Zoet Archieven -

Tag: Zoet

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse rabanadas

Braziliaanse rabanadas zijn een heerlijk zoet gerecht dat lijkt op wentelteefjes, maar dan met een extra twist: gecondenseerde melk. Dit recept is ideaal om oud brood op te maken en wordt vaak gegeten met Kerstmis in Brazilië. Je kunt zelfs speciaal brood kopen voor rabanadas tijdens de feestdagen. Rabanadas zijn makkelijk te maken en smaken nog lekkerder met vers fruit, honing of stroop.

Rabanadas zijn een typisch Braziliaans dessert of tussendoortje dat je doet denken aan de zon en de samba. Ze zijn ook populair in Portugal en Spanje, waar ze verschillende namen hebben. Rabanadas zijn een heerlijke manier om jezelf te verwennen met iets zoets en simpels.

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Rabanadas

Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 personen
Cost: 2 euro

Equipment

  • Kom
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 4 stuk Pistolet bij voorkeur oude pistolets
  • 400 ml Melk
  • 2 stuk Eieren
  • 80 gram Suiker
  • 2 eetleper Kaneel
  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • Olie

Instructies

  • Snij de pistolet in plakjes
  • Doe de melk met de gecondenseerde melk in een kommetje
  • Doe de geklopte eieren in een kommetje en verhit de olie in het pannetje
  • Doe het broodje in de melk en daarna in het kommetje met ei
  • Bak de broodjes aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker en kaneel

Notities

Tip: Om het geheel nog lekkerder en feestelijker te maken kun je nog frambozen, stukjes aardbeien, bramen of plakjes bananen toevoegen. Deze kun je ook nog extra bestrooien met suiker
Tip: Laat de broodjes na het bakken even uitlekken op keukenpapier

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor het maken van Braziliaanse canjica

Recept voor het maken van Braziliaanse canjica

Braziliaanse canjica

Braziliaanse canjica is een romige pap van witte mais en kokos, die zowel als ontbijt, lunch of dessert gegeten kan worden. Het is een traditioneel gerecht dat vooral in de wintermaanden en tijdens de Festas Juninas (feesten ter ere van de heilige Johannes) geserveerd wordt.

Canjica heeft een zoete smaak en wordt vaak bestrooid met kaneel, suiker of geraspte kokos. Het is een makkelijk en voedzaam gerecht dat je warm of koud kunt eten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse Canjica-Recept voor het maken van Canjica-Canjica in een bord met een lepel
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse keuken-Canjica-Recept voor het maken van Canjica-Canjica in een blauw bakje versierd met een kaneelstokje

Canjica is een heerlijk zoet gerecht dat je doet denken aan de Braziliaanse cultuur en gezelligheid. Het is ook een goedkoop en eenvoudig gerecht dat je met ingrediënten uit de supermarkt kunt maken. Probeer het eens uit en geniet van deze Braziliaanse lekkernij!

Recept Braziliaanse Canjica

Canjica

Wat is Canjica?
Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten.
Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.
Voorbereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 8 porties

Equipment

  • Snelkookpan
  • Zeef
  • Grote kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 gram Witte mais (Canjica milho branco)
  • 3 teentjes Kruidnagel
  • 0,5 kopje Suiker
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 1 blik Kokosmelk
  • 1 stuk Vanillestokje
  • 1 zak Geraspte kokos
  • 2 kop Melk
  • 1 blik Gecondenseerde melk
  • 1 snufje Nootmuskaat

Instructies

  • Haal de gedroogde witte mais uit de zak en maak het goed schoon met water
  • Daarna kook je de mais in ruim water in een snelkookpan (40min)
  • Doe de gecondenseerde melk, melk, geraspte kokos, kokosmelk en suiker in de kom
  • Je kunt nu tijdens het roeren ook een vanille stokje en de nootmuskaat toevoegen
  • Als de snelkookpan klaar is dan kun je die openen en het mengsel er bij gieten
  • Laat het geheel nog 10 á 15 minuten koken tot dat het een papperige mengsel wordt
  • Presenteer het met een kaneelstokje en versier het nog wat met geraspte kokos en kaneelpoeder

Notities

Tip: Je kunt het vanille stokje in het mengsel laten liggen voor de smaak.
Je kunt de Canjica ook invriezen, maar wij zorgen wel dat het dan binnen een maand op is en voegen als het ontdooid is een klein beetje melk toe.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Moqueca de Camarão

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023