De 5 beste autohuur tips voor Brazilië -
De 5 beste autohuur tips voor Brazilië

De 5 beste autohuur tips voor Brazilië

Ontdek Brazilië op je eigen tempo met een huurauto

Niets is leuker dan een land op je eigen manier te verkennen met een huurauto. Je hebt met een auto de vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt en je ontdekt plekken die je anders zou missen. Dat geldt zeker voor je vakantie naar Brazilië, want met een auto zie je meer dan als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, taxi of uber.

Als je zonder zorgen een auto wilt huren tijdens je vakantie, dan is het slim om onze tips eens door te nemen. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen. Een goede voorbereiding bespaart je een hoop problemen en zonder problemen kun je gewoon doen wat je altijd op vakantie wilt doen! Genieten van alles om je heen!

Tip 1: Boek je huurauto in Nederland

Er zijn nogal wat regels en voorwaarden waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt in een ander land. Als je de taal niet spreekt in het land waar je de auto huurt, dan is het verstandig om alles in Nederland al te regelen. Dan weet je ook precies wat er van je verwacht wordt. Mocht er dan tijdens je vakantie toch wat problemen ontstaan, dan kun je altijd terugvallen op de verhuurder in je eigen taal.

Zorg daarom ook altijd dat je belangrijke informatie zoals telefoonnummers voor noodgevallen bij je hebt.

Tip 2: Huur een auto met een all-risk verzekering

Het is heel vervelend als je schade rijdt aan een huurauto tijdens je vakantie. Natuurlijk ben je een goede chauffeur en heb je nog nooit schade gereden, maar rijden in een ander land is anders. Zeker in een land als Brazilië zijn er veel verschillen. Natuurlijk kan het ook goed gaan en is het je eigen beslissing. Wij raden aan om niet te besparen op verzekeringen op je huurauto, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

Wij huren onze auto in Brazilië altijd via verschillende aanbieders. Dit hangt vaak af van de beschikbaarheid, prijs en de klasse van de auto. Websites die wij altijd gebruiken om prijzen te vergelijken zijn Rentcars, Rentalcars of via Skyscanner.

Betrouwbare autoverhuurbedrijven in Brazilië zijn Localiza, Movida en Alamo. Vergelijk de prijzen, kijk goed of er een verzekering wordt aangeboden en let op het aantal kilometers die je mag rijden voor deze prijs.

Tip 3: Zorg dat je een geldig rijbewijs en creditcard hebt

Het klinkt misschien wat vreemd, want een auto huren zonder geldig rijbewijs is natuurlijk onmogelijk, maar het hebben van een rijbewijs is nog geen garantie dat je een auto kunt huren. Sommige bedrijven hebben verschillende voorwaarden op het gebied van leeftijd en het aantal jaren dat je een rijbewijs hebt. Lees dus goed de voorwaarden!

Mocht je met meerdere personen in een huurauto willen rijden dan zijn er ook mogelijkheden om iemand mee te verzekeren. Als je iemand niet meeverzekerd hebt dan raden wij aan om die persoon ook niet te laten rijden. Zorg ook dat je een creditcard hebt die gekoppeld kan worden aan je boeking. Eventuele kosten, borg en betalingen gaan allemaal via je creditcard. Zorg ook dat je genoeg limiet hebt op je kaart zodat je niet in de problemen komt als je de auto gaat ophalen.

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden vanwege de taal. Sommige verhuurbedrijven hebben het in de voorwaarde staan. Let hier op!

Een goede voorbereiding en op de hoogte zijn van de regels is belangrijk!

Tip 4: Controleer de auto goed voordat je de huurauto meeneemt

Als je de auto terug brengt dan wordt er altijd een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Zorg dat je niet gaat betalen voor schade wat al op de auto zat voordat je hem meenam. Loop er goed om heen en meld alles wat je ziet. Zorg ook dat er een registratie van komt en neem die ook mee. Laat je niet verassen!

Voor meer uitgebreide informatie over het huren van een auto lees je het bericht Auto huren in Brazilië.

Tip 5: Lees de andere tips en aandachtspunten op de website

Auto huren in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023