João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba -
João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa: een stad vol natuur, cultuur en geschiedenis

Als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming in Brazilië, dan is João Pessoa een goede keuze. Deze stad ligt in het noordoosten van het land, aan de rivier Paraíba do Norte, en is de hoofdstad en grootste stad van de deelstaat Paraíba. João Pessoa heeft ongeveer 817.000 inwoners (2020) en is een van de oudste steden in Brazilië.

João Pessoa heeft veel te bieden voor elke bezoeker. Je kunt genieten van de prachtige stranden, de groene ruimtes, het aangename klimaat en het oostelijkste punt van het Amerikaanse continent, waar de zon als eerste opkomt.

Je kunt ook kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, die verschillende namen heeft gehad en invloeden heeft ondergaan van de Portugezen, de Spanjaarden, de Nederlanders en de Brazilianen.

Een interessante feit is dat de stad tussen 1634 en 1654 Frederikstadt heette, vernoemd naar de toenmalige Prins van Oranje Frederik Hendrik van Nassau. Na 1654 kwam de stad weer in handen van de Portugezen en kreeg ze uiteindelijk in 1930 haar huidige naam ter ere van de vermoorde vice-presidentkandidaat João Pessoa Cavalcanti de Albuquerque.

Mijnbrazilie-Brazilie-Paraíba-Joao-Pessoa-Strand
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Intermares-Praia de Intermares

Je kunt ook bewonderen hoe de stad moderne architectuur combineert met historische monumenten en barokke kunstwerken. En je kunt ook proeven van de lokale gastronomie, ambachten, muziek en festivals.

João Pessoa is een stad die je zal verrassen met haar charme, schoonheid en gastvrijheid. Het is een stad die je moet bezoeken als je houdt van natuur, cultuur en geschiedenis. João Pessoa is de officiële naam van de stad, maar wordt vaak ook Jampa genoemd door haar inwoners en bezoekers.

Waar ligt João Pessoa?

João Pessoa is een bruisende stad in de deelstaat Paraíba, in het noordoosten van Brazilië. De stad ligt aan de rivier Paraíba do Norte en is omringd door de grote steden Natal en Recife. João Pessoa heeft kilometers lange stranden en een prachtige boulevard van 18 kilometer lang.

Je kunt hier het hele jaar door genieten van de zon, de zee en het zand. João Pessoa is ook een bijzondere stad, want het is het meest oostelijke punt van het continent. Hier kun je de zon als eerste zien opkomen in de ochtend.

Beste reistijd om naar João Pessoa te gaan

João Pessoa is een prachtige bestemming in het noordoosten van Brazilië, waar je kunt genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar wanneer kun je het beste naar deze stad gaan? Dat hangt af van wat je zoekt.

Als je houdt van droog en warm weer, dan zijn de maanden september tot en met januari ideaal. Dan heb je de minste kans op regen en de hoogste temperaturen. Dit zijn ook de drukste maanden, vooral december en januari, als veel Brazilianen vakantie hebben en naar de kust komen. De prijzen van hotels en restaurants kunnen dan ook hoger zijn dan normaal. Het is verstandig om ruim van tevoren te boeken als je in deze periode wilt gaan.

João Pessoa-Paraíba-Strand
João Pessoa-Jampa-Strand
Jampa-João Pessoa-Langs het strand

Als je liever wat minder drukte en lagere prijzen hebt, dan kun je kiezen voor de maanden april tot en met juli. Dan heb je meer kans op regen, maar de temperatuur blijft aangenaam. Bovendien zijn de regenbuien meestal kort en hevig, waarna de zon weer schijnt. Je kunt dan nog steeds genieten van de stranden en de bezienswaardigheden van João Pessoa.

João Pessoa is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken, afhankelijk van je voorkeur. Het is een stad die je zal verrassen met haar natuurlijke schoonheid en charme.

João Pessoa: wat kun je er zien en doen?

João Pessoa is een stad vol zon en zee, maar ook vol cultuur en geschiedenis. Je kunt er genieten van de prachtige stranden, zoals Tambau en Cabo Branco, waar je ook de beroemde vuurtoren en het wetenschaps- en kunststation van Oscar Niemeyer kunt bewonderen. Je kunt er ook een boottocht maken naar de natuurlijke zwembaden van Seixas, waar je kunt duiken en snorkelen tussen de kleurrijke vissen en koralen.

Je kunt er ook de stad Cabedelo bezoeken, waar je het fort van Santa Catarina en de zonsondergang bij de Jacaré-rivier kunt zien. En je kunt er ook het oude historische centrum van João Pessoa ontdekken, waar je prachtige koloniale gebouwen, kerken en pleinen kunt bewonderen, zoals de Praça Antenor Navarro, de Igreja São Francisco en de Igreja de Nossa Senhora do Carmo.

João Pessoa is een stad die je veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur en plezier.

Estação Cabo Branco: een parel van wetenschap, cultuur en kunst

In de wijk Altiplano vind je een bijzonder museum dat gewijd is aan wetenschap, cultuur en kunst. Het is de Estação Cabo Branco, een architectonisch meesterwerk van Oscar Niemeyer.

Het museum is sinds 2008 geopend voor het publiek en heeft vijf gebouwen die samen een oppervlakte van 8510 vierkante meter beslaan.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Kustlijn-Estação Cabo Branco
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Estação Cabo Branco-João Pessoa

Je kunt er verschillende tentoonstellingen, workshops, lezingen en voorstellingen bijwonen die je kennis en creativiteit zullen prikkelen. De Estação Cabo Branco is een plek waar je kunt leren, ontdekken en genieten van de schoonheid van wetenschap, cultuur en kunst.

Farol do Cabo Branco: een baken van licht en uitzicht

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen in de buurt van het museum is de vuurtoren Farol do Cabo Branco. Deze vuurtoren staat op een klif die het meest oostelijke punt van het continent markeert.

Mijnbrazilie-Brazilië-João Pessoa-Farol do cabo branco-Vuurtoren

Vanaf hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de natuurlijke zwembaden van Seixas, waar je kunt zwemmen tussen de vissen en koralen. De vuurtoren is een symbool van João Pessoa en een prachtige plek om foto’s te maken.

Piscinas naturais do seixas: een paradijs in de zee

Een van de mooiste attracties van João Pessoa zijn de natuurlijke zwembaden van Seixas. Deze zwembaden liggen langs de kust en zijn omringd door koraalriffen.

Je kunt ze gemakkelijk bereiken met een boot die je in een paar minuten naar deze betoverende plek brengt. Daar kun je duiken en snorkelen in het kristalheldere water en de kleurrijke vissen bewonderen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Piscinas naturais do seixas

Op de achtergrond zie je de vuurtoren van Cabo Branco, die het uitzicht nog spectaculairder maakt. De natuurlijke zwembaden van Seixas zijn een must-see voor elke bezoeker van João Pessoa.

João Pessoa: een droom voor duikers en snorkelaars

João Pessoa is een ideale bestemming voor wie houdt van duiken en snorkelen. De stad heeft een prachtige onderwaterwereld die je kunt ontdekken in de natuurlijke zwembaden, waar je kunt zwemmen tussen de vissen en koralen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Duiken in João Pessoa

Je kunt ook duikcursussen volgen en je certificaat halen. Of je kunt een avontuurlijke duik maken naar een scheepswrak, zoals op de foto te zien is. João Pessoa heeft voor elke duiker en snorkelaar iets te bieden.

Tambau en Cabo Branco: de stranden van João Pessoa

João Pessoa heeft veel stranden om van te genieten, maar de bekendste zijn Tambau en Cabo Branco. Deze stranden liggen naast elkaar en vormen een lange boulevard waar je kunt wandelen, fietsen of skaten. Op het strand kun je zonnen, zwemmen of surfen. Je kunt er ook allerlei lekkere hapjes en drankjes vinden, zoals gefrituurde snacks, caipirinhas en kokoswater.

Tambau en Cabo Branco zijn niet de mooiste stranden van Brazilië, maar wel gezellig en levendig. Je kunt er ook een rond hotel zien, dat een opvallend gebouw is in de stad. Het hotel heet Tambau Beach Hotel en heeft een futuristisch ontwerp. Het is een leuk decor voor je foto’s.

Tambaú hotel en omgeving
João Pessoa-Tambau en Cabo Branco-Strandverkoper

Vanaf deze stranden kun je ook andere attracties bezoeken, zoals de vuurtoren van Cabo Branco, het museum van Oscar Niemeyer en de natuurlijke zwembaden van Seixas. Je kunt ook andere stranden in de omgeving ontdekken, zoals Praia de Coqueirinho, Praia Tambaba en Praia do Amor. Je kunt deze stranden bereiken met een Uber of een tour boeken.

Tambau en Cabo Branco zijn de stranden van João Pessoa die je niet mag missen als je in deze stad bent.

Cabedelo: een stad vol watersport en natuur

Cabedelo is een stad die vlakbij João Pessoa ligt, op ongeveer 15 kilometer afstand. Het is een leuke bestemming om te combineren met een bezoek aan de hoofdstad van Paraíba. Cabedelo heeft mooie stranden en een prachtige natuur.

João Pessoa-Paraíba-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo (1)
João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares

Een van de bekendste stranden is Praia de Intermares, waar je kunt genieten van watersporten zoals surfen en kitesurfen. Cabedelo is ook de plek waar je de zonsondergang kunt bewonderen bij de rivier Jacaré, op het ritme van de Bolero van Ravel. Cabedelo is een stad die je zal verrassen met haar charme en schoonheid.

João Pessoa: ontdek het oude historische centrum

João Pessoa is een stad met een rijke geschiedenis die je kunt bewonderen in het oude historische centrum. Daar vind je prachtige gebouwen, kerken en huizen uit de koloniale tijd. Je kunt er een wandeling maken en de sfeer proeven van het verleden.

Er zijn drie bezienswaardigheden die je niet mag missen als je het oude centrum bezoekt:

Praça Antenor Navarro

Het plein Praça Antenor Navarro is een eerbetoon aan de journalist Antenor de França Navarro, die zich inzette voor de democratie en de persvrijheid in Brazilië.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Kleurrijke huizen van Antenor Navarro Square in het historische centrum van Joao Pessoa

Het plein heeft een kleurrijke uitstraling door de huizen die eromheen staan. Deze huizen waren vroeger winkels, maar nu zijn het ateliers en horecagelegenheden.

Igreja São Francisco

De kerk Igreja São Francisco is een parel van de barokke kunst in Brazilië. De kerk werd gebouwd in 1589 en heeft een indrukwekkend interieur met goud, houtsnijwerk en azulejos.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Church Our Lady Carmo

De kerk is nu een cultureel centrum waar je ook een museum, een klooster en een tuin kunt bezoeken.

Igreja de Nossa Senhora do Carmo

De kerk Igreja de Nossa Senhora do Carmo is een van de oudste in de stad. De kerk werd gebouwd in 1592 door de karmelieten en heeft een sobere maar elegante stijl. De kerk wordt nog steeds gebruikt voor religieuze diensten en heeft een mooie gevel en een toren.

Church Of Our Lady of Mount Carmel

Het oude historische centrum van João Pessoa is een plek waar je kunt genieten van de cultuur en de geschiedenis van deze stad.

João Pessoa: waar te verblijven

João Pessoa is een stad met veel mogelijkheden voor accommodatie. Je kunt kiezen uit hotels, hostels, appartementen en pousadas in verschillende wijken en prijsklassen. Afhankelijk van je voorkeur en budget, kun je de volgende opties overwegen:

Als je dicht bij het strand wilt zijn, kun je verblijven in de wijken Tambau of Cabo Branco. Deze wijken hebben veel hotels en pousadas met uitzicht op zee, zoals Atlântico Praia Hotel of Infinity at the Sea by Welkom. Je kunt er ook genieten van de boulevard, de restaurants en de bars.

Als je meer comfort en luxe wilt, kun je verblijven in de wijk Manaira. Deze wijk heeft moderne hotels met goede faciliteiten, zoals Hotel Manaíra of Verdegreen Hotel. Je kunt er ook winkelen in het winkelcentrum Manaira of naar het strand gaan.

Als je meer van de cultuur en de geschiedenis wilt zien, kun je verblijven in het oude centrum van de stad. Deze wijk heeft historische gebouwen, kerken en pleinen. Je kunt er ook musea en markten bezoeken. Er zijn minder hotels in deze wijk, maar je kunt wel een hostel of een appartement vinden, zoals JR Hotel of Kastel Jampa Hotel.

João Pessoa heeft voor elke reiziger een geschikte plek om te overnachten. Je kunt ook zoeken naar de beste aanbiedingen en reviews van andere gasten in onderstaande widget.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023