Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier
Braziliaanse chocolademelk
Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.
In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
Het recept is voor ongeveer 4 koppen chocolademelk en hoeft niet direct genuttigd te worden. Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.
Recept Braziliaanse chocolademelk
Braziliaanse chocolademelk
Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 kop
Cost: 3 euro
Equipment
- Steelpan
- Spatel
Ingrediënten
- 0,5 blikje Gecondenseerde melk
- 4 glazen Melk
- 4 eetlepel Cacaopoeder
- 2 eetlepels Maizena
- 1 staafje Kaneel
Notities
Tip: Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen. Tip: Je kunt de kaneel ook vervangen door een stokje vanille en je kunt eventueel slagroom toevoegen. Tip: Hagelslag of chocoladevlokken kun je gebruiken als topping.