De 10 grootste steden van Brazilië zijn...... > Brazilië
De 10 grootste steden van Brazilië zijn……

De 10 grootste steden van Brazilië zijn……

Wat zijn de tien grootste steden van Brazilië?

In dit bericht een overzicht van de 10 grootste steden van Brazilië als je het over inwoners hebt. Brazilië is een ontzettend groot land, want Brazilië is ongeveer 204 keer groter dan Nederland. Brazilië heeft 26 verschillende staten en 1 federaal district en Brazilië heeft meer dan 17 steden met meer dan 1 miljoen inwoners.

Wat opvalt is dat de meeste grote steden van Brazilië dicht bij de kust liggen. De 10 grootste steden van Brazilië zijn:

10: Porto Alegre (Rio Grande do Sul)

Porto-Alegre-600-400

Porto Alegre is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul. De deelstaat ligt in het zuiden van Brazilië en ligt aan een grote rivier genaamd Guaíba.
De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

9: Recife (Pernambuco)

Recife-600-400

Recife heeft 1,6 miljoen inwoners en ligt in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco. De stad ligt in een regio waar je ongeveer 3000 zonuren per jaar heeft. Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd. Dit vanwege de vele kanalen en bruggen.

8: Curitiba (Paraná)

Curitiba

Curitiba is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraná en heeft ongeveer 1,8 miljoen inwoners. De stad ligt in het zuid-oosten van Brazilië.
Vanwege de hoogte van de stad wordt het ook wel de koudste stad van Brazilië genoemd. De stad is gesticht in het jaar 1661.

7: Manaus (Amazonas)

Manaus

Manaus is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Amazones. Manaus is een goed begin van je reis door de Amazones.

Vanuit deze stad kun je goed met een boot verder. De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners.

6: Belo Horizonte (Minas Gerias)

Belo-Horizonte-600-400

In de stad Belo Horizonte wonen ongeveer 2,5 miljoen mensen. De stad ligt in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. Juscelino Kubitschek is burgemeester geweest van deze stad. Later werd hij de president van Brazilië en was hij belangrijk in het ontstaan van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.

5: Fortaleza (Ceará)

Mijnbrazilie-Brazilië-Fortaleza-Strand

Fortaleza ligt in de Braziliaanse deelstaat Ceará en heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Fortaleza heeft een rechtstreekse vliegverbinding met Schiphol Amsterdam en is met zijn 3000 zonuren en mooie stranden een uitstekende vakantieplek. Verder is Fortaleza een geweldige startplek voor een rondreis in het Noorden van Brazilië.

4: Salvador de Bahia (Bahia)

Salvador-de-Bahia-600-400

Salvador de Bahia is een stad met ongeveer 3 miljoen inwoners. De stad is gesticht in 1549 en ligt in de Braziliaanse deelstaat Bahia. Sinds 1985 staat Salvador de Bahia op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een leuke video over Salvador de Bahia vindt je hier!

3: Brasilia (Federaal district)

Mijnbrazilie-Brazilië-Brasilia-Catedral-de-Brasília

Sinds 21 april 1960 is Brasilia de hoofdstad van Brazilië. Brasilia heeft ongeveer 3 miljoen inwoners (2017).
De jongste stad van de wereld is gebouwd om de economie in het binnenland aan te jagen en het huisvest de centrale overheid van Brazilië.
Brasilia ligt in het federale district.

2: Rio de Janeiro (Rio de Janeiro)

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de tweede grootste stad van Brazilië. De stad heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië.

De stad is bekend vanwege het grote beeld van christus de verlosser en het bekende strand de Copacabana.

1: São Paulo (São Paulo)

São-Paulo-Stad-600-400

São Paulo is de grootste stad van Brazilië. Het ligt in de Braziliaanse deelstaat São Paulo en had in 2017 12 miljoen inwoners. De stad is gesticht op 25 januari 1554 door de Portugezen.
In 1822 werd de onafhankelijkheid van Portugal verklaard in São Paulo.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Op vakantie naar Brazilië met Corendon

22 Replies to “De 10 grootste steden van Brazilië zijn……”

  1. Hoor ik meer, maar dat snap ik natuurlijk wel! Ik kende ze eerst ook niet allemaal hoor! Maar wel leuk om te lezen dat je er toch al drie kende! Bedankt voor je leuke reactie!

  1. Eens even kijken wat er is blijven hangen….. Nicole, wat zijn de 10 grootste steden van Brazilië? Bedankt voor je leuke reactie!

  1. Ja Tessa, Recife is een prachtige stad. Als je het leuk vindt, moet je eens op Instagram kijken. Daar kom je echt prachtige foto’s tegen. Ik volg een aantal Brazilianen die er wonen en die maken van foto’s met drones van de stad. Echt heel mooi! Bedankt voor je toffe reactie

  1. Dat geloof ik graag. Het zijn ook meer de steden die vaak in het nieuws komen. Als je ooit de kans krijgt om er heen te gaan dan zou ik je aanraden om ook eens naar de andere steden te kijken! Ik weet natuurlijk niet wat je leuk vindt, maar we adviseren je graag als het zover is.

  1. Leuke vraag, maar moeilijk te antwoorden. Rio de Janeiro is natuurlijk een stad die heel erg aanspreekt. En ja, Rio de Janeiro is geweldig, maar als ik echt moet kiezen dan denk ik dat ik toch kies voor Salvador de Bahia. Minder groot, prachtige huizen, natuur en strand. Bedankt voor je leuke vraag!

  1. Kijk! goed om te lezen dat mijn blog bijdraagt aan jouw topografische kennis! Daar doe ik het voor! Bedankt voor je leuke reactie!

  1. Bedankt voor je leuke reactie! Als je ooit naar Brazilië gaat zou ik ook zeker de andere steden eens bekijken. Ik kan geen cijfers noemen, maar inmiddels zoveel mensen leren kennen en gesproken en steden als Salvador en Recife worden door kenners vaak als leukere steden aangewezen dan bijvoorbeeld São Paulo

 1. Wat superfijn dit overzicht! En wat een mega groot mooi land. Recife, Salvador de Bahia en Rio de Janeiro spreken mij heel erg aan. Die berg bij Rio, zo prachtig 😍😍😍

  1. Ja, ik ben het helemaal met je eens. Deze drie steden hebben alledrie iets speciaal. Leuk om lezen dat het je zo enthousiast maakt! Bedankt voor je leuke reactie

  1. Ga ik me best doen om nog veel te schrijven over Brazilië en dan ga je vanzelf die kant een keer op 😄🤗 bedankt voor je leuke reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: