig hebt om de auto op te halen. Denk aan je reserveringsbewijs, je rijbewijs, je creditcard en eventueel een internationaal rijbewijs of een brief met je naam en adres. Zorg ook dat je de papieren van de andere bestuurders bij je hebt, als die er zijn.

2: Controleer de auto goed voordat je hem meeneemt. Kijk of er schade is aan de buitenkant of de binnenkant van de auto, zoals krasjes, deuken, vlekken of scheuren. Kijk ook of de banden in goede staat zijn en of de tank vol is. Check ook het oliepeil, de ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof. Als je iets ziet wat niet klopt, meld het dan meteen aan de verhuurder en laat het opschrijven op het huurcontract. Maak ook foto’s van de auto als bewijs.

3: Lees het huurcontract goed door voordat je het ondertekent. Kijk of alle gegevens kloppen, zoals de huurperiode, de prijs, de verzekeringen, het eigen risico en de borg. Kijk ook of er beperkingen zijn, zoals een maximum aantal kilometers, een verbod om landsgrenzen over te steken of een extra toeslag voor een extra bestuurder. Als je iets niet begrijpt of niet eens bent met iets, vraag dan om uitleg of onderhandel over de voorwaarden.

4: Vraag om een kopie van het huurcontract en bewaar die goed. Zo heb je een bewijs van wat je hebt afgesproken met de verhuurder en kun je eventuele problemen achteraf makkelijker oplossen.

Als je deze tips volgt, kun je met een gerust hart wegrijden met je huurauto en genieten van je vakantie!

Brandstof in Brazilië

In Brazilië kun je met veel auto’s kiezen tussen twee soorten brandstof: benzine of ethanol (alcohol). Ethanol wordt gemaakt van suikerriet en is een duurzamer alternatief voor fossiele brandstoffen. Ethanol is goedkoper dan benzine, maar je rijdt er wel minder ver mee. Wij rijden meestal op ethanol. Vraag bij het ophalen van de auto naar de mogelijkheden.

In Brazilië rijden al veel auto’s op ethanol sinds de jaren zeventig, toen het land een programma begon om minder afhankelijk te worden van olie-import. Ethanol heeft ongeveer dezelfde energie-inhoud als benzine, maar verbrandt schoner en verhoogt het octaangehalte van de brandstof.

Huurauto inleveren na je vakantie

Je hebt genoten van je vakantie met je huurauto en het is tijd om hem weer in te leveren bij het verhuurbedrijf. Waar moet je op letten om problemen te voorkomen? Hier zijn een paar tips:

1: Zorg ervoor dat de auto schoon en netjes is. Het is niet nodig om de auto te wassen of te stofzuigen, maar verwijder wel al je persoonlijke spullen en eventueel afval. Als de auto erg vies is, kan de verhuurder extra schoonmaakkosten in rekening brengen.

2: Zorg ervoor dat er voldoende brandstof in de auto zit. Dit wil zeggen: zoals je hebt afgesproken. Meestal moet je de auto met een volle tank inleveren, tenzij je vooraf hebt betaald voor een vol-vol of vol-leeg regeling. Als je de auto met minder brandstof inlevert dan afgesproken, kan de verhuurder de brandstofkosten aan je doorrekenen en die vallen meestal hoger uit. Bewaar je tankbonnetje als bewijs.

3: Controleer samen met de verhuurder of er geen nieuwe schade aan de auto is gekomen. Loop samen een rondje om de auto en laat eventuele schades op het contract schrijven. Maak ook foto’s van de auto als bewijs. Als je schade hebt veroorzaakt, kan de verhuurder het eigen risico of een deel daarvan inhouden van je borg of creditcard. Als je een verzekering hebt afgesloten om het eigen risico af te kopen, kun je dit bedrag later terugvragen bij de verzekeraar.

4: Check de rekening voordat je tekent. Kijk of alle gegevens kloppen, zoals de huurperiode, de prijs, de verzekeringen, het eigen risico en de borg. Kijk ook of er geen extra kosten zijn bijgekomen, zoals voor extra kilometers, extra bestuurders, tolwegen of boetes. Als je iets niet begrijpt of niet eens bent met iets, vraag dan om uitleg of maak bezwaar.

5: Vraag om een kopie van het huurcontract en bewaar die goed. Zo heb je een bewijs van wat je hebt afgesproken met de verhuurder en kun je eventuele problemen achteraf makkelijker oplossen.

Als je deze tips volgt, kun je met een gerust hart afscheid nemen van je huurauto en terugkijken op een geslaagde vakantie!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

40 Replies to “Auto huren in Brazilië”

 1. Jullie zeggen dat de reisverzekering schade aan een huurauto niet dekt, dit klopt niet mijn reisverzekering dekt dit wel dus advies is lees de reisverzekering polis goed door voordat dat je een extra verzekering afsluit, anders krijg je echt een probleem welke verzekering het betaald.
  Als je de huurauto veel gebruikt dus veel kilometers maakt rij je voordeliger op gasoline dan ethanol, ja ethanol is goedkoper maar rij je maar de helft tot 1/3 van de kilometers dan met gasoline.
  Dit uit eigen ervaring.

  1. Beste Arjan, bedankt voor je reactie. Leuk dat je de moeite hebt genomen om je ervaring met ons te delen. Onze reisverzekering dekt geen schade aan onze huurauto en daarom sluiten wij daarvoor een verzekering af. Ik begrijp uit jouw reactie dat jullie reisverzekering dit wel dekt. Wij schrijven eigenlijk alles op basis van onze ervaringen, maar heb toch gemeend iets met je reactie te doen. Daarom heb ik de tekst iets aangepast. Wat betreft de ethanol hebben wij andere ervaringen. Wij ervaren het verschil van Ethanol en Gasoline op ongeveer een 30% minder, maar omdat we ook elke keer weer in een andere auto rijden blijft het lastig om daar iets specifieker op in te gaan. Nogmaals bedankt voor je reactie 😉

  1. Als je er nog nooit mee te maken hebt gehad kan ik me heel goed voorstellen dat iemand het lastig/spannend vindt. Spreken uit ervaring hihi

 2. Brazilië was niet direct het eerst land wat in mij opkomt om een roadtrip te maken, maar na dit te lezen lijkt het me toch wel tof. Reizen op ethanol is ook even nieuw voor me.

 3. Ethanol? Wat bijzonder. Wij huren ook best vaak een auto in het buitenland. Soms inclusief (als het een fly & drive is) en soms ‘los’. De tips en trucs zijn handig voor als je een auto huurt. Wat maakt het in Brazilië anders dan in andere landen? De tip van de auto goed checken van te voren vind ik een hele essentiële, want daar kan je flink de mist mee ingaan (als je het niet doet).

 4. Goede tips! Zeker het controleren van je auto is een goed punt. Wij hadden vorig jaar in Spanje een auto gehuurd en kwamen er toen inderdaad achter dat er een behoorlijke deuk op de kofferbak zat die niet vermeld stond op het papier. Gelukkig was het verhuurbedrijf daar niet moeilijk in, maar als we het niet op tijd hadden gezien, weet je nooit wat e gebeurt natuurlijk als je de auto weer inlevert.

  1. Precies, dat hoor je wel vaker. Sommige verhuurbedrijven zijn heel gemakkelijk, maar sommige zijn echt vervelend. Vooral voor jezelf heel vervelend als je de schuld krijgt van iets wat je niet gedaan hebt. Het is wel zo dat als je de auto zo geaccepteerd hebt dan ben je wel aansprakelijk. Dus altijd goed kijken of de auto goed is 👍

 5. Het is altijd oppassen met het huren van een huurauto. Afgelopen zomer hebben wij een auto in Bonaire gehuurd en dat ging gelukkig helemaal prima.

 6. Goede tips, dank! Ik heb pas een keer een auto gehuurd in het buitenland, namelijk in de VS. Hebben dit toen ook vanuit Nederland geregeld en het ging heel goed.

 7. Als ik al een auto in het buitenland nodig zou hebben zou ik inderdaad wel bij een bekend bedrijf zou huren en vanuit NL. Niet een of andere lokaal “kantoortje”.

 8. Goede tips weer! Mijn ervaringen met huurauto’s is heel wisselend, soms ging het prima, andere keren probeerde zr bijvoorbeeld extra verzekeringen af te troggelen ( dit was in andere landen hoor)

  1. Dat verzekeren wij altijd weg. Kans op een ongeluk is in een ander land toch altijd wel aanwezig. Vervelend om te horen 🙁

  1. Garanties heb je natuurlijk nooit en het hangt ook af waar je heen wilt en waar je rijdt, maar zoals je ook wel eens in Nederland hoort worden bussen wel eens overvallen of erger. Wij proberen vaak de bus te mijden. Wij gaan liever met auto, taxi, uber of motortaxi

  1. Niet overal. Het is heel erg afhankelijk waar je bent. Het is ook moeilijk te voorspellen. Mijn vrouw zegt dat als je een bus in het centrum neemt dan is het wel te doen, maar als de bus het centrum uitrijdt moet je wel weer oppassen. Als je met een bus van stad naar stad gaat is het wel redelijk veilig. Die bussen stoppen niet zoveel en rijden vaak op grote wegen. Wij nemen, als we niet rijden met auto, vaak een taxi, uber of motortaxi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.