Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat? -
Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Wat zijn reisvaccinaties?

Reisvaccinaties zijn prikken die je immuniteit geven tegen besmettelijke ziekten die in sommige landen of regio’s heersen. Reisvaccinaties kunnen een vereiste of een aanbeveling zijn, afhankelijk van waar je naartoe gaat, hoe je gezondheid is en wat je gaat doen op reis.

Reisvaccinaties kunnen je gezond houden op reis en voorkomen dat je ziekten mee naar huis neemt. Sommige reisvaccinaties moet je lang van tevoren nemen, omdat ze uit meerdere prikken bestaan of omdat ze pas later effect hebben. Andere reisvaccinaties kun je vlak voor je vertrek nemen.

Je kunt reisvaccinaties halen bij verschillende instanties, zoals de GGD, Thuisvaccinatie.nl of een huisarts. Zij kunnen je ook een advies op maat geven over welke reisvaccinaties je nodig hebt en hoe je ze kunt laten vergoeden.

Welke vaccinaties worden geadviseerd als je naar Brazilië reist?

Als je naar Brazilië wilt reizen, zijn er een aantal vaccinaties die je nodig hebt:

Gele koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A (besmettelijke geelzucht), Hepatitis B, Rabiës (hondsdolheid), Coronavaccinatie of herstelbewijs

Om zeker te weten welke vaccinaties je moet halen en wanneer, kun je het beste de website Vaccinaties Brazilië | GGD Reisadvies bezoeken. Daar vind je de meest actuele informatie en kun je een afspraak maken met de GGD. Let op: sommige vaccinaties moet je ruim van tevoren krijgen. Begin dus op tijd met je voorbereidingen. Ook is het handig om te checken of je ziektekostenverzekering de vaccinaties vergoedt of dat je ze zelf moet betalen.

Vaccinatiepaspoort

Als je op reis gaat, is het verstandig om een vaccinatieboekje te hebben. Dit wordt ook wel een vaccinatiepaspoort genoemd. Hierin staan alle vaccinaties die je hebt gekregen. Sommige landen vragen hierom als je de grens over wilt.

Let op: dit boekje moet je meestal apart kopen. Informeer hiernaar bij je afspraak met de GGD. Je kunt ook je coronavaccinaties in je vaccinatiepaspoort laten zetten. Neem dan wel je vaccinatiebewijzen mee naar de GGD.

Wat kun je allemaal nog meer doen om ziektes te voorkomen?

Vaccinaties beschermen je tegen bepaalde infectieziektes, maar wat als je een muggenbeet hebt? Of je hebt buikloop? Of je hebt een wondje, omdat je bijvoorbeeld uitgegleden bent?

Meer informatie lees je in het bericht Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

4 Replies to “Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?”

  1. Als het wel geadviseerd wordt ben ik geneigd om het maar te doen. Ze zullen dat toch niet voor niets zeggen hoop ik dan maar. Toen mijn dochter naar China ging moest ze ook een heleboel vaccinaties. Ik had er zelf spontaan van afgezien als ik haar was.

    1. Ik heb mij dat ook wel eens afgevraagd, maar net als jij denk ik dan maar dat het wel nodig zal zijn. Begreep zelfs dat er landen zijn dat je zonder vaccinatie er niet in komt 😷

  2. Ik ben zelf gevaccineerd tegen Hepatitis A en B en DTP. Gele koorts gaat bij mij lastig ivm medicatiegebruik. Ik zou daarom dus een gebied in Brazilië uitzoeken waar ik me daar niet tegen hoef te beschermen.

    1. Dat is vervelend om te horen. Er zijn best wel veel landen waar ze gele koorts adviseren. Heb je ook zo’n mooi geel paspoort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023