Is er tijdsverschil met Brazilië? -
Is er tijdsverschil met Brazilië?

Is er tijdsverschil met Brazilië?

Tijdsverschil met Brazilië: wat je moet weten voor je reis?

Als je naar Brazilië gaat, is het handig om rekening te houden met het tijdsverschil met Nederland. Brazilië is een enorm groot land dat binnen vier verschillende tijdzones valt. Dat betekent dat de tijd in Brazilië niet overal hetzelfde is. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kan het tijdsverschil met Nederland variëren van drie tot zeven uur.

Het tijdsverschil met Brazilië wordt ook beïnvloed door de zomertijd en wintertijd. In Nederland gaat de klok twee keer per jaar een uur vooruit of achteruit, maar in Brazilië is dat niet meer zo. Sinds 2019 heeft Brazilië de zomertijd afgeschaft, waardoor het tijdsverschil met Nederland in de winter groter wordt.

Om verwarring te voorkomen, is het verstandig om voor je reis goed te kijken naar de tijdzone van je bestemming. De tijden op je vliegticket zijn meestal de lokale tijden van de luchthavens van vertrek en aankomst. Je kunt ook gebruik maken van verschillende apps of websites om het actuele tijdsverschil met Brazilië te zien.

Tijdzones in Brazilië

Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste tijdzones in Brazilië en het tijdsverschil met Nederland:

Acre time: Dit is de meest westelijke tijdzone van Brazilië, die onder andere geldt voor de Braziliaanse deelstaat Acre en een deel van de Braziliaanse deelstaat Amazonas. Het tijdsverschil met Nederland is zes uur vroeger in onze wintertijd en zeven uur vroeger in onze zomertijd. Een voorbeeld van een stad in deze tijdzone is Rio Branco.

Amazon time: Dit is de tijdzone die geldt voor het grootste deel van de Braziliaanse deelstaat Amazonas en andere noordelijke deelstaten zoals Roraima, Rondônia, Mato Grosso en Mato Grosso do Sul. Het tijdsverschil met Nederland is vijf uur vroeger in onze wintertijd en zes uur vroeger in onze zomertijd. Een voorbeeld van een stad in deze tijdzone is Manaus.

Brasilia time: Dit is de meest voorkomende tijdzone van Brazilië, die geldt voor het centrale en zuidoostelijke deel van het land. Hier vallen onder andere de hoofdstad Brasilia en de grote Braziliaanse steden zoals São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte en Salvador. Het tijdsverschil met Nederland is vier uur vroeger in onze wintertijd en vijf uur vroeger in onze zomertijd.

Fernando de Noronha time: Dit is de meest oostelijke tijdzone van Brazilië, die alleen geldt voor het eiland Fernando de Noronha en enkele andere kleine eilanden in de Atlantische Oceaan. Het tijdsverschil met Nederland is drie uur vroeger in onze wintertijd en vier uur vroeger in onze zomertijd.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

2 Replies to “Is er tijdsverschil met Brazilië?”

    1. Wij hebben familie in de hoofdstad Brasília. Ene moment is het drie uur verschil en het andere moment weer vijf. Wel verwarrend soms ja hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023