Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië -
Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife aan de noordoostkust van Brazilië

Recife: een Braziliaanse stad vol cultuur, geschiedenis en zon

Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Het is een van de grootste en meest levendige steden van het land, met meer dan 1,6 miljoen inwoners en een rijke culturele, artistieke en gastronomische scene. Recife ligt aan de monding van de rivieren Beberibe en Capibaribe, die samen met de vele eilanden en bruggen het landschap van de stad vormen. Daarom wordt Recife ook wel het “Braziliaanse Venetië” genoemd

Recife heeft een tropisch klimaat en meer dan 3000 zonuren per jaar, waardoor het een ideale bestemming is voor een strand- en zonvakantie. De stad heeft prachtige stranden, zoals Boa Viagem, waar je kunt genieten van het warme water en het witte zand. Maar Recife heeft ook veel meer te bieden dan alleen zon en zee.

De stad heeft een fascinerende geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw, toen de Portugezen er een belangrijke suikerhaven stichtten. In de 17e eeuw werd Recife veroverd door de Nederlanders, die er hun hoofdstad Mauritsstad van maakten. In die periode werden er verschillende forten en gebouwen gebouwd, die nog steeds te zien zijn in het historische centrum van Recife Antigo. Ook werd er de eerste synagoge van Amerika gesticht, die getuigt van de aanwezigheid van een Joodse gemeenschap in Recife.

Mijnbrazilie-Brazilie-Recife-Pernambuco-Praia-da-Boa-Viagem

Recife is een stad vol contrasten, waar het oude en het moderne naast elkaar bestaan. Je kunt er prachtige koloniale architectuur bewonderen, maar ook moderne kunstwerken en musea bezoeken. Je kunt er traditionele gerechten proeven, zoals feijoada en tapioca, maar ook genieten van internationale keukens. Je kunt er luisteren naar de ritmes van frevo en maracatu, maar ook naar rock en pop. En je kunt er natuurlijk meedoen aan het beroemde carnaval van Recife, dat elk jaar duizenden mensen trekt met zijn kleurrijke optochten en feesten.

Mijnbrazilie-Brazilie-Pernambuco-Recife-Pina

Recife is ook een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, die veel natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het eiland Itamaracá, waar je het Fort Oranje kunt zien, dat door de Nederlanders werd gebouwd. Of je kunt naar Olinda gaan, een charmant stadje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn goed bewaarde koloniale gebouwen. Of je kunt naar Porto de Galinhas gaan, een populair strandresort dat bekend staat om zijn kristalheldere water en natuurlijke zwembaden.

Recife is dus een stad die voor ieder wat wils heeft. Het is een plek waar je cultuur, geschiedenis, zon en plezier kunt combineren in een onvergetelijke vakantie.

Hoe is het klimaat in Recife?

Recife heeft een tropisch moessonklimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm en vochtig is. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26°C, maar kan soms oplopen tot boven de 30°C. Recife heeft twee duidelijke seizoenen: een droog seizoen van oktober tot december en een regenseizoen van maart tot augustus.

Het weer in Recife Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het regenseizoen, van maart tot augustus, wordt gekenmerkt door hevige buien, vooral in de namiddag en avond, die soms overstromingen kunnen veroorzaken. Het droge seizoen is zonniger en minder bewolkt, maar ook heter.

Recife is dus een stad waar je het hele jaar door kunt genieten van het strand en de zee, maar waar je ook rekening moet houden met de kans op regen.

Wanneer kun je het beste naar Recife reizen?

Recife is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als je van rust houdt, kun je het beste in september naar Recife gaan. Dit is de maand met de minste regen en de laagste luchtvochtigheid. Bovendien zijn de prijzen dan redelijk en is het niet te druk.

Als je van feesten en carnaval houdt, kun je het beste in februari of maart naar Recife gaan. Dit zijn de maanden met de meeste toeristen en de hoogste prijzen, maar ook met de meeste sfeer en gezelligheid.

Mijnbrazilie-Brazilie-Pernambuco-Recife-Carnaval-Recife-Galo-da-Madrugada
Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife- Galo da Madrugada-Carnaval

Recife heeft een van de beroemdste carnavals van Brazilië, met kleurrijke optochten en feesten. Ook in Olinda, een charmant stadje vlakbij Recife, kun je genieten van het carnaval. In de weken voor het carnaval wordt er al geoefend in het oude centrum van Recife Antigo, waardoor je al helemaal in de stemming komt.

Ontdek de bezienswaardigheden van Recife

Recife is een stad met een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en een prachtige kustlijn. Het is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië en een van de grootste steden van het land. Recife heeft veel te bieden voor elke reiziger die op zoek is naar een leuke mix van zon, zee, kunst en avontuur.

Recife heeft een bijzondere band met Nederland, dat in de 17e eeuw een deel van Brazilië veroverde en Recife tot zijn hoofdstad maakte. De stad heette toen Mauritsstad, naar Johan Maurits van Nassau, de gouverneur van Nederlands-Brazilië. De Nederlandse invloed is nog steeds te zien in verschillende bezienswaardigheden, zoals:

Ontdek de bruggen van Recife

Recife is een stad die wordt doorkruist door rivieren en kanalen, die het landschap en de geschiedenis van de stad vormen. Recife heeft meer dan 50 bruggen, die de verschillende eilanden en wijken met elkaar verbinden. Sommige van deze bruggen zijn echte bezienswaardigheden, die je niet mag missen als je naar Recife gaat.

Een van de meest beroemde en oudste bruggen van Recife is de Ponte Maurício de Nassau, die de bairros do Recife en Santo Antônio met elkaar verbindt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Ponte Maurício de Nassau
Ponte Maurício de Nassau-Zonsondergang

Deze brug werd gebouwd in de 17e eeuw, op initiatief van de Nederlandse gouverneur Johan Maurits van Nassau, die Recife tot zijn hoofdstad maakte. De brug heette toen Ponte do Recife of Mauritsstad. In de loop der jaren werd de brug verschillende keren gerestaureerd en herbouwd, tot hij in 1917 zijn huidige vorm kreeg.

Een andere opvallende brug in Recife is de Ponte estaiada da Via Mangue, die de bairros da Boa Viagem en Pina met elkaar verbindt.

Ponte Estaiada da Via Mangue

Deze brug werd gebouwd in 2014 en is een voorbeeld van moderne architectuur en stedenbouw. De brug is 160 meter lang en 45 meter hoog en heeft twee rijstroken in elke richting. De brug maakt deel uit van een groter project, dat tot doel heeft het verkeer te verbeteren en het milieu te beschermen in het mangrovegebied dat langs de kust loopt.

De brug heeft een opvallend ontwerp, dat bestaat uit twee grote witte pilaren die verbonden zijn door kabels. De brug wordt 's nachts verlicht door ledlampen, die verschillende kleuren kunnen aannemen. De brug is een van de nieuwe symbolen van Recife en een attractie voor zowel bewoners als bezoekers.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Pontes do Recife

Recife is dus een stad die je kunt bewonderen vanaf verschillende perspectieven, dankzij zijn bruggen. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch en historisch belangrijk. Ze laten zien hoe Recife zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen, zonder zijn identiteit te verliezen.

Hoe een Nederlands fort in Brazilië een museum werd

In de 17e eeuw veroverden de Nederlanders een deel van Brazilië. Ze bouwden een fort bij de stad Recife om hun gebied te beschermen. Het fort heette Frederik Hendrik, naar de stadhouder die toen regeerde. Het had een bijzondere vorm: een vijfhoek. Daarom noemden ze het ook wel Vijfhoeck of Trotsch den Duyvel.

Het fort was belangrijk voor de Nederlanders. Het had een gracht en een hoornwerk om zich te verdedigen tegen de vijanden. Het had ook zoetwater, wat schaars was in het droge land. Het fort was het centrum van de Nederlandse kolonie, die Nederlands-Brazilië werd genoemd.

Forte das cinco pontas Fort Hendrik
Forte de Sao Tiago das Cinco Pontas

Maar de Nederlanders konden niet lang blijven in Brazilië. De Portugezen vochten terug en verdreven ze in 1654. Ze sloopten het fort en bouwden er een nieuw fort op. Het nieuwe fort heette Cinco Pontas, wat vijf punten betekent. Het was rechthoekig en had vijf bastions.

Het fort Cinco Pontas bestaat nog steeds. Het is nu een museum over de geschiedenis van Recife. Je kunt er zien hoe het fort er vroeger uitzag en hoe het leven was in de Nederlandse tijd. Je kunt er ook leren over de cultuur en de kunst van Recife. Het is een bijzondere plek om te bezoeken als je meer wilt weten over de Nederlandse invloed in Brazilië.

Een ander fort dat getuigt van de Nederlandse aanwezigheid in Brazilië is Fort de Bruyn. Dit fort werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen in 1629, maar werd overgenomen door de Nederlanders in 1630. Ze noemden het naar Johan de Bruyne, een commandant of een bestuurder van de West-Indische Compagnie. Na de Portugese herovering kreeg het fort zijn huidige naam Forte de São João Batista do Brum. In dit fort kun je nu een militair museum (Museu Militar) bezoeken.

Kahal Zur Israel Synagoge

De eerste synagoge in de Nieuwe Wereld stond in Recife, Brazilië. Nederlandse joden bouwden deze synagoge, genaamd Kahal Zur Israel, in 1636. Ze woonden in de kolonie Nieuw-Holland, waar ze godsdienstvrijheid genoten. De synagoge had meer dan 1600 leden en een rabbijn genaamd Isaac Aboab da Fonseca.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Bezienswaardigheden Recife-Sinagoga Kahal Zur Israel

Toen de Portugezen de kolonie heroverden in 1654, vertrokken de meeste joden uit Recife. De synagoge raakte in verval en werd uiteindelijk gesloopt. Pas in 1999 werden de resten van de synagoge teruggevonden. Sinds 2001 is er een museum over de joodse geschiedenis in Brazilië gevestigd in het gebouw.

Fort Orange Itamaraca

Fort Orange is een fort dat de Nederlanders bouwden op een klein eiland voor de kust van Itamaracá in Brazilië. Het fort was vierkant met vier bastions en een gracht. Het fort had een bakstenen poort en een groot gebouw met een vlag.

Het fort heette Fort Orange naar het Huis Oranje. Het fort diende om de toegang tot Itamaracá te beschermen tegen de Portugezen.

Pernambuco-Recife-Itamaracá-Fort Oranje-Fort Orange

In 1654 verloren de Nederlanders het fort aan de Portugezen, die het Fortaleza de Santa Cruz de Itamaracá noemden. Zij verbouwden het fort met stenen en kalk en maakten nieuwe bastions. Het fort bleef Portugees tot Brazilië onafhankelijk werd. Nu is het fort een museum en een toeristische attractie.

Praia de Boa Viagem: een prachtig strand met een risico

Praia de Boa Viagem is een 8 kilometer lang zandstrand aan de noordoostkust van Brazilië. Het is een van de vele lange stranden die je in dit gebied kunt vinden. Je kunt er genieten van een wit strand met een blauwe zee en een heerlijk zonnetje. Maar er is ook een nadeel: er zwemmen haaien in het water die een gevaar kunnen vormen voor de badgasten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Praia de boa viagem

Het strand heeft een breed zandoppervlak waar je lekker kunt zonnen, relaxen of sporten. Er zijn ook veel palmbomen die voor schaduw zorgen. Langs het strand loopt een boulevard waar je kunt wandelen, fietsen of skaten.

Er zijn ook allerlei barretjes en restaurantjes waar je iets kunt eten of drinken. En als je van winkelen houdt, kun je terecht in het grote winkelcentrum dat vlakbij het strand ligt.

Praia de Boa Viagem heeft dus voor ieder wat wils. Het is niet voor niets een van de populairste stranden van Brazilië.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Bestemmingen in Brazilië-Recife-Strand Boa Viagem

Als je liever onbezorgd van het strand wilt genieten zonder bang te hoeven zijn voor haaien, dan zijn er gelukkig genoeg andere opties in de buurt. Hier zijn enkele voorbeelden van mooie stranden die je kunt bezoeken:

Porto de Galinhas: dit is een van de bekendste en mooiste stranden van Brazilië. Het staat bekend om zijn heldere water, natuurlijke zwembaden en kleurrijke vissen. Je kunt er snorkelen, duiken, kajakken of gewoon relaxen op het witte zand.

Carneiros: dit is een rustig en idyllisch strand met kokospalmen, groene heuvels en een historische kerk. Het water is kalm en warm, ideaal voor zwemmen of varen. Je kunt er ook een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden of mangroves.

Coroa do Avião: dit is een klein eilandje voor de kust van Recife dat alleen per boot bereikbaar is. Het heeft een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan. Je kunt er genieten van de natuur, de zon en de zee. Er zijn ook enkele restaurants en bars waar je lokale gerechten en drankjes kunt proeven.

Muro Alto: dit is een strand met een lange muur van koraalriffen die een natuurlijke lagune vormen. Het water is rustig en ondiep, perfect voor gezinnen met kinderen. Je kunt er ook allerlei watersporten beoefenen, zoals stand-up paddle, jetski of banaanboot.

Pontal do Maracaípe: dit is een strand met een riviermonding die uitmondt in de zee. Het is een mooie plek om de zonsondergang te bewonderen en de lokale cultuur te ervaren. Je kunt er ook een ritje maken op een paard of een jangada, een traditionele houten boot.

Strandwandeling maken langs de kust van Recife

Mocht je echt een flinke wandeling willen maken dan kun je zoals op bovenstaande foto te zien is lange stukken wandelen met prachtig uitzicht op de skyline van Recife.

Ontdek het prachtige oude centrum van Recife

Recife is een grote kuststad met veel moderne wolkenkrabbers langs het strand. Maar als je verder kijkt, zie je ook een schitterend oud centrum vol historische charme.

Recife heeft een rijke koloniale erfenis die je terugziet in de huizen, kerken, pleinen en andere bezienswaardigheden. De kleurrijke gevels en straten zorgen voor een vrolijke sfeer in de stad.

Recife-Bezienswaardigheden Recife-Rua da Guia-Gekleurde huizen in een straat
Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Op vakantie naar Brazilië-Oude centrum-Gekleurde gebouwen

Een van de leukste dingen om te doen in Recife is wandelen door de Rua do Bom Jesus, een beroemde straat met veel cultuur en geschiedenis.

Rua do Bom Jesus na cidade de Recife
Recife Antigo

Hier vind je ook de Convento Franciscano de Santo Antônio, een van de mooiste barokkerken van Brazilië. Deze kerk heeft een prachtige kapel die je zeker moet bewonderen.

Recife is een stad die je zal verrassen met zijn schoonheid en diversiteit. Kom en ontdek het zelf!

Praça do Marco Zero: het hart van Recife

Als je Recife wilt leren kennen, moet je beginnen bij Praça do Marco Zero. Dit plein is het historische en culturele centrum van de stad, waar je de oorsprong en de identiteit van Recife kunt voelen.

Praça do Marco Zero is eigenlijk de bijnaam van Praça Barão do Rio Branco, waar zich het kilometer nul punt van de wegen van Pernambuco bevindt. Het plein heeft een rode markering die geschonken is door de Automobielclub en een windroos die geschilderd is door de kunstenaar Cícero Dias.

Praça do Marco Zero
Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Praça do Marco Zero
Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Praça do Marco Zero vanaf het water

Op Praça do Marco Zero kun je genieten van het uitzicht op de prachtige gebouwen, de rivier en het eiland met het Parque das Esculturas Francisco Brennand, dat je met een bootje kunt bereiken.

Recife-Praça do Marco Zero-Vanaf het water in een boot

Het plein is ook een ontmoetingsplaats voor locals en toeristen, waar je vaak muziek en dans kunt zien. Vooral tijdens het carnaval is Praça do Marco Zero een feestelijke plek vol kleur en vreugde.

Praça do Marco Zero-Muzikanten op het plein van Marco Zero Recife
Met de boot naar het Parque das Esculturas Francisco Brennand

Je kunt ook een foto maken bij de grote letters Recife of een bezoek brengen aan de bronzen standbeeld van Barão do Rio Branco. Praça do Marco Zero is een plek die je niet mag missen als je Recife bezoekt. Het is een plek die je zal betoveren met zijn charme en levendigheid.

Parque das Esculturas Francisco Brennand: een openluchtmuseum vol kunst

Een van de meest bijzondere attracties van Recife is het Parque das Esculturas Francisco Brennand, een eiland vol kunstwerken van de beroemde pernambucaanse kunstenaar Francisco Brennand.

Het park werd geopend in 2000 ter ere van de 500ste verjaardag van de ontdekking van Brazilië en toont 90 sculpturen gemaakt van klei en brons. De meest opvallende is de Torre de Cristal, een 32 meter hoge toren die geïnspireerd is door een bloem die ontdekt werd door de landschapsarchitect Roberto Burle Marx.

Mijnbrazilie-Brazilië-Pernambuco-Recife-Op vakantie naar Brazilië-Bestemmingen in Brazilië-Recife-Fallus

Om het park te bezoeken, kun je elke dag tussen 7.00 uur en 17.00 uur een bootje nemen vanaf het Marco Zero plein, waar je ook de grote letters Recife kunt zien. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten en kost 5 reais per persoon. Je kunt ook met de auto gaan via de Avenida Brasília Teimosa. Het park is gratis toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de stad.

Parque das Esculturas Francisco Brennand
Recife-Pernambuco-Parque das Esculturas Francisco Brennand

Het Parque das Esculturas Francisco Brennand is een unieke plek om de kunst en cultuur van Recife te bewonderen. Het is een plek die je zal verrassen met zijn originaliteit en schoonheid.

Boottochten in Recife: een andere kijk op de stad

Recife wordt ook wel het ‘Braziliaanse Venetië’ genoemd vanwege de vele waterwegen die de stad doorkruisen. Een leuke manier om Recife te ontdekken is dan ook met een boottocht over de Capibaribe rivier (Rio Capibaribe).

Catamaran Tours

Je kunt kiezen uit verschillende tours, maar een aanrader is de tour die ongeveer 1,5 uur duurt en je langs vijf bruggen en drie eilanden brengt. Je vaart onder de 12 de Setembro-brug, de Manuel Buarque de Macedo-brug, de Maurício de Nassau-brug, de Princesa Isabel-brug en de Duarte Coelho-brug door en je ziet de eilanden Santo Antonio, Recife Antigo en Boa Vista. Onderweg hoor je interessante verhalen over de geschiedenis en de cultuur van Recife en kun je genieten van het uitzicht op de kleurrijke gebouwen, de kerken en de monumenten.

Vergeet niet je camera mee te nemen, want je kunt prachtige foto’s maken vanaf het water.

Recife-Oude gekleurde koloniale huizen langs de kust van Recife Pernambuco
Recife-Oude gekleurde koloniale huizen langs de kust van Recife

Een andere optie is om met de veerboot een tocht te maken van het ene naar het andere punt in de stad. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf het Marco Zero plein naar het Parque das Esculturas Francisco Brennand varen of vanaf het Recife Antigo naar het Olinda. Met de veerboot kun je Recife op een unieke en bijzondere manier beleven en bewonderen.

Onderweg vertelt een tourgids iets over de geschiedenis van Recife en de bezienswaardigheden waar je langs vaart.

Foto van de stad Recife vanaf het water
Catamaran Tours-Boottochten in de omgeving van Recife

Boottochten in Recife zijn een leuke activiteit voor iedereen die van water en natuur houdt. Je kunt online of ter plekke een tour boeken bij Catamaran Tours of een andere aanbieder. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Lokale markten in Recife: proef de sfeer en de smaken van de stad

Recife heeft misschien niet de grootste markten van Brazilië, maar wel genoeg leuke en gezellige marktjes waar je van alles kunt vinden. Van verse groenten en fruit tot handgemaakte souvenirs en ambachten. Twee bekende markten zijn Mercado Boa Vista en Mercado de São José, die elk hun eigen karakter hebben.

Mercado Boa Vista is vooral gericht op eten en je kunt er heerlijke lokale specialiteiten proeven, zoals tapioca, bolo de rolo en carne de sol. Mercado de São José is de oudste markt van Recife en heeft een prachtige ijzeren structuur die doet denken aan de Eiffeltoren. Hier kun je naast eten ook veel kunstnijverheid en andere spullen kopen, zoals kleding, schoenen, tassen en sieraden.

Mercado de São José-Handgemaakte hoed
Mercado de São José-Handgemaakte lokale producten
Mercado de São José-Handgemaakte sandalen

Lokale markten in Recife zijn een leuke activiteit voor iedereen die van winkelen en proeven houdt. Je kunt er de cultuur en de gastronomie van de stad ervaren en leuke souvenirs meenemen naar huis.

Uitgaan in Recife: geniet van de Braziliaanse sfeer en cocktails

Recife is een stad die bruist van het leven, vooral als de zon ondergaat. Er zijn vele restaurants, bars en discotheken waar je kunt genieten van de Braziliaanse muziek, dans en gastronomie. Of je nu houdt van een rustig terrasje met live muziek of een swingende discotheek met caipirinha’s, er is voor ieder wat wils.

Een van de populairste uitgaansgebieden in Recife is Rua da Moeda, een straat vol met bars en cafés waar je kunt luisteren naar verschillende muziekstijlen, zoals forró, samba en frevo. Hier vind je ook de Clube Metropole, een van de grootste en bekendste discotheken van de stad, die vooral populair is onder de LGBT-gemeenschap.

Een andere leuke plek om uit te gaan is Pina, een wijk aan het strand waar je veel trendy bars en restaurants vindt. Hier kun je heerlijk eten met uitzicht op de zee of een drankje doen in een van de chique lounges. Een aanrader is de Beer Garden 17, een bar met een grote tuin en een gezellige sfeer.

Als je liever in de buurt van je hotel blijft, kun je ook terecht in Boa Viagem, de wijk waar de meeste toeristen verblijven. Hier heb je ook veel keuze uit bars en restaurants, zoals Conchitas Bar, The Joker Pub en Texas Cafe Bar. Je kunt hier ook naar de Winner Sports Bar gaan, een bar met pooltafels, dartborden en sportuitzendingen.

Uitgaan in Recife is een leuke manier om de cultuur en de mensen van de stad te leren kennen. Je kunt er proeven van de typische Braziliaanse gerechten en drankjes, zoals tapioca, bolo de rolo, carne de sol en caipirinha. Je kunt er ook dansen op de ritmische muziek of gewoon relaxen op een terras. Er is altijd wel iets te beleven in Recife!

Olinda: een kleurrijk koloniaal juweeltje

Als je in Recife bent, mag je een dagtrip naar het mooie Olinda niet missen. Olinda is een van de best bewaarde koloniale stadjes van Brazilië en staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De naam Olinda betekent “oh, mooi” en dat is precies wat je zult denken als je door de smalle straatjes vol kleurrijke huizen en kerken wandelt. Olinda heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die je kunt ontdekken in de vele musea, ateliers en festivals die de stad te bieden heeft. Vooral tijdens het carnaval is Olinda een feestelijke plek vol muziek, dans en vreugde.

Olinda Bordjes met namen en richtingen
Caixa d'Água

Olinda ligt op slechts 6 km van Recife en is gemakkelijk te bereiken met de bus of de taxi. Het is een plek die je zal betoveren met zijn charme en schoonheid.

Meer informatie over bezienswaardigheden van Olinda lees je in het bericht ''Olinda | Wat is er te doen in Olinda | Bezienswaardigheden en tips''.

Overnachten in Recife: tips voor de beste wijken

Recife is een bruisende stad met veel te bieden. Maar waar kun je het beste overnachten in Recife? Dat hangt af van je voorkeuren en budget, maar hier zijn enkele tips:

Boa Viagem: de populairste wijk aan het stadsstrand, met veel hotels, restaurants, bars en winkels. Een aanrader is het Radisson Hotel Recife, een 4-sterrenhotel met uitzicht op zee.

Recife Antigo: het historische centrum van de stad, met veel koloniale charme en bezienswaardigheden. Een goede optie is het Novohotell Recife, een 3-sterrenhotel met gratis WiFi en ontbijt.

Pina: een rustigere wijk aan het strand, met minder toeristen en meer locals. Een tip is het Bugan Hotel Recife by Atlantica, een 4-sterrenhotel met een modern design.

Budgetvriendelijk: je kunt ook goedkoop overnachten in Recife als je goed zoekt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Albergue Piratas do Sol, een hostel voor € 7 per nacht, of Fity Hotel, een 3-sterrenhotel voor € 15 per nacht.

Wat je ook zoekt voor je verblijf in Recife, je zult zeker iets vinden dat bij je past. Recife is een stad die je zal verrassen met zijn diversiteit en dynamiek.

 

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Comments are closed.
Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023