Braziliaans recept met kip en cachaça >
Braziliaans recept met kip en cachaça

Braziliaans recept met kip en cachaça

Kip en Cachaça

Cachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is bij veel mensen bekend van de Braziliaanse cocktail Caipirinha. Het is misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar in dit geval is het marineren van kip met alcohol een heerlijk idee. Je kunt alle soorten kip gebruiken en het bakken van de kip kan ook op alle manieren zoals je het gewend bent.

Ingrediënten

700 gram kip
6 teentjes knoflook
theelepel oregano
6/7 eetlepels Cachaça

Zout & peper naar behoefte
3 eetlepels olijfolie
Twee limoenen in partjes
Lente ui

Bereidingswijze

Om de smaak van de cachaça goed in de kip te laten trekken is het een goed idee om de kip alvast de avond voor het eten te marineren. Je kunt het ook dezelfde dag doen, maar probeer het dan wel minimaal 4 uur in te laten trekken.

Maak de kip goed schoon en doe de kip in bijvoorbeeld een diepvrieszak of in een kom. Het voordeel van een diepvrieszak is dat je de marinade er bij in kunt doen en dat zonder vieze handen goed kunt mengen met de kip.

Doe de geperste knoflook, de oregano, olijfolie, zout, peper en cachaça bij de kip en zorg dat de marinade goed vermengd wordt met de kip. Leg het daarna in de koelkast en als je er om denkt kun je het af en toe nog even weer goed mengen en weer terugzetten.

Als je de kip gaat bereiden dan is het goed om de kip even uit de koelkast te leggen en het langzaam om kamertemperatuur te laten komen. Daarna kun je de kip bakken of grillen tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Je kunt als de kip klaar is nog kleine stukjes lente-ui er op doen.

Je kunt de kip serveren met rijst en farofa.

Eet smakelijk - Bom Apetite

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: