Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië! > Brazilië
Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië!

Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië!

Parnaíba is een aanrader!

Brazilië staat bekend om zijn prachtige stranden en bijzonder mooie natuur van de Amazones. Helaas kun je in een korte vakantie natuurlijk niet alle mooie plekken bezoeken van dit ontzettend grote land. Parnaíba is daarom een aanrader! Parnaíba heeft namelijk strand en je kunt genieten van een prachtig stukje natuur. Verder zijn er weinig toeristen vergeleken met de rest van het land en dat betekent dat je naast strand en natuur ook kennis kunt maken met de lokale bevolking.

Waar ligt Parnaíba?

Parnaíba ligt in het noorden van Brazilië op ongeveer 480 kilometer van de stad Fortaleza. Parnaíba ligt in de Braziliaanse deelstaat Piauí en is goed met de auto te bereiken. Je kunt vanaf Fortaleza richting Parnaíba reizen, maar ook vanaf São Luís is dit een goede mogelijkheid. Meer informatie over rijden in Brazilië vindt je in mijn blog: Auto huren in Brazilië

Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-strand

Het strand

Het gebeurt niet vaak dat je een foto kunt maken op een zonnige dag in Brazilië terwijl er niemand op het strand ligt. Dit is een stuk strand waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving en de rust. Lekker lopen langs het water en genieten van de blauwe lucht en de stralende zon.

Een dagje met de boot of speedboot

Als je wat van de natuur wilt zien dat zouden wij aanraden om lekker een speedboot te huren. Je kunt voor een hele dag met een aantal personen een speedboot huren en die brengt je naar de mooiste plekken van de ''Delta''. Dit kost omgerekend ongeveer 60 euro voor een hele dag. Je kunt voor de helft ook met een langzamere boot gaan, maar dan kun je lang niet alles zien.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee dagen achter elkaar een boottocht te maken en alsnog alles te zien. Wij vonden een hele dag voldoende en hebben ook alle leuke dingen kunnen zien. Onderstaande foto's geven je een impressie van wat je allemaal tegenkomt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Boottocht-Speedboot-Delta-Tour
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Rode-Vogel
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Delta-Tour

Ilha da Canárias (Delta do Parnaíba)

Vanaf Parnaíba kun je gemakkelijk met een boot naar Ilha da Canárias. Ilha da Canárias is een eiland langs de Delta van Parnaíba en is een geweldige plaats om heen te gaan. Je kunt hier met een buggy-tour een rondje maken over het eiland en dan zie je verschillende kleine dorpjes vol met gastvrije bewoners die allemaal voor elkaar zorgen. Het is een groep wat leeft van de toeristen en de visvangst.

Wij hadden het geluk dat we overal konden kijken. Tijdens onze tocht was bijvoorbeeld de lokale school gesloten, maar voor ons werd er toch iemand opgetrommeld die vol trots alle lokalen liet zien waar de kinderen normaal gesproken les krijgen. Verder mochten we even snel in het kerkje kijken en kwamen we bij een restaurantje langs die nog gesloten was, maar de eigenaar haalde voor ons toch even een lekker koud biertje. We wilden graag betalen, maar hij wilde er niks van weten. De eerste keer dat we een Braziliaan tegen kwamen die geen geld wilde! Wat een bijzondere man! Na het biertje kregen we een dikke knuffel van hem en hij wenste ons een goede reis in naam van god!


Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Ilha-da-Canárias-Buggy-Tour
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Ilha-da-Canárias-Buggy-Tour-Lokale-kerk
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Ilha-da-Canárias-Buggy-Tour-lokale-woning

Tot slot nog een leuke overnachtingstip!

Als je op zoek bent naar een leuke plek om te overnachten dan zouden wij Pousada Vila Parnaíba willen aanbevelen. Zelden zo'n mooie Pousada gezien. Het leuke van deze Pousada is dat ze oog hebben voor detail! Alle kamers zijn weer anders gemaakt en bijna alle kleuren van de regenboog kom je hier tegen.

Bijna elke kamer heeft zijn eigen zitje voor de deur en er hangen overal hangmatten. Ze hebben een lekker zwembad en zoals je op de foto's kunt zien heb je ook verschillende lokale beeldjes en versieringen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Pousada-Vila-Parnaíba-zwembad
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Pousada-Vila-Parnaíba-Verschillende-Kamers
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Pousada-Vila-Parnaíba-Hangmatten
Mijnbrazilie-Brazilië-Parnaíba-Pousada-Vila-Parnaíba-Bem-Vindo

35 Replies to “Parnaíba : ontdek de veelzijdigheid van Brazilië!”

 1. Parnaíba ziet er uit als een paradijs!! Was een super mooi plekje, zeker terwijl het in Nederland 4 graden is kan ik alleen maar dromen van een reisje daar naartoe.

  1. Hallo Daisy, bedankt voor je leuke reactie. Ja, de tijd van het jaar helpt niet mee als je blogs aan het lezen bent waar het zo mooi en warm is. Begrijp je helemaal 😉 Ik zou je zeker aanraden om een keer naar Brazilië, Parnaíba, te gaan.

  1. Hoi hoi, bedankt voor je reactie. Ja, Brazilië heeft veel Pousadas. Vaak familie bedrijven en sommige maken er echt een super gezellig plekje van! Vaak veel gezelliger dan een strak hotel!

  1. Hoi Victor, wat leuk! Vaak zie je dat mensen vanaf fortaleza afzakken naar het zuiden. Het noorden is misschien wel veel leuker als je echt lokaal wilt genieten. We staan klaar om je van tips/ideeen en inspiratie te voorzien 👍 bedankt voor je reactie!

  1. Hallo Nicole, brazilië is zo ontzettend groot en is vaak bekend van grote steden als Rio de Janeiro en São Paulo, maar het heeft zoveel meer. Brazilië is groter dan Europa en heeft eigenlijk alles wel! Leuk dat je een reactie hebt achter gelaten. Als je ooit naar Brazilië op vakantie gaat dan staan wij klaar om je te voorzien van tips en inspiratie 👍

  1. Hallo Felice, ik snap het. Het is nogal een hele reis. De prijzen worden wel beter. Bijvoorbeeld KLM vliegt nu al rechtstreeks naar fortaleza en icm hotel kun je in die omgeving al voor redelijke prijzen een geweldige vakantie hebben. Bedankt voor je leuke reactie!

 2. Ik lees in jouw reactie op een reactie dat Brazilië groter is dan Europa. Wow! Geen wonder dat het zo veelzijdig is en niet overal overdekt met toeristen.

  1. Hoi Jessie, wat leuk dat je ook reacties leest! Klopt, wist je zelfs dat brazilië 209x groter is dan Nederland? Bedankt voor je leuke reactie 👍

  1. Je kunt in Nederland, bij Rodizio scheveningen, heerlijk Braziliaans eten. Een aanrader. Leukste in natuurlijk naar Brazilië zelf. Jij ook bedankt. Lees bij jouw op de site ook altijd lekkere recepten. Wil ook tzt met lekkere braziliaanse recepten beginnen en heb van jouw site al leuke ideeen opgedaan 👍

  1. als je de mogelijkheid hebt dan zou ik dat zeker aanraden 😉 Het is een ideale omgeving om te genieten en lekker rond te rijden. Bedankt voor je leuke reactie Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: