
Cassave cake – Bolo de Mandioca
Wat is Bolo de Mandioca?
Bolo de Mandioca is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave.
Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.

Cassave kun je in Nederland bij verschillende winkels kopen. Je kunt het vers krijgen bij de meeste Jumbo winkels en waarschijnlijk ook wel bij andere grote supermarkten.
Je kunt het ook kant & klaar ingevroren kopen bij verschillende Toko's. Als je de cassave wilt gebruiken dan moet je wel eerst wachten tot het ontdooit is.
De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.
Recept Cassave cake
Cassave cake
Equipment
- Theedoek
- Blender
- Bakvorm
- Oven 200 graden
Ingrediënten
- 1 kg Cassave
- 200 gram Suiker
- 100 gram Margarine
- 200 ml Kokosmelk
- 100 gram geraspte kokos
- 1 snufje Zout
- 150 ml Melk
- 3 stuk Eieren
Instructies
- Stop de ontdooide cassave in een theedoek en wring zoveel mogelijk water uit de cassave. Hoe droger de cassave, hoe beter het te gebruiken is
- Voeg de melk, kokosmelk en suiker in de blender. Daarna de gedroogde cassave, margarine, geraspte kokos, snufje zout en de drie eieren
- Als je alles goed gemengd hebt giet je het beslag in de ingevette bakvorm en strijk je de bovenkant glad
- Zet het geheel in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak het ruim 45 minuten.
- Na het afkoelen snijdt je met een scherp mesje de randjes los en haal je voorzichtig de rand weg.