Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses -
Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Lençóis Maranhenses

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses, ook wel bekend als Lençóis Maranhenses, is een gebied in het noorden van Brazilië dat bekend staat om de vele witte zandduinen gevuld met kristalhelder water. Verder veranderd de omgeving ook vaak vanwege de harde wind. Heel bijzonder.

Het park heeft een oppervlakte van meer dan 1500 km². Het is de enige woestijn in Brazilië en daarmee al erg bijzonder. Deze plek moet eigenlijk wel hoog op je lijstje staan als je Brazilië ooit eens wil bezoeken, want het is één van de meest indrukwekkende plekken van Brazilië.

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses
Bezienswaardigheden Lençóis Maranhenses

Beste periode om Lençóis Maranhenses te bezoeken

In de periode november tot en met februari is het erg warm en droog in het noorden van Brazilië. In deze periode drogen de meren en lagunes in dit gebied op. Het regenseizoen begint vaak in januari en duurt tot ongeveer april. In de maanden daarna kun je genieten van de indrukwekkende meertjes gevuld met kristalhelder water.

De beste periode om naar Lençóis Maranhenses te gaan is de periode mei tot en met september.

Bereikbaarheid Nationale park Lençóis Maranhenses

São Luís is de grootste stad in de buurt van het park. Vanaf het vliegveld van São Luís (SLZ) is het dan nog 4,5 uur rijden (270 km) om bij het park te komen. Je kunt ook met een bus gaan. Er gaan dagelijks verschillende bussen die kant op en dat kost ongeveer 50/60 real.

Je kunt zoeken naar overnachting in de plaatsen Atins, Barreirinhas of Santo Amaro. Barreirinhas is de meest voor de hand liggende locatie om te verblijven, want het is het grootste stadje en heeft de meeste overnachtingsmogelijkheden en de meeste touroperators om een tour te boeken naar het park.

Mocht je de prijs belangrijk vinden dan is het zeker de moeite waard om eens rond te kijken bij verschillende aanbieders, want de prijzen variëren nogal.

Het weer in Lençóis Maranhenses

De temparatuur ligt gemiddeld tussen de 15 en 35 graden en je moet altijd rekening houden met een sterke wind. Verder kan de zon flink schijnen op het witte zand of in het heldere water. Smeer je daarom ook altijd goed in, maar houdt er ook rekening mee dat het ook frisjes kan worden.

Je kunt het beste even informeren als je de tour boekt. De mensen daar weten wel wat je kunt verwachten en wat je het beste mee kunt nemen.

Bezienswaardigheden

Tijdens je bezoek aan het Nationale park moet je zeker twee lagunes bezoeken met de naam Lagoa do Peixe en Lagoa Bonita. Beide lagunes staan er om bekend dat ze eigenlijk het hele jaar door gevuld zijn met water.

De bekendste lagune van het park is Lagoa Azul (engels: Blue Lagoon). Prachtige witte zandduinen met kristalhelder blauw water is iets dat je echt gezien moet hebben, want hoe mooie de foto's allemaal zijn. Het is het mooist als je het met eigen ogen ziet.

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses
Lençóis Maranhenses

Tijdens de tour kom je ook verschillende dieren tegen zoals de rode ibis vogel. Als je geluk hebt dan zie je ze vliegen in grote groepen en dat is een prachtig gezicht over de zandduinen en laaghangende zon.

Rode Ibis-Aves do Guará

Aves do Guará

Capibara Capivara

Capivara

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Je kunt ook nog een reisje maken naar het natuurgebied Caburé dat tussen de rivier en de zee gelegen is. Je kunt hier ook overnachten bij enkele pensions die er zijn.

Als je een tour gaat maken naar het park dan kun je er voor kiezen om een tour te nemen waarbij je ook de zonsondergang kunt meemaken. Dit is een prachtige ervaring en je kunt er tegelijk een paar mooie foto's van maken.

Zonsondergang Lençóis Maranhenses
Zonsondergang Lençóis Maranhenses

Je kunt overal verschillende tours regelen. Je kunt een boottour, wandeltour, met een buggy door de duinen, kitesurfen en zelfs een helikoptervlucht behoort tot de mogelijkheden.

Andere bestemmingen in de omgeving

Als je er voor kiest om Lençóis Maranhenses te bezoeken vanuit São Luís dan kun je er voor kiezen om het park te bezoeken en daarna weer terug naar São Luís om verder te reizen. Je kunt vanaf São Luís goed reizen naar Belem om van daaruit de Amazone te bezoeken.

Je kunt er ook voor kiezen om na het bezoek aan het park door te reizen naar Parnaíba, Jericoacoara en misschien zelfs wel doorreizen naar Fortaleza.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

São Paulo

Natal

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

João Pessoa

Ouro Preto

Parnaíba

Iguazu watervallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: