João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba -
João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa

João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba en telt ongeveer 750.000 inwoners. De stad is gesticht op 5 augustus 1585 en is daarmee één van de oudste steden in Brazilië.

De naam, João Pessoa, kreeg de stad in het jaar 1930 ter ere van de in 1929 vermoorde vice-presidentkandidaat João Pessoa Cavalcanti de Albuquerque.

João Pessoa-Strand
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Intermares-Praia de Intermares

Tussen 1634 en 1654 heette de stad Frederikstadt, vernoemd naar de toenmalige Prins van Oranje Frederik Hendrik van Nassau. Na 1654 kwam de stad weer in handen van de Portugezen.

João Pessoa is de officiële naam van de stad, maar wordt vaak ook Jampa genoemd.

Waar ligt João Pessoa?

João Pessoa ligt in het noordoosten van Brazilië tussen de grote steden Natal en Recife. De stad heeft kilometers lange stranden en is tevens het meest oostelijke punt van het continent.

João Pessoa is een prachtige strandbestemming, want de zon is altijd volop aanwezig, het zeewater is lekker op temperatuur en de boulevard van 18 kilometer lang maakt het nog extra bijzonder. Verder staat de stad bekend als de groenste stad van het land.

Beste reistijd om naar João Pessoa te gaan

De beste reistijd om naar João Pessoa te gaan zijn de maanden September, Oktober, November, December en Januari. In de maanden April, Mei, Juni en Juli kun je regenachtige dagen hebben, maar de temperatuur zal altijd aangenaam blijven.

De stad is niet zo bekend als andere steden die langs de kust liggen en wordt veelal bezocht door toeristen uit Brazilië zelf.

João Pessoa-Paraíba-Strand
João Pessoa-Jampa-Strand
Jampa-João Pessoa-Langs het strand

De prijzen zullen in de maanden December en Januari hoger zijn dan in de rest van het jaar vanwege feestdagen en vakanties in Brazilië. Wil je in de maanden December en Januari afreizen naar João Pessoa dan zouden we aanraden om vroeg een hotel te boeken zodat je zeker weet dat er plek is.

Bezienswaardigheden João Pessoa

De stad biedt een mooie mix van bezienswaardigheden en activiteiten. Je kunt verschillende stranden bezoeken, je kunt met een boottocht van enkele minuten naar de natuurlijke zwembaden langs de kust, je kunt heerlijke wandelingen maken langs de boulevard en je hebt enkele bezienswaardigheden zoals musea, oude koloniale huizen en gezellige marktjes.

Estação Cabo Branco

Het Cabo Branco museum voor wetenschap, cultuur en kunst ligt in de wijk Altiplano. Het gebouw is ontworpen door de architect Oscar Niemeyer en is open sinds 3 juli 2008. Het complex heeft een totale oppervlakte van 8510 vierkante meter en bestaat uit vijf gebouwen.

João Pessoa-Kustlijn-Estação Cabo Branco
Estação Cabo Branco

Farol do Cabo Branco

Vlakbij het museum vindt je de vuurtoren Farol do Cabo Branco die op een klif gebouwd is. Vanaf deze klif heb je een prachtig uitzicht op de Piscinas Naturais Do Seixas.

Mijnbrazilie-Brazilië-João Pessoa-Farol do cabo branco-Vuurtoren

Piscinas naturais do seixas

Op de onderstaande foto zie je de piscinas naturais do seixas met in de achtergrond de vuurtoren. Deze natuurlijke zwembaden langs de kust zijn goed te bereiken met een boot. Je kunt daar in enkele minuten heen varen en genieten van de zee door te zwemmen tussen de mooie koralen en kijkend naar de vissen in het kristalblauwe water.

Mijnbrazilie-Brazilië-João Pessoa-Piscinas naturais do seixas

João Pessoa biedt ook mogelijkheden om te duiken en snorkelen

Als je een duikliefhebber of snorkelliefhebber bent dan kun je ook goed reizen naar João Pessoa. Je kunt duiken en snorkelen in natuurlijke zwembaden, je kunt duikcursussen doen en zoals op de foto is te zien kun je ook wrakduiken.

Duiken in João Pessoa

Bezoek de stranden van Tambau en Cabo Branco

De stranden van Tambau en Cabo Branco zijn niet de mooiste stranden van Brazilië, maar zeker nog wel een bezoekje waard. Het strand huisvest een groot rond hotel zoals je op de foto kunt zien. Op afstand lijkt het allemaal indrukwekkend, maar van dichtbij viel het ons toch wat tegen. Het strand biedt veel voedselkraampjes met allerlei gefrituurde gerechten, je kunt er heerlijke Caipirinhas kopen en je vindt er veel Brazilianen die flink aan het bakken zijn in de zon.

Op het strand ruik je soms ook wier dat aanspoelt en ligt te drogen op het zand. We weten niet of dit het hele jaar door zo is.

S'avonds is het genieten rondom het strand, want je kunt er heerlijk eten, drinken en stappen. Je kunt langs de boulevard leuke tentjes vinden, maar ook in het foodpark kun je heerlijk eten.

Tambaú hotel en omgeving
João Pessoa-Tambau en Cabo Branco-Strandverkoper

Je kunt vanaf João Pessoa ook andere stranden bezoeken. Bekende stranden in de omgeving zijn Praia de Coqueirinho, Praia Tambaba en Praia do amor. Je kunt deze stranden goed bereiken met een Uber. Mocht je het fijner vinden dat alles voor je geregeld wordt dan kun je ook een tour boeken langs deze stranden.

Bezoek de stad Cabedelo

In het noorden van João Pessoa vindt je de stad Cabedelo. Het ligt op ongeveer 15 kilometer vanaf João Pessoa en is een favoriete bestemming en goed te combineren als je een bezoek brengt aan de hoofdstad João Pessoa.

João Pessoa-Paraíba-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo (1)
João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares

Praia de Intermares heeft goede omstandigheden om watersporten te beoefenen. Surfers en kitesurfers zijn er volop te vinden. Het is een prachtige omgeving en de stranden zijn ook prettig.

Bezoek het oude historische centrum van João Pessoa

In het oude historische centrum van João Pessoa vindt je nog steeds een stukje geschiedenis zoals oude barokken, kerken en gekleurde huizen. Tijdens een bezoek aan het oude centrum van de stad adviseren wij om de volgende bezienswaardigheden zeker te bezoeken:

Praça Antenor Navarro

Het Antenor Navarro plein ligt in het historische centrum van João Pessoa en heeft zijn naam gekregen als eerbetoon aan de journalist Antenor de França Navarro. De gekleurde huizen zijn destijds gebouwd om winkels te huisvesten, maar hedendaags vindt je hier ateliers en horeca.

Antenor Navarro Square

Igreja São Francisco

Igreja São Francisco is een kerk in het oude centrum van João Pessoa wat tegenwoordig dienst doet als cultureel centrum. De kerk is geopend in het jaar 1589.

Igreja São Francisco

Igreja de Nossa Senhora do Carmo

De kerk van Nossa Senhora do Carmo is gebouwd in 1592 door de karmelieten en wordt nog steeds gebruikt.

Church Of Our Lady of Mount Carmel

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: