Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat? -
Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Wat zijn vaccinaties?

Vaccinaties zijn ziekteverwekkers die je meestal krijgt ingespoten. Er wordt een gecontroleerde dosis ingespoten. De bedoeling van deze ziekteverwekkers zijn om je lichaam te activeren om afweerstoffen te maken. Het lichaam zal nu in de toekomst, bij eventuele infectie, beter in staat zijn om dit af te weren. De afweerstoffen voorkomen dan dat je opnieuw ziek wordt.

Vaccinaties als je naar het buitenland gaat

Als je een reiziger bent dan heb je natuurlijk al lang gehoord dat je voor sommige landen verplicht een vaccinatie moet halen. Deze vaccinatie beschermt je tegen bepaalde ziektes die je her en der in de wereld tegenkomt. Dit verschilt per werelddeel, per land en per regio. Voordat je op vakantie gaat is het altijd aan te raden om dit even goed uit te zoeken.

Moet je vaccineren als je op vakantie naar Brazilië gaat?

Als je op vakantie naar Brazilië gaat ben je niet verplicht om je te laten vaccineren. Het wordt wel geadviseerd en daarom ook belangrijk om goed te overwegen. Brazilië is natuurlijk ontzettend groot en het ene gebied zou minder risicovol zijn dan het andere gebied. Laat je daarom goed informeren. Je laten informeren kost niks!!

Wat wordt er geadviseerd?

Omdat reisadviezen nog wel eens veranderen kun je voor een actuele vaccinatieadvies terecht bij bijvoorbeeld de GGD. Op het moment van schrijven wordt geadviseerd om je te laten inenten voor de gele koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatites A en Malaria.

Ziekenfondsverzekering

Er zijn ziekenfondsverzekeringen die vaccinaties in het pakket hebben zitten. Het kan ook zijn dat je het zelf moet betalen. Houdt dan ongeveer rekening met 140 euro per persoon aan kosten.

Vaccinatie boekje

Een vaccinatie boekje, ook wel een vaccinatie paspoort genoemd, is handig als je op vakantie gaat. Je kunt namelijk laten zien welke vaccinaties je hebt gehad. In sommige landen wordt dit gecontroleerd als je het land binnen wilt. Houdt er rekening mee dat dit boekje vaak nog los gekocht moet worden.

Wat kun je allemaal nog meer doen om ziektes te voorkomen?

Vaccinaties zijn een middel om infectieziektes te voorkomen. Wat doe je als je gestoken bent door een mug? Of je hebt last van diarree?
Ga naar het bericht ''Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes'' voor meer informatie.

4 Replies to “Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?”

  1. Als het wel geadviseerd wordt ben ik geneigd om het maar te doen. Ze zullen dat toch niet voor niets zeggen hoop ik dan maar. Toen mijn dochter naar China ging moest ze ook een heleboel vaccinaties. Ik had er zelf spontaan van afgezien als ik haar was.

    1. Ik heb mij dat ook wel eens afgevraagd, maar net als jij denk ik dan maar dat het wel nodig zal zijn. Begreep zelfs dat er landen zijn dat je zonder vaccinatie er niet in komt 😷

  2. Ik ben zelf gevaccineerd tegen Hepatitis A en B en DTP. Gele koorts gaat bij mij lastig ivm medicatiegebruik. Ik zou daarom dus een gebied in Brazilië uitzoeken waar ik me daar niet tegen hoef te beschermen.

    1. Dat is vervelend om te horen. Er zijn best wel veel landen waar ze gele koorts adviseren. Heb je ook zo’n mooi geel paspoort?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: