Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië |
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Waar ligt Recife?

Recife ligt aan de Braziliaanse noordoostkust en is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Pernambuco. De stad heeft ongeveer 1,7 miljoen inwoners en staat in de top 10 van de grootste steden van Brazilië.

De Braziliaanse deelstaat heeft ongeveer 3000 zonuren per jaar en is daarmee ook een uitstekende vakantieplek. Je kunt een geweldige strandvakantie en zonvakantie combineren met een stukje historie en talloze bezienswaardigheden in de omgeving.

Historie van Recife

Misschien had je er al eens van gehoord, maar Recife heeft in het verleden onder Nederlands bewind geleefd. De Nederlanders hebben in de 17e eeuw een groot gedeelte van Brazilië in handen gehad en Recife was daarin een belangrijke stad waar ook grotendeels de aansturing van het bezette land kwam. Vroeger heette de stad Recife ook Mauritsstad vernoemd naar Johan-Maurits van Nassau.

Het koloniale verleden van Nederland is niet overal in de wereld goed ontvangen, maar in Recife proef je toch wel een stukje historie met een positieve blik op de Nederlanders. Uiteindelijk heeft Nederland het afgelegd tegen de Portugezen, maar in de stad zijn er nog steeds bezienswaardigheden te zien die een Nederlands tintje hebben:

Ponte Maurício de Nassau

Ponte Mauricio de Nassau

De brug, Maurício de Nassau, was de eerste brug van Zuid-Amerika. De brug verbindt nog steeds twee historische delen van de stad Recife. Ponte Maurício de Nassau is vernoemd naar Maurits van Oranje.

Fort Frederik-Hendrik

Forte das cinco pontas Fort Hendrik

Het stadsmuseum van Recife heet tegenwoordig Forte das Cinco Pontas (vroeger Fort Frederik- Hendrik). Een prachtig fort wat omgebouwd is naar een museum.

Fort de Bruyn

Fort de Bruyn is tegenwoordig een militair museum en werd in de 17e eeuw gebouwd in opdracht van de West-Indische Compagnie.

Kahal Zur Israel Synagoge

Sinagoga Kahal Zur Israel Recife

De Kahal Zur Israel wordt beschouwd als de oudste synagoge van de nieuwe wereld. De synagoge is gesticht door de Nederlandse joden ten tijde van de Nederlandse kolonie.

Fort Orange Itamaraca

Fort Orange is een fort vlak bij de stad Recife op het Braziliaanse eiland Itamaracá en is zeker ook een bezoekje waard. Tegenwoordig is de naam van het fort: Forte de Santa Cruz de Itamaracá

Het is gebouwd door de Hollanders en later overgenomen door de Portugezen toen de Nederlanders vertrokken in 1654. Op dit moment wordt het gebruikt als toeristische attractie.

Fort Orange Itamaraca

Wat kun je allemaal doen in Recife?

De bovenstaande bezienswaardigheden zijn leuk om te bezoeken. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te bekijken, maar als je de kans krijgt zou ik toch zeker even proberen om wat Nederlandse historie op te zoeken in Recife. Maar er is meer!

Praia de Boa Viagem

Aan de prachtige noordoostkust van Brazilië vindt je ontzettend veel lange stranden. Praia de Boa Viagem is een 8 kilometer lang zandstrand waar je kunt genieten van een wit strand met blauwe zee. Er is echter wel een nadeel van dit prachtige strand.

Praia Boa Viagem Recife

Er wordt veel gewaarschuwd voor haaien, want er geldt een verhoogd risico om met haaien in contact te komen. Houdt de waarschuwingen in de gaten en luister naar de adviezen van de lokale bewoners.

Strand Boa Viagem

Uiteraard kun je er wel uitstekend genieten van een heerlijke zonnetje en misschien een leuk moment om eens kennis te maken met een Braziliaanse cocktail Caipirinha.

Verder kun je langs de boulevard uitstekend wandelen en genieten van allerlei barretjes en restaurantjes.

Het oude centrum van Recife

Net zoals meer grote steden aan de kust heb je veel hoogbouw langs het strand. Vanaf de zee geeft dit een mooie skyline, maar als je daar om heen kijkt zie je het geweldige mooie oude centrum van Recife. Prachtige koloniale huizen, kerken, pleinen en nog veel meer. Alleen al van alle mooie kleuren die je tegenkomt in Recife kun je al vrolijk worden.

Oude centrum van Recife met gekleurde huizen

Een mooie kerk om te bezoeken is de Convento Franciscano de Santo Antônio. Deze kerk wordt gezien als een van de mooiste barokkerken van Brazilië en je moet vooral niet vergeten om even binnen te kijken in de prachtig versierde kapel.

Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië Ground Zero
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië Recife Kustlijn

Bezoek in Recife ook het bekende plein Praça do Marco Zero. Een ontmoetingsplek voor lokale bewoners en een mooie plek om een paar leuke foto's te maken van de prachtige gebouwen en het beeld Fallus.

Fallus

Uitgaan in Recife

Het nachtleven in Recife is ook leuk om te ontdekken. Er zijn vele restaurants, leuke barretjes en discotheken te vinden en er is echt voor iedereen wat leuks te vinden. Geniet van lekker eten op een terras met live muziek of duik een discotheek binnen en geniet tot in de late uurtjes van de Braziliaanse cocktail Caipirinha.

Maak een dagtrip naar het mooie Olinda

Een leuke dagtocht kun je maken naar het mooie plaatsje Olinda. Olinda is het best bewaarde koloniale stadje van Brazilië en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
Olinda staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De naam Olinda betekent oh,mooi en dat zal het zeker zijn!

Olinda Bordjes met namen en richtingen
Olinda

Op vakantie naar Recife

Er zijn verschillende manieren om te reizen naar Recife. Je kunt naar Recife reizen als onderdeel van een rondreis, maar je kunt ook een pakketreis boeken bij een aanbieder van Brazilië reizen zoals vakantiediscounter, vakantiexperts en Fox reizen.

Als je graag meer informatie wilt om Recife toe te voegen aan je rondreis dan kun je altijd contact met ons opnemen via de contactpagina.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Belo Horizonte

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: