Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië -
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Recife

Als je op vakantie bent in Brazilië en je bent op zoek naar een mooie stad met veel bezienswaardigheden, fijne cultuur, mooi weer en een stukje Nederlandse historie?

Dan ben je in Recife, en in de omgeving van Recife, op de juiste plek. Je kunt een geweldige strandvakantie en zonvakantie combineren met een stukje Nederlandse historie en talloze bezienswaardigheden in de de stad.

Praia da Boa Viagem
Pernambuco-Recife-Pina

Verder is er in de omgeving van Recife ook veel te doen en te zien. Je kunt dit allemaal met verschillende tours doen, maar je kunt ook overwegen om zelf een rondreis te maken in de omgeving.

Waar ligt Recife?

Recife ligt aan de Braziliaanse noordoostkust en is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Pernambuco. De stad heeft ongeveer 1,7 miljoen inwoners en staat in de top 10 van de grootste steden van Brazilië.

De Braziliaanse deelstaat heeft ongeveer 3000 zonuren per jaar en is daardoor een uitstekende plek om op vakantie te gaan.

Het weer in Recife

De temperatuur in Recife is eigenlijk het hele jaar wel lekker. In de maanden September tot en met Maart is de temperatuur het hoogste en is de kans op regen minimaal.

Het weer in Recife Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Vanaf Maart tot en met September zijn er periodes van regen, maar dat hoeft niet direct te betekenen dat het elke dag regent. Ook in deze periode heb je prachtige dagen met volop zon, maar zijn de kansen op regen gewoon groter.

Beste reistijd Recife

De beste periode om naar Recife te reizen hangt af van wat je plannen zijn. Als je in een rustige periode wilt gaan, met mooi weer en redelijke prijzen dan kun je het beste begin September gaan. Vanaf December wordt het drukker, duurder en warmer.

Als je rond het carnaval naar Brazilië gaat en je wilt bijvoorbeeld in Rio de Janeiro Carnaval vieren dan kun je de weken ervoor in Recife en ook Olinda genieten van pre-carnaval. Er wordt in het oude centrum vaak geoefend en daardoor raak je al helemaal in de carnavalssfeer.

Galo da Madrugada

Galo da Madrugada

Historie van Recife

Misschien had je er al eens van gehoord, maar Recife heeft in het verleden onder Nederlands bewind geleefd. De Nederlanders hebben in de 17e eeuw een gedeelte van Brazilië in handen gehad en Recife was daarin een belangrijke stad waar ook grotendeels de aansturing van het bezette land kwam. Vroeger heette de stad Recife dan ook Mauritsstad. Vernoemd naar Johan-Maurits van Nassau.

Uiteindelijk heeft Nederland het afgelegd tegen de Portugezen, maar in de stad zijn er nog steeds bezienswaardigheden te zien die een Nederlands tintje hebben. Samen met Olinda een prachtige omgeving als je van een stukje Nederlandse/Braziliaanse geschiedenis houdt.

Bezienswaardigheden Recife

Recife is een geweldige stad als je een leuke mix wil tijdens je vakantie. Genoeg historie, mooie stranden, leuke bezienswaardigheden, uitgaansleven en vanaf Recife kun je veel verschillende tours maken.

Ponte Maurício de Nassau

De brug, Maurício de Nassau, was de eerste grote brug van Brazilië. De brug is vernoemd naar Maurits van Oranje en verbindt nog steeds twee historische delen van de stad Recife namelijk de wijk Recife Antigo en Santo Antônio.

Ponte Mauricio de Nassau
Ponte Maurício de Nassau-Zonsondergang

De brug is gebouwd over de rivier Rio Capibaribe. De rivier heeft een lengte van 240 km en komt uit in de Atlantische Oceaan.

Je vindt in Recife nog veel meer bruggen zoals op onderstaande foto de brug Ponte estaiada da Via Mangue.

Ponte Estaiada da Via Mangue

Fort Frederik-Hendrik

Fort Frederik-Hendrik is gebouwd door de Nederlanders in 1630 in Recife. Het fort heet tegenwoordig Forte das Cinco Pontas en is omgebouwd tot een museum.

Forte das cinco pontas Fort Hendrik
Forte de Sao Tiago das Cinco Pontas

De Nederlanders werden uiteindelijk verdreven in Brazilië en Fort Frederik-Hendrik was eigenlijk nog de laatste stelling die de Nederlanders toen nog in handen hadden.

Fort de Bruyn (Museu Militar do Forte do Brum)

Fort de Bruyn is een overblijfsel van de Nederlandse overheersing in Brazilië. Het fort is niet gebouwd door de Nederlanders, want dat deden de Portugezen in 1629. De Nederlanders hebben het fort overgenomen en vernoemd naar Johan de Bruyne.

Na verloop van tijd namen de Portugezen de controle in Recife weer terug en kreeg het fort zijn huidige naam Forte de São João Batista do Brum. In dit fort is op dit moment een militair museum (Museu Militar) gevestigd.

Kahal Zur Israel Synagoge

De Kahal Zur Israel wordt beschouwd als de oudste synagoge van de nieuwe wereld. De synagoge is gesticht door de Nederlandse joden ten tijde van de Nederlandse kolonie.

Sinagoga Kahal Zur Israel Recife

Fort Orange Itamaraca

Fort Orange is een fort vlak bij de stad Recife op het Braziliaanse eiland Itamaracá en is zeker ook een bezoekje waard. Tegenwoordig is de naam van het fort Forte de Santa Cruz de Itamaracá.

Pernambuco-Recife-Itamaracá-Fort Oranje-Fort Orange

Het is gebouwd door de Nederlanders en later overgenomen door de Portugezen toen de Nederlanders vertrokken in 1654. Op dit moment wordt het gebruikt als toeristische attractie.

Praia de Boa Viagem

Aan de prachtige noordoostkust van Brazilië vindt je ontzettend veel lange stranden. Praia de Boa Viagem is een 8 kilometer lang zandstrand waar je kunt genieten van een wit strand met blauwe zee. Er is echter wel een nadeel van dit prachtige strand.

Praia Boa Viagem Recife

Er wordt veel gewaarschuwd voor haaien, want er geldt een verhoogd risico om met haaien in contact te komen. Houdt de waarschuwingen in de gaten en luister naar de adviezen van de lokale bewoners.

Als je onbezorgd van het strand wilt genieten dan is het de moeite waard om naar Porto de Galinhas, Carneiros, Coroa do Avião, Muro Alto of Pontal do Maracaípe te gaan.

Strand Boa Viagem

Uiteraard kun je aan het strand van Boa Viagem wel uitstekend genieten van een heerlijke zonnetje en misschien een leuk moment om eens kennis te maken met een Braziliaanse cocktail Caipirinha.

Verder kun je langs de boulevard uitstekend wandelen en genieten van allerlei barretjes en restaurantjes.

Strandwandeling maken langs de kust van Recife

Mocht je echt een flinke wandeling willen maken dan kun je zoals op bovenstaande foto te zien is lange stukken wandelen met prachtig uitzicht op de skyline van Recife.

Het oude centrum van Recife

Net zoals meer grote steden aan de kust heb je veel hoogbouw langs het strand. Vanaf de zee geeft dit een mooie skyline, maar als je daar om heen kijkt zie je het geweldige mooie oude centrum van Recife.

Recife-Bezienswaardigheden Recife-Rua da Guia-Gekleurde huizen in een straat
Oude centrum van Recife met gekleurde huizen

Prachtige koloniale huizen, kerken, pleinen en nog veel meer. Alleen al van alle mooie kleuren die je tegenkomt in Recife kun je al vrolijk worden.

Je kunt ook een mooie wandeling maken door de bekende straat Rua do Bom Jesus.

Rua do Bom Jesus na cidade de Recife
Recife Antigo

Een mooie kerk om te bezoeken is de Convento Franciscano de Santo Antônio. Deze kerk wordt gezien als een van de mooiste barokkerken van Brazilië en je moet vooral niet vergeten om even binnen te kijken in de prachtig versierde kapel.

Praça do Marco Zero

Het plein Praça do Marco Zero is zeker een bezoekje waard. De oorspronkelijke naam is Praça Barão do Rio Branco. Het plein is een ontmoetingsplek voor lokale mensen en de vele toeristen.

Praça do Marco Zero-Muzikanten op het plein van Marco Zero Recife

In Brazilië is muziek en dans erg belangrijk en dit zie je op veel plekken in Brazilië terug. Zoals deze heren die muziek maken op straat, waar mensen in een grote groep naar staan te kijken en er wordt geklapt en gedanst. Erg sfeervol en leuk om te zien.

Praça do Marco Zero
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië Ground Zero
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië Recife Kustlijn

Vanaf het plein heb  je zicht op prachtige gebouwen, je kunt een foto maken bij de grote letters Recife of je neemt een bootje naar het Parque das Esculturas Francisco Brennand.

Recife-Praça do Marco Zero-Vanaf het water in een boot
Met de boot naar het Parque das Esculturas Francisco Brennand

Parque das Esculturas Francisco Brennand

Elke dag kun je tussen 7.00 uur in de ochtend tot 5.00 uur in de middag met een bootje naar het eiland om het park te bezoeken.

Fallus

Het Sculpturen Park is samengesteld uit verschillende kunst van de kunstenaar Francisco Brennand vanwege de herdenking van de ontdekking van Brazilië toen 500 jaar geleden.

Parque das Esculturas Francisco Brennand
Recife-Pernambuco-Parque das Esculturas Francisco Brennand

Boottochten maken in Recife

Je kunt in Recife ook boottochten maken over de Capibaribe rivier (Rio Capibaribe) en dan zie je Recife vanuit een hele andere hoek. Er zijn veel verschillende tours die je kunt nemen, maar de meest populaire duurt ongeveer 1,5 uur.

Catamaran Tours

De tour duurt ongeveer anderhalf uur en gaat onder vijf bruggen door: de 12 de Setembro-brug, de Manuel Buarque de Macedo-brug, de Maurício de Nassau-brug, de Princesa Isabel-brug en de Duarte Coelho-brug.

Recife-Oude gekleurde koloniale huizen langs de kust van Recife Pernambuco
Recife-Oude gekleurde koloniale huizen langs de kust van Recife

Onderweg vertelt een tourgids iets over de geschiedenis van Recife en de bezienswaardigheden waar je langs vaart.

Foto van de stad Recife vanaf het water

Voor degenen die van fotografie houden, wordt dit een hele belevenis, want er zijn genoeg mooie plaatjes te schieten tijdens de tour vanaf het water.

Verder kun je ook met de veerboot een tocht maken van A naar B.

Catamaran Tours-Boottochten in de omgeving van Recife

Vanaf het water krijg je een unieke en bijzondere kijk op al het mooie wat Recife heeft te bieden. Je kunt het beste even kijken op de website van Catamaran Tours.

Bezoek een lokale markt in Recife

In Recife heb je niet echt een hele grote markt zoals je dat misschien gewend bent in andere steden van Brazilië. Neemt niet weg dat alles wel te krijgen is op de wat kleinere en voldoende aanwezige marktjes te verkrijgen zijn.

Mercado de São José-Handgemaakte hoed
Mercado de São José-Handgemaakte lokale producten
Mercado de São José-Handgemaakte sandalen

Twee bekende markten zijn Mercado Boa Vista en Mercado de São José waarvan Mercado Boa Vista veel gericht is op eten en São José ook veel lokale handwerken en andere ambachten verkopen. Leuk om mee te nemen als souvenir naar Nederland.

Uitgaan in Recife

Het uitgaansleven in Recife is ook leuk om te ontdekken. Er zijn vele restaurants, leuke barretjes en discotheken te vinden en er is echt voor iedereen wat leuks te vinden.

Geniet van lekker eten op een terras met live muziek of duik een discotheek binnen en geniet tot in de late uurtjes van de Braziliaanse cocktail Caipirinha.

Leuke plekken om heen te gaan zijn de regio Rua da Moeda, Pina en Boa Viagem.

Maak een dagtrip naar het mooie Olinda

Een leuke dagtocht kun je maken naar het mooie plaatsje Olinda. Olinda is het best bewaarde koloniale stadje van Brazilië en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
Olinda staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De naam Olinda betekent oh, mooi en dat zal het zeker zijn!

Olinda Bordjes met namen en richtingen
Caixa d'Água

Meer informatie over bezienswaardigheden van Olinda lees je in het bericht ''Olinda | Wat is er te doen in Olinda | Bezienswaardigheden en tips''.

Op vakantie naar Recife

Er zijn verschillende manieren om te reizen naar Recife. Je kunt naar Recife reizen als onderdeel van een rondreis, maar je kunt ook een pakketreis boeken bij een aanbieder van Brazilië reizen zoals vakantiediscounter, vakantiexperts en Fox reizen.

Als je graag meer informatie wilt om Recife toe te voegen aan je rondreis dan kun je altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Belo Horizonte

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: