Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier -
Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Braziliaanse chocolademelk

Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.

In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Het recept is voor ongeveer 4 koppen chocolademelk en hoeft niet direct genuttigd te worden. Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.

Recept Braziliaanse chocolademelk

Braziliaanse chocolademelk

Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.
In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 kop
Cost: 3 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 0,5 blikje Gecondenseerde melk
  • 4 glazen Melk
  • 4 eetlepel Cacaopoeder
  • 2 eetlepels Maizena
  • 1 staafje Kaneel

Instructies

  • Doe de vier glazen melk in een steelpan en warm het langzaam op
  • Als de melk warm begint te worden doe je de maïzena al roerend in de pan
  • Als de maïzena goed gemengd is met de melk dan doe je de overige ingrediënten er in
  • Blijf wel goed roeren en als de melk begint te koken dan moet het vuur omlaag
  • Blijf roeren tot de chocolademelk wat dikker wordt
  • Het kaneelstokje kun je voor de smaak in het pannetje laten zitten, maar je kunt het voor gebruik er ook uit halen
  • Als je de chocolademelk te dik vindt of je vindt het te zoet dan kun je er wat water aan toevoegen

Notities

Tip: Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.
Tip: Je kunt de kaneel ook vervangen door een stokje vanille en je kunt eventueel slagroom toevoegen.
Tip: Hagelslag of chocoladevlokken kun je gebruiken als topping.

Nog meer Braziliaanse recepten

Beijinho de coco

Cassave cake

Braziliaanse Brigadeiros

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Moqueca de Camarão

Linguiça Calabresa Acebolada

Pão de queijo

Kip en Cachaça

Braziliaanse Rabanadas

2 Replies to “Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: