Nieuws uit Brazilië -
Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Er zijn verschillende manieren om het nieuws uit Brazilië te volgen. Lees in dit bericht de mogelijkheden, want die zijn er zeker. Je kunt vanuit Nederland het nieuws volgen in het Nederlands, maar als je het in het Portugees wilt volgen dan zijn er nog veel meer mogelijkheden om Braziliaans nieuws in Nederland te volgen.

Mocht je nog meer mogelijkheden weten om nieuws uit Brazilië te volgen dan horen wij het graag. Je kunt een reactie achterlaten of ons een berichtje sturen via sociale media.

Televisie en Radio

De televisie en de radio zijn twee manieren om het nieuws te volgen. Vaak kun je elk half uur van de dag een nieuwsuitzending zien op de televisie of horen op de radio. In Brazilië werkt dit ook zo, maar helaas is het niet zo gemakkelijk om dat vanaf Nederland te volgen.

Echter als je internet hebt dan is er al heel veel mogelijk. Je kunt namelijk Braziliaanse radiozenders luisteren op verschillende websites en er zijn ook websites waar je Braziliaanse televisiezenders kunt bekijken vanaf Nederland.

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Braziliaans nieuws op het internet

Als je Braziliaans Portugees verstaat en kunt lezen dan kun je bijvoorbeeld naar de website Istoé gaan. Daar vindt je veel nieuwsberichten uit verschillende categorieën. Nog een grote aanbieder van nieuws in Brazilië is Globo. Verder kun je nog denken aan CNN Brasil en de website Estadão.

Mocht je geen Braziliaans Portugees kunnen verstaan en lezen dan zijn er ook websites die nieuws uit Brazilië publiceren in het Nederlands.

Je kunt bijvoorbeeld via de website nu.nl een tag instellen op het woord Brazilië.

Je kunt ook via google verschillende alerts en voorkeuren aangeven bij google nieuws.

Je zou ook via google kunnen zoeken naar Nederlandse verslaggevers die werken en wonen in Brazilië. Je zou bijvoorbeeld kunnen zoeken naar Sandra Korstjens, Wies Ubags, Marc Bessems of Joost de Jong.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Braziliaanse politiek of ander interessant nieuws dan kun je de website Brazilienieuws.online volgen.

Nog een leuke tip is even kijken op het Brazilieforum. Daar vindt je ook heel veel informatie over Brazilië. Waaronder nieuws, blogs en nog veel meer.

Nieuws uit Brazilië volgen via YouTube

Veel nieuwsprogramma's uit Brazilië zijn te volgen via YouTube. Sommige zijn Live (ao vivo) en sommige zijn vrij snel na uitkomen online gezet.

Wij volgen wel eens nieuws via CNN Brasil, Globo News en kijken wel eens naar nieuwsprogramma's zoals Journal Hoje, Bom Dia Brasil en kijken veel afleveringen van Globo Repórter.

Allemaal te vinden op YouTube en dagelijks te volgen.

One Reply to “Nieuws uit Brazilië”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: