Braziliaans recept Archieven |

Tag: Braziliaans recept

Feijoada Braziliaans recept | Feijoada is een heerlijke Braziliaanse stoofpot

Feijoada Braziliaans recept | Feijoada is een heerlijke Braziliaanse stoofpot

Wat is Feijoada?

Feijoada is een typisch Braziliaans gerecht en kun je vergelijken met een stoofpot. Feijoada is een heerlijke mix van bonen en verschillende soorten vlees. Feijoada wordt niet alleen gegeten in Brazilië, maar ook in landen zoals Portugal en Angola.

De naam Feijoada komt van de naam Feijão. Feijão is het Portugese woord voor boon. Over het algemeen is het gerecht in de basis hetzelfde, maar er zijn veel variaties te bedenken.

Wij delen het recept zoals wij het altijd in Nederland maken.

Braziliaanse Feijoada recept

Wat is Feijoada?
Feijoada is een typisch Braziliaans gerecht en kun je vergelijken met een stoofpot. Feijoada is een heerlijke mix van bonen en verschillende soorten vlees.
De naam is afkomstig van het woord “Feijão”, dat boon betekent in het Portugees. Er zijn wel honderden verschillende recepten van Feijoada en dit is het recept zoals wij het altijd maken.
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Angola, Braziliaanse keuken, Brazilië, Portugal
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 4
Cost: 10 euro

Equipment

  • Grote stoofpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Sinaasappelpers

Ingrediënten

  • 400 gram Sukadelappen
  • 250 gram Chorizo
  • 150 gram Spekreepjes gerookt
  • 300 gram Hamlappen
  • 400 gram Zwarte bonen gedroogd
  • Olijfolie naar behoeve
  • Zout naar behoeve
  • 2 stuk Laurierbladen
  • 5 teentjes Knoflook
  • 2 stuk Ui gesnipperd
  • 1 stuk Paprika rood
  • 1 stuk Paprika geel
  • 2 blokjes Bouillon Vlees
  • 2 stuk Sinaasappel uitgeperst
  • 1 bosje Koriander
  • 1 bosje Bladselderij

Instructies

Bereidingswijze gedroogde zwarte bonen

  • Spoel de bonen met veel water en doe ze in een pan met ongeveer 2 liter water. Laat de bonen minimaal 8 uur weken.
  • Spoel daarna opnieuw de bonen goed af en doe daarna de bonen opnieuw in de pan. Doe ditmaal wat minder water, tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende.
  • Kook de bonen met een gesloten deksel ongeveer 1,5 uur. Na een uur kun je wat zout toevoegen naar behoeve.
  • Giet de bonen af en je kunt de bonen gebruiken

Bereidingswijze Feijoada

  • Maak het vlees schoon en snij het in kleine stukken.
  • Snij de ui, paprika en knoflook
  • Doe olie in de pan en bak het vlees lekker bruin
  • Bak daarna de ui en knoflook nog een minuutje mee
  • Voeg daarna ongeveer 1 liter water toe, blokjes bouillon, sinaasappelsap, de paprika en laurierblaadjes toe
  • Laat het geheel 1,5 uur op een laag vuurtje pruttelen en doe de deksel op de pan.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak
  • Voeg op het laatst de bonen, bleekselderij en koriander toe

Notities

Tip: Bij een heerlijke Braziliaanse Feijoada serveer je ook Farofa.
Tip: Serveer ook een portie rijst bij de Feijoada. Deze kun je op je eigen manier maken. Wij maken de rijst in een rijstpan, maar je kunt ook in een pannetje met hele fijne ui, knoflook en rijst iets lekkers koken.
Tip: Als wij visite krijgen dan serveren wij er ook Cassavefrietjes bij.
Tip: Koop een paar extra sinaasappels. Na het schillen maak je er plakjes van en presenteer je het op een bordje.
Tip: Je kunt ook stukjes Mango extra serveren als je dat lekker vindt.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Braziliaanse Rabanadas

Recept voor een Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor een Braziliaanse cocktail Caipiroska

Caipiroska

De Braziliaanse cocktail Caipiroska is nagenoeg hetzelfde als de Braziliaanse cocktail Caipirinha. Je vervangt de Cachaça door Wodka en je hebt Caipiroska.

Ben je geen liefhebber van limoen? Dan kun je de limoen ook vervangen voor aardbeien, kiwi, watermeloen, frambozen, maracuja en waarschijnlijk nog veel meer fruitsoorten. Welke varianten ken jij?

Caipiroska varianten met verschillende ingrediënten

Recept Caipiroska

Caipiroska de Limão

De Braziliaanse cocktail Caipiroska heeft bijna dezelfde bereidingswijze als de Caipirinha. Vervang de Cachaça door Wodka en klaar.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Cocktail, Gemakkelijk, Gezellig, Op het terras, Snel
Porties: 1 glas
Cost: 3

Equipment

  • Groot Glas
  • Muddler
  • Scherp mes
  • Cocktailshaker
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 stuk Limoen
  • 2 eetlepel Suiker
  • 60 ml Wodka
  • 1 zak ijsblokjes

Instructies

  • Snij aan beide kanten van de limoen een stukje af en snij de limoen twee keer door het midden
  • Snij de witte rand aan de binnenkant weg en snij de stukjes nog een keer door het midden
  • Stop de limoen stukjes, de twee scheppen suiker in de shaker en gebruik de muddler om alles goed fijn en door elkaar te stampen
  • Voeg daarna veel ijsblokjes toe en de Wodka. Schud nu alles goed door elkaar en schenkt het in een groot glas.

Notities

Tip: Gebruik een rietje of stampertje zodat je de naar beneden gezakte suiker eventueel weer kunt roeren.
Tip: Als je grote ijsklonten gebruikt dan is het handig om ze vaak even stuk te maken.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas

Cassave cake – Bolo de Mandioca

Cassave cake – Bolo de Mandioca

Wat is Bolo de Mandioca?

Bolo de Mandioca is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave.
Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld

Cassave kun je in Nederland bij verschillende winkels kopen. Je kunt het vers krijgen bij de meeste Jumbo winkels en waarschijnlijk ook wel bij andere grote supermarkten.

Je kunt het ook kant & klaar ingevroren kopen bij verschillende Toko's. Als je de cassave wilt gebruiken dan moet je wel eerst wachten tot het ontdooit is.

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Recept Cassave cake

Cassave cake

Wat is Cassave cake?
Cassave cake is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave. Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: Gebak, Traktatie
Keuken: Braziliaanse keuken, Suriname
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk
Porties: 8 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Theedoek
  • Blender
  • Bakvorm
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 1 kg Cassave
  • 200 gram Suiker
  • 100 gram Margarine
  • 200 ml Kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 snufje Zout
  • 150 ml Melk
  • 3 stuk Eieren

Instructies

  • Stop de ontdooide cassave in een theedoek en wring zoveel mogelijk water uit de cassave. Hoe droger de cassave, hoe beter het te gebruiken is
  • Voeg de melk, kokosmelk en suiker in de blender. Daarna de gedroogde cassave, margarine, geraspte kokos, snufje zout en de drie eieren
  • Als je alles goed gemengd hebt giet je het beslag in de ingevette bakvorm en strijk je de bovenkant glad
  • Zet het geheel in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak het ruim 45 minuten.
  • Na het afkoelen snijdt je met een scherp mesje de randjes los en haal je voorzichtig de rand weg.

Notities

Tip: Het is heel belangrijk dat de cassave ontdooid en droog is voordat je het gebruikt.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave chips

Cassave frietjes

Braziliaanse Brigadeiros

Beijinho de coco

Braziliaanse warme chocolademelk

Pão de queijo

Farofa

Caipirinha

Kip en Cachaça

Canjica

Linguiça Calabresa Acebolada

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas

Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Braziliaanse chocolademelk

Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.

In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Het recept is voor ongeveer 4 koppen chocolademelk en hoeft niet direct genuttigd te worden. Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.

Recept Braziliaanse chocolademelk

Braziliaanse chocolademelk

Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.
In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Drankjes, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 kop
Cost: 3 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 0,5 blikje Gecondenseerde melk
  • 4 glazen Melk
  • 4 eetlepel Cacaopoeder
  • 2 eetlepels Maizena
  • 1 staafje Kaneel

Instructies

  • Doe de vier glazen melk in een steelpan en warm het langzaam op
  • Als de melk warm begint te worden doe je de maïzena al roerend in de pan
  • Als de maïzena goed gemengd is met de melk dan doe je de overige ingrediënten er in
  • Blijf wel goed roeren en als de melk begint te koken dan moet het vuur omlaag
  • Blijf roeren tot de chocolademelk wat dikker wordt
  • Het kaneelstokje kun je voor de smaak in het pannetje laten zitten, maar je kunt het voor gebruik er ook uit halen
  • Als je de chocolademelk te dik vindt of je vindt het te zoet dan kun je er wat water aan toevoegen

Notities

Tip: Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.
Tip: Je kunt de kaneel ook vervangen door een stokje vanille en je kunt eventueel slagroom toevoegen.
Tip: Hagelslag of chocoladevlokken kun je gebruiken als topping.

Nog meer Braziliaanse recepten

Beijinho de coco

Cassave cake

Braziliaanse Brigadeiros

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Moqueca de Camarão

Linguiça Calabresa Acebolada

Pão de queijo

Kip en Cachaça

Braziliaanse Rabanadas

Canjica, een soort van Braziliaanse pap met witte mais en kokos

Canjica, een soort van Braziliaanse pap met witte mais en kokos

Canjica

Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten. Canjica is gemaakt van Braziliaanse witte mais en geraspte kokos en is erg populair in Brazilië. Het wordt vooral veel gegeten in de winter (in Brazilië rond de maand Juni) tijdens de Festas Juninas.

Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.

Recept Braziliaanse Canjica

Canjica

Wat is Canjica?
Canjica is een Braziliaans recept wat je wel zou kunnen vergelijken met rijstepap alleen is het gemaakt van andere ingrediënten.
Het gerecht wordt gegeten als ontbijt, lunch of als dessert en heeft een zoete smaak.
Voorbereidingstijd50 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 8 porties

Equipment

  • Snelkookpan
  • Zeef
  • Grote kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 gram Witte mais (Canjica milho branco)
  • 3 teentjes Kruidnagel
  • 0,5 kopje Suiker
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 1 blik Kokosmelk
  • 1 stuk Vanillestokje
  • 1 zak Geraspte kokos
  • 2 kop Melk
  • 1 blik Gecondenseerde melk
  • 1 snufje Nootmuskaat

Instructies

  • Haal de gedroogde witte mais uit de zak en maak het goed schoon met water
  • Daarna kook je de mais in ruim water in een snelkookpan (40min)
  • Doe de gecondenseerde melk, melk, geraspte kokos, kokosmelk en suiker in de kom
  • Je kunt nu tijdens het roeren ook een vanille stokje en de nootmuskaat toevoegen
  • Als de snelkookpan klaar is dan kun je die openen en het mengsel er bij gieten
  • Laat het geheel nog 10 á 15 minuten koken tot dat het een papperige mengsel wordt
  • Presenteer het met een kaneelstokje en versier het nog wat met geraspte kokos en kaneelpoeder

Notities

Tip: Je kunt het vanille stokje in het mengsel laten liggen voor de smaak.
Je kunt de Canjica ook invriezen, maar wij zorgen wel dat het dan binnen een maand op is en voegen als het ontdooid is een klein beetje melk toe.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Moqueca de Camarão

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Farofa is een Braziliaans bijgerecht

Farofa is een Braziliaans bijgerecht

Wat is Farofa?

Farofa is een bekend Braziliaans bijgerecht dat wordt gemaakt met verschillende ingrediënten. Farofa is gemaakt van cassavemeel of maismeel en wordt vaak gecombineerd met spekjes, stukjes worst (Linguiça), ui, knoflook, ei, banaan en andere soorten vlees.

Je kunt het zo gek niet bekenden of je kunt het combineren. Wij delen het recept zoals wij het altijd maken. Mocht je een andere variant willen proberen en je komt er niet uit dan zijn we altijd beschikbaar om je te adviseren.

Farofa wordt gegeten in heel Zuid-Amerika, maar is in Brazilië heel populair bij bijvoorbeeld een vlees, vis of gevogelte gerecht. Bij een Braziliaanse BBQ is het onmisbaar en als je lekker gaat eten in een Braziliaans restaurant zul je het ook kunnen krijgen.

Lees in het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland waar je Farofa kunt kopen/bestellen.

Cassavemeel Farofa

Ingrediënten

50 gram margarine
1 ui in snippers gesneden
125 gram spekreepjes

250 gram Farofa
2 teentjes knoflook
1 cabanossi

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in de pan en laat het rustig vloeibaar worden op een laag vuurtje. Daarna doe je spekjes in de pan en als de spekjes halverwege zijn doe je de cabanossi stukjes erbij.

Als de spekjes en cabanossi mooi op kleur komen doe je de uien en knoflook er door. Dit laat je even sudderen en dan doe je tot slot de cassavemeel erbij en roer je alles goed door elkaar heen.

Let op dat je het vuur niet te hoog hebt en ook niet te lang door bakt. Daarna kun je het in een schaaltje doen en serveer je het naast het hoofdgerecht.

Farofa de banana in een schaal

Bovenstaande foto is met stukjes banaan en dat noemen ze is Brazilië Farofa de Banana

Eet smakelijk - Bom Apetite

Nog meer Braziliaanse recepten

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave chips

Cassave frietjes

Brigadeiros

Pão de queijo

Caipirinha

Farofa

Canjica

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse Rabanadas

Cassave cake

Probeer eens Moqueca de Camarão als je van garnalen houdt!!

Probeer eens Moqueca de Camarão als je van garnalen houdt!!

Moqueca de Camarão

Ben je gek van garnalen? Dan raden we je aan om dit recept eens te proberen. Dit is een Braziliaans recept die wij al meerdere malen hebben gegeten en we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?

Recept Braziliaanse Moqueca de Camarão

Braziliaanse Moqueca de Camarão

Wij gebruiken altijd de garnalen uit de diepvries van de Lidl. Goede kwaliteit garnalen voor een redelijke prijs.
Wel eerst even langzaam laten ontdooien.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 6 personen
Cost: 10 euro

Equipment

  • Pan
  • Spatel
  • Snijplank
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 1 kilo Garnalen
  • 3 stuk Paprika verschillende kleuren
  • 1 Peterselie naar behoefte
  • 1 Zwarte Peper naar behoefte
  • 1 Zout naar behoefte
  • 2 stuk Limoen
  • 3 stuk Uien grote stukken
  • 1 stuk Tomaat
  • 4 teentjes Knoflook
  • 2 blik kokosmelk
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 blokje Visbouillon

Instructies

  • Maak de garnalen schoon met veel water en leg de garnalen droog even op een bord
  • Marineer de garnalen met de uitgeknepen limoen, gesneden knoflook, peper en zout
  • Giet de olijfolie in de pan en bak de paprika, uien en tomaat lichtjes en zet het vuur lager
  • Roer de garnalen en voeg een blokje visbouillon toe met een beetje water
  • Breng het geheel langzaam aan de kook voor ongeveer 10 minuten
  • Daarna voeg je de kokosmelk toe en blijf je alles op een laag vuurtje roeren
  • Tot slot voeg je naar behoefte peterselie toe en kook je het nog 5 a 6 minuten door op een laag vuurtje

Nog meer Braziliaanse recepten

Farofa

Cassave frietjes

Cassave chips

Canjica

Braziliaanse Brigadeiros

Pão de queijo

Braziliaanse warme chocolademelk

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Cassave frietjes maken doe je zo!

Cassave frietjes maken doe je zo!

Wat is cassave?

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld

Waar koop je cassave?

In Nederland wordt de cassave wortel niet verbouwd, maar het is wel in verschillende winkels te krijgen. De cassave wortel kun je kopen in veel verschillende toko's, groentemarkten, groentewinkels en sommige supermarkten.

Op zoek naar meer Braziliaanse producten? Lees het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland.

Recept cassave frietjes

Cassave frietjes

Wat zijn cassave frietjes?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er frietjes van. De reden waarom het frietjes genoemd worden is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden, gekookt en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Afrika, Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Groot scherp mes
  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Keukenpapier
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 grote cassavewortels
  • 1 Zeezout naar smaak

Instructies

  • Snij aan beide kanten een klein stukje af en schil de wortel
  • Maak de wortel schoon onder de kraan
  • Snij de cassave in mooie reepjes en kook ze 10 minuten
  • Droog de reepjes cassave goed in keukenpapier. Hoe droger, hoe beter
  • Bak de reepjes bruin in de olie en serveer eventueel met zout en sausjes

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Moqueca de Camarão

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Feijoada

Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje

Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje

Wat is pão de queijo?

Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.

De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen. Je kunt de Parmezaanse kaas ook vervangen door andere soorten kaas.

Als je in Brazilië bent dan zou ik op een ochtend zeker even een Padaria binnen stappen voor een paar lekkere Pão de Queijo broodjes.

Recept Pão de Queijo

Pão de queijo

Wat is Pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Rusttijd10 min
Totale tijd45 min
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Kaasbroodje
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 125 ml Volle melk
  • 1 theelepel Zout
  • 125 ml Water
  • 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
  • 2 stuk Geklopte eieren
  • 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo

Instructies

  • Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
  • Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
  • Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
  • Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
  • Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
  • Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste

Notities

Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave cake

Braziliaanse Brigadeiros

Cassave chips

Beijinho de coco

Braziliaanse warme chocolademelk

Cassave frietjes

Canjica

Farofa

Kip en Cachaça

Caipirinha

Linguiça Calabresa Acebolada

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas

Caipiroska de Limão

Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!

Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!

Braziliaanse brigadeiros

De Braziliaanse brigadeiros zijn erg gemakkelijk en snel te maken. In Brazilië worden deze lekkernijen vaak gemaakt bij verjaardagsfeestjes of baby-showers.  Ze worden ook wel eens Braziliaanse bonbons genoemd, omdat ze lekker smeuïg zijn binnenin.

De Braziliaanse brigadeiros is een Braziliaanse lekkernij die gemaakt wordt met cacaopoeder, gecondenseerde melk, hagelslag en boter. Je kunt de hagelslag ook vervangen door andere producten.

Recept Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse brigadeiros
De Braziliaanse brigadeiros is een Braziliaanse lekkernij die gemaakt wordt met cacaopoeder, gecondenseerde melk, hagelslag en boter. 
Je kunt de hagelslag ook vervangen door andere toppings
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Afkoelen20 min
Totale tijd50 min
Gang: Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 20 brigadeiros
Cost: 4 euro

Equipment

  • Middelgrote steelpan
  • Spatel voor het roeren
  • Papieren cupjes

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 15 gram boter
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 1 pak Hagelslag

Instructies

  • Doe de gecondenseerde melk, cacaopoeder en de boter in het pannetje.
  • Roer het geheel tot het begint te koken en blijf dit doen tot dat het dik wordt.
  • Laat het geheel afkoelen en maak kleine bolletjes die je kunt versieren.

Notities

Tip: Als het mengsel nog te zacht is kun je het even in de koelkast zetten
Tip: Maak je handen vettig zodat je gemakkelijker bolletjes kunt rollen
Brigadeiros op een schaaltje

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Cassave cake

Braziliaanse warme chocolademelk

Beijinho de coco

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Canjica

Linguiça Calabresa Acebolada

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas