Vliegen met TAP Portugal van Amsterdam naar Brazilië -
Vliegen met TAP Portugal van Amsterdam naar Brazilië

Vliegen met TAP Portugal van Amsterdam naar Brazilië

Vliegen met TAP Portugal

Tijdens onze laatste vakantie naar Brazilië zijn wij gevlogen met TAP Air Portugal. Op zich wel bijzonder, want we zijn al zo vaak in Brazilië geweest en nog nooit hadden wij met TAP Air gevlogen. We hoorden wel eens slechte ervaringen en wellicht een beetje verwend, maar wij vlogen eigenlijk altijd met KLM naar Brazilië.

Waarom dan nu met TAP Air Portugal? Eigenlijk om de simpele reden dat het bijna 50% goedkoper was tijdens de periode dat wij wilde vliegen. Een goede reden om het eens zelf te ervaren.

Vliegen met TAP naar Brazilië was 50% goedkoper

Op zich vinden wij het helemaal niet erg om iets meer te betalen als iets goed bevalt. Met KLM vliegen naar Brazilië is bij ons altijd goed gegaan en als er een keer iets was dan werd dit altijd snel en netjes opgelost.

Maar 50% goedkoper, dus in plaats van 3200 euro voor twee tickets betaalde we nu 1600 euro voor twee tickets. Toch wel een aanzienlijk verschil.

Hoe boek ik een vliegticket naar Brazilië via TAP

Ga naar de website van TAP en kies voor Nederland. Helaas kun je via de website zelf geen Nederlandse taal kiezen, maar wel Engels of Portugees. Mocht je alleen Nederlands willen dan kun je eventueel je browser alles laten vertalen.

Wij hebben gekozen voor de vlucht Amsterdam - Lissabon - Brasilia. Wat ons direct opviel was de korte overstaptijd in Lissabon. Dit was toch wel een spannend punt, want je wil eigenlijk niet te lang wachten tijdens een overstap, maar 55 minuten leek ons wel erg kort. Na enige navraag bleek dit wel mogelijk te zijn. De koffers hoef je namelijk niet op te halen en opnieuw in te checken. Dit scheelt al heel veel tijd. Uiteindelijk bleek het allemaal gemakkelijk te doen, want de gate was ook nog redelijk dichtbij. Heb je dus een korte overstap? Maak je geen zorgen.

Als je de ticket geboekt hebt kun je nog kiezen voor een stoel en kun je eventueel nog extra bagage mogelijkheden bijkopen. Wij hebben alleen de stoelen voor de lange vlucht genomen. Op de korte vlucht zijn we gewoon netjes naast elkaar geboekt. Op een paar stoelen na zijn die plekken eigenlijk allemaal hetzelfde. Zonde van het geld om daar ook nog voor te betalen.

Naar welke steden kun je vliegen via Lissabon met TAP?

Je kunt rechtstreek vliegen van Lissabon naar Rio de Janeiro, São Paulo, Recife, Brasilia, Natal, Fortaleza en Belo Horizonte. Weet jij nog meer steden in Brazilië waar je rechtstreek heen kunt vliegen vanaf Lissabon?

Onderaan het bericht kun je meer informatie vinden over de eerder genoemde steden in Brazilië.

Tap Portugal-GRU Airport (GRU)-Rodovia Hélio Smidt-Aeroporto Guarulhos-São Paulo
Gaurulhos GRU

São Paulo

Aeroporto Internacional Tancredo Neves / Confins

Belo Horizonte

Maatregelen vanwege Covid-19

Het lijkt allemaal ontzettend veel werk, maar uiteindelijk viel het ook wel mee. Je moet er gewoon even voor gaan zitten. Als je naar Portugal vliegt dan moet je een document invullen genaamd: Proof Passenger Locator Form

Dit is voor het binnentreden van Portugal ook als je direct weer doorvliegt. Als je geen adres bezoekt in Portugal dan vul je het adres van de luchthaven in.

Het adres is: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, Portugal

Om Brazilië binnen te komen moet je een formulier invullen van ANVISA. Meer informatie vindt je hier! Je kunt de pagina vertalen naar het Nederlands.

Mijnbrazilie-Brazilië-Reistijd met vliegtuig van Amsterdam naar Brazilië
Mijnbrazilie-Brazilië-Vliegen met Latam airlines in Brazilië-Vliegveld

Mocht je er niet uitkomen na het lezen van deze informatie laat het ons weten. We kijken graag even met je mee.

Tip: Je kunt ook gemakkelijk de reisapp downloaden van Buitenlandse zaken of ga naar de website Nederlandwereldwijd.nl

Is TAP Air Portugal een aanrader?

Wij waren aangenaam verrast over TAP Air Portugal. Helemaal kijkend naar de prijs was het uitstekend te doen. Verder was het ook mogelijk om te internetten tijdens de vlucht van Lissabon naar Brasilia. Je kunt gratis een appbericht sturen, maar als je meer wilt dan kun je MB's kopen in bundels. Wij overwegen zeker om nog een keer met TAP naar Brazilië te vliegen.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: