Nieuws uit Brazilië -
Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

De beste manieren om op de hoogte te blijven van het nieuws uit Brazilië

Brazilië is een fascinerend land met veel gebeurtenissen, ontwikkelingen en uitdagingen. Het is dan ook interessant om het nieuws uit Brazilië te volgen. Maar hoe doe je dat vanuit Nederland? Gelukkig zijn er veel opties om online het nieuws uit Brazilië te vinden.

In dit bericht laten we je zien wat de beste manieren zijn. Heb je nog een andere tip? Laat het ons weten en we zullen het graag toevoegen aan de lijst.

Kijk naar Braziliaanse televisie- en radiozenders online

Een leuke manier om het nieuws uit Brazilië te volgen is door te kijken naar Braziliaanse televisie- en radiozenders. Je kunt zo een goed beeld krijgen van wat er speelt in het land, hoe de Brazilianen erover denken en wat de sfeer is.

Er zijn veel websites waar je Braziliaanse televisie- en radiozenders kunt bekijken of beluisteren. Hier zijn een paar voorbeelden:

Radio Box: hier kun je kiezen uit meer dan 1000 Braziliaanse radiozenders, gesorteerd op genre, stad of populariteit.

Radio Garden: hier kun je live luisteren naar Braziliaanse radiozenders door op een kaart te klikken.

TV Brasil: hier kun je live kijken naar de publieke televisiezender van Brazilië, die nieuws, cultuur, sport en educatie uitzendt.

Globo Play: hier kun je kijken naar de grootste commerciële televisiezender van Brazilië, die nieuws, entertainment, series en films uitzendt.

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Lees Braziliaans nieuws op het internet

Als je Braziliaans Portugees verstaat en kunt lezen dan heb je veel keuze om Braziliaans nieuws te lezen op het internet. Er zijn veel websites die nieuwsberichten publiceren over verschillende onderwerpen, zoals politiek, economie, gezondheid, milieu en cultuur.

Hier zijn een paar voorbeelden van bekende websites voor Braziliaans nieuws:

Istoé: dit is een onafhankelijk weekblad dat diepgaande analyses en reportages biedt over actuele thema’s in Brazilië en de wereld.

Globo: dit is de grootste mediagroep van Brazilië, die verschillende websites heeft voor nieuws, sport, entertainment en regionaal nieuws.

CNN Brasil: dit is de Braziliaanse versie van de internationale nieuwszender CNN, die 24 uur per dag live nieuws uitzendt via internet, televisie en radio.

Estadão: dit is een van de oudste en meest gerespecteerde kranten van Brazilië, die dagelijks nieuws brengt over binnen- en buitenlandse zaken.

Als je geen Braziliaans Portugees verstaat of kunt lezen dan zijn er ook websites die nieuws uit Brazilië publiceren in het Nederlands. Je kunt bijvoorbeeld via de website nu.nl een tag instellen op het woord Brazilië of je kunt ook via google verschillende alerts en voorkeuren aangeven bij google nieuws.

Je kunt ook op sociale media zoeken naar Nederlandse correspondenten die verslag doen over Brazilië. Hier zijn een aantal correspondenten die verslag doen of in het verleden verslag deden:

Nina Jurna: zij is sinds 2018 correspondent voor NRC Handelsblad in Latijns-Amerika, met als standplaats Rio de Janeiro. Zij schrijft ook voor andere media, zoals VPRO en De Standaard. Zij won in 2019 de Lira Correspondentenprijs voor haar reportages over Brazilië.

Marjon van Royen: zij is sinds 2001 correspondent voor NOS in Latijns-Amerika, met als standplaats Rio de Janeiro. Zij maakt ook reportages voor andere media, zoals De Groene Amsterdammer, VPRO en NRC Handelsblad. Zij schreef ook een boek over Brazilië, getiteld “De nacht van de schreeuw”.

Ernst Daniel Nijboer: hij is sinds 2007 correspondent voor verschillende media in Latijns-Amerika, met als standplaats Rio de Janeiro. Hij maakt ook documentaires over Nederlands erfgoed in Brazilië en de historisch-culturele relatie tussen beide landen. Hij werkt momenteel aan een documentaire over de Nederlandse forten in Brazilië.

Jan Postma: hij is sinds 2016 correspondent voor BNR Nieuwsradio in Noord- en Zuid-Amerika, met als standplaats Washington D.C. Hij bezoekt regelmatig Brazilië voor reportages over politiek, economie en cultuur.

Wies Ubags: zij is sinds 1989 correspondent voor Trouw in Latijns-Amerika, met als standplaats Rio de Janeiro. Zij schrijft ook voor andere media, zoals De Groene Amsterdammer, NOS en Deutsche Welle. Zij maakte ook een documentaire over de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, getiteld “Bolsonaro: de messias van Brazilië”.

Joost de Jong: hij is sinds 2016 correspondent voor De Volkskrant in Latijns-Amerika, met als standplaats Buenos Aires. Hij schrijft ook voor andere media, zoals Knack, De Morgen en Het Parool. Hij bezoekt regelmatig Brazilië voor reportages over politiek, economie en cultuur.

Nog een leuke tip is even kijken op het Brazilieforum. Daar vindt je ook heel veel informatie over Brazilië. Waaronder nieuws, blogs en nog veel meer.

Volg Braziliaans nieuws op YouTube

Een andere optie om op de hoogte te blijven van het nieuws uit Brazilië is door YouTube te gebruiken. Je kunt hier veel nieuwsprogramma’s uit Brazilië vinden die live of kort na uitzending online worden gezet. Je kunt zoeken naar specifieke programma’s, zenders of onderwerpen, of je laten aanraden door de algoritmes van YouTube.

Je kunt ook abonneren op kanalen die regelmatig nieuwsvideo’s uploaden. Hier zijn een paar voorbeelden van populaire kanalen voor Braziliaans nieuws:

Brazilian Music TV: dit kanaal heeft meer dan 1 miljoen abonnees en biedt een mix van klassieke en moderne Braziliaanse muziek, van bossa nova tot funk.

Brazilian Music: dit kanaal heeft meer dan 600.000 abonnees en biedt een selectie van de beste Braziliaanse muziek van alle tijden, van samba tot rock.

Brazilian Music Channel: dit kanaal heeft meer dan 300.000 abonnees en biedt een verzameling van de beste Braziliaanse muziekvideo’s, van pop tot reggae.

Zoals je ziet, zijn er veel manieren om het nieuws uit Brazilië te volgen in Nederland.

We hopen dat je met dit artikel een idee hebt gekregen van de opties en dat je gaat genieten van de boeiende berichten uit Brazilië.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

One Reply to “Nieuws uit Brazilië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023