Cassavemeel Archieven -

Tag: Cassavemeel

Linguiça Calabresa Acebolada bestellen wij op het terras in Brazilië

Linguiça Calabresa Acebolada bestellen wij op het terras in Brazilië

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa is een typisch Braziliaans gerecht dat vaak als borrelhapje wordt geserveerd. Het bestaat uit plakjes pittige worst (linguiça calabresa) die samen met uienringen worden gebakken in een koekenpan. Daarbij wordt een soort kruimelige meel (farofa) geserveerd, die gemaakt wordt van cassavemeel, boter en kruiden. Het gerecht wordt vaak vergezeld van een frisse salade van tomaten, uien en peterselie (vinagrete) en een koud biertje.

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat de invloeden van de Portugese, Afrikaanse en inheemse keuken laat zien. De linguiça calabresa is een worst die oorspronkelijk uit Portugal komt, maar die in Brazilië is aangepast met meer rode peper. De farofa is een bijgerecht dat afstamt van de Afrikaanse slaven, die cassavemeel gebruikten om hun maaltijden te verrijken. De vinagrete is een salade die lijkt op de Spaanse salsa, maar die ook de inheemse ingrediënten tomaten en uien bevat.

Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Aimpim-Mandioca, Macacheira, Carne de Sol, Linguiça, Salsa, Salsinha, Cerveja-Calabresa
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Recept voor Braziliaanse Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa-Mandje met stokbrood en bier er naast

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa is een gerecht dat je in heel Brazilië kunt vinden, vooral in de bars en restaurants waar mensen samenkomen om te genieten van muziek, drankjes en hapjes. Het is een gerecht dat je makkelijk zelf kunt maken, als je de juiste ingrediënten hebt. Je kunt de linguiça calabresa kopen bij een Braziliaanse winkel of online bestellen, of vervangen door een andere pittige worst. De farofa kun je ook kant-en-klaar kopen of zelf maken met cassavemeel, dat ook wel maniokmeel of tapiocameel wordt genoemd. De vinagrete kun je naar eigen smaak aanpassen met meer of minder azijn, olie, zout en peper.

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa is een heerlijk gerecht om te delen met je vrienden of familie, of om te serveren als voorgerecht of hoofdgerecht. Het is een gerecht dat je laat proeven van de Braziliaanse cultuur en gastvrijheid!

Recept Linguiça Calabresa Acebolada

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa

Tijdens onze vakanties naar Brazilië zitten wij vaak op het terras. Het liefste genieten wij van live-muziek, een biertje en een lekker hapje bij het biertje.
Dan bestellen wij Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa. Dat zijn dun gesneden plakjes Calabresa met uienringen gebakken in de pan en daarbij Farofa.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Op het terras, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro

Equipment

  • Koekenpan
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 pak Cabanossi
  • 1 Ui
  • 1 Olijfolie
  • 1 Peper en zout
  • 1 scheutje Cachaça

Instructies

  • Snij de Cabanossi in plakjes en snij de ui in ringen
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de Cabanossi bruin
  • Doe op het laatst de uienringen en een scheutje Cachaça er bij
  • Daarna kun je het op een bord presenteren met een aantal vorkjes

Notities

Tip: Wij doen er vaak een schoteltje met Farofa bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook plakjes stokbrood er bij doen.
Uiteraard doen wij daar dan ook een lekker koud biertje bij!

Nog meer Braziliaanse recepten

Kip en Cachaça

Moqueca de Camarão

Farofa

Caipirinha

Cassave frietjes

Canjica

Cassave chips

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse Brigadeiros

Beijinho de coco

Pão de queijo

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023