Maracujá Archieven -

Tag: Maracujá

Hoe maak je de perfecte Caipirinha? 5 heerlijke recepten om te proberen

Hoe maak je de perfecte Caipirinha? 5 heerlijke recepten om te proberen

Hoe maak je de perfecte Caipirinha? 5 heerlijke recepten

De caipirinha is de nationale drank van Brazilië en een van de meest populaire cocktails ter wereld. Het is een verfrissende mix van cachaça, limoen en suiker, die je gemakkelijk thuis kunt maken. Maar wist je dat er ook veel variaties op de caipirinha zijn?

In deze blogpost laten we je vijf verschillende soorten caipirinha zien die je kunt uitproberen. Van de klassieke tot de exotische, er is voor elk wat wils!

1. Caipirinha Clássica

De klassieke caipirinha is de meest eenvoudige en traditionele versie van deze cocktail. Het enige wat je nodig hebt zijn limoen, suiker, cachaça en ijs. Cachaça is een Braziliaanse sterke drank gemaakt van suikerriet. Je kunt het vinden in de meeste slijterijen of online bestellen.

Ingrediënten:

Limoen
Suiker
Cachaça
IJs

Bereiding:

Snijd een rijpe limoen doormidden (van pool tot pool) en verwijder de kern uit elke helft door een v-vormige groef te snijden. Je hebt één helft van de limoen per drankje nodig en deze moet in partjes worden gesneden en elk partje in tweeën worden gehakt voordat je de resulterende 6 of 8 limoenstukjes in de bodem van een shaker laat vallen.

Voeg 3 barlepels poedersuiker (of 15 ml suikersiroop 2:1) toe en STAMP.

Als je ijsblokjes rechtstreeks uit de vriezer gebruikt, voeg dan koud water toe (of optioneel voeg fruit naar keuze toe) en STAMP nog wat meer. Als je waterig ijs gebruikt, laat dan een deel of al het water/sap weg.

Wanneer je zeker weet dat het sap van de limoen volledig is geëxtraheerd en de suiker is opgelost, Giet het gestampte fruit en de suiker in het glas waarin je gaat serveren (bij voorkeur een 30cl / 10oz longdrinkglas).

Giet cachaça (uit de vriezer) in het shakerblik dat gebruikt werd om te stampen en draai om het blik te spoelen voordat je cachaça in het serveerglas giet. ROER om te mengen met andere ingrediënten.

Als je ijsblokjes gebruikt, kraak (in plaats van verpletter) vier tot vijf grote ijsblokjes met behulp van een ijstikker en laat ze in het serveerglas vallen. ROER voor het opvullen met meer ijs en serveer met een roerder (maar geen rietjes).

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktails-Caipirinha

2. Caipiroska

De caipiroska is een variant op de caipirinha waarbij je de cachaça vervangt door wodka. Dit maakt de cocktail iets zachter en neutraler van smaak, maar nog steeds verfrissend en lekker.

Ingrediënten:

Limoen
Suiker
Wodka
IJs

Bereiding:

Volg dezelfde stappen als voor de klassieke caipirinha, maar gebruik wodka in plaats van cachaça.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktails-Caipirinha

3. Caipirinha de Maracujá

De caipirinha de maracujá is een tropische twist op de caipirinha waarbij je passievrucht toevoegt. De zoete en zure smaak van de passievrucht past perfect bij de limoen en de cachaça, waardoor je een heerlijke cocktail krijgt die je doet denken aan een zonnige dag op het strand.

Ingrediënten:

Passievrucht
Suiker
Cachaça
IJs

Bereiding:

Stamp het vruchtvlees van de passievrucht met de suiker in een shaker of een grote vijzel.
Voeg de cachaça en het ijs toe en schud of roer goed.
Giet de cocktail in een glas en geniet ervan.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktail-Caipiroska-Maracuja

4. Caipirinha de Morango

De caipirinha de morango is een fruitige en zoete variant op de caipirinha waarbij je aardbeien toevoegt. De aardbeien geven de cocktail een mooie roze kleur en een heerlijk aroma, waardoor het een perfecte drankje is voor een romantische avond of een feestje met vrienden.

Ingrediënten:

Aardbeien
Limoen
Suiker
Cachaça
IJs

Bereiding:

Stamp de aardbeien en de limoen met de suiker in een shaker of een grote vijzel.
Voeg de cachaça en het ijs toe en schud of roer goed.
Giet de cocktail in een glas en versier het met een aardbei of een limoenschijfje.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktail-Caipiroska met aardbei

5. Caipirinha de Kiwi

De caipirinha de kiwi is een frisse en groene variant op de caipirinha waarbij je kiwi toevoegt. De kiwi geeft de cocktail een lichtzure en verfrissende smaak, waardoor het een ideaal drankje is voor een warme zomerdag of een picknick in het park.

Ingrediënten:

Kiwi
Suiker
Cachaça
IJs

Bereiding:

Stamp de kiwi met de suiker in een shaker of een grote vijzel.
Voeg de cachaça en het ijs toe en schud of roer goed.
Giet de cocktail in een glas en versier het met een kiwischijfje of een muntblaadje.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse cocktail-Caipiroska-Diverse smaken

Deze variaties laten je verschillende smaken en texturen proeven. Je kunt ze ook maken met zoetstoffen in plaats van suiker of met verschillende soorten alcohol, zoals wodka in de caipiroska.

Het kiezen van verse en kwalitatieve ingrediënten is essentieel om de beste smaak te krijgen in elk van deze variaties. Het uitproberen van verschillende combinaties van fruit kan leiden tot ontdekkingen van unieke en heerlijke smaken.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Pão de queijo

Cassave chips

Cassave cake

Braziliaanse Feijoada

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse cocktail Caipirinha

Linguiça Calabresa Acebolada

Canjica

Moqueca de Camarão

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse kip met Cachaça

Braziliaanse Beijinho de Coco

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Braziliaanse tosti

Recept voor Suco de Maracujá

Pastel de Carne

Sopa de Feijão Preto

Braziliaans bijgerecht Farofa

Braziliaanse hotdog

Pudim de Leite Condensado

Recept Bolo de Fubá

Recept Açai

Recept voor Suco de Maracujá

Recept voor Suco de Maracujá

Suco de Maracujá

Suco de Maracujá is een heerlijk en verfrissend drankje dat gemaakt wordt van passievrucht. Het is een typisch Braziliaans drankje dat je daar overal kunt vinden. Het is ook heel makkelijk om zelf te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig: passievruchten, water en suiker.

Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals meloen, ananas, kiwi of munt, om je eigen variatie te creëren.

Braziliaanse recepten-Maracujá-Passievrucht
Braziliaanse recepten-Braziliaanse Suco de Maracujá-Passievrucht

Suco de Maracujá is een perfect drankje voor een warme dag of een feestelijke gelegenheid. Het heeft een zoetzure en tropische smaak die je dorst lest en je energie geeft, alhoewel er ook mensen zijn die er juist heel moe van worden.

Het is ook nog eens gezond, want passievrucht bevat veel vitamine C, antioxidanten en vezels. Je kunt Suco de Maracujá ook gebruiken als basis voor andere drankjes, zoals cocktails of mousses. Geniet van deze Braziliaanse lekkernij!

Recept voor het maken van Suco de Maracujá

Suco de Maracujá

Suco de Maracujá is een heerlijk en verfrissend drankje dat gemaakt wordt van passievrucht. Het is een typisch Braziliaans drankje dat je daar overal kunt vinden. Het is ook heel makkelijk om zelf te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig: passievruchten, water en suiker. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals meloen, ananas, kiwi of munt, om je eigen variatie te creëren.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Gezond, Snel, Vitamines
Porties: 6 porties
Cost: 3,50

Equipment

  • 1 Blender
  • 1 Snijplank
  • 1 Mes
  • 1 Lepel
  • 1 Zeef

Ingrediënten

  • 3 stuks Maracujá (passievrucht)
  • 1 liter Water
  • 4 el Suiker
  • blokjes ijsblokjes

Instructies

  • Snij de Maracujá door het midden en schep de vrucht leeg in de blender
  • Voeg 1 liter water toe en meng alles in de blender
  • Gebruik een zeef en doe het geheel gezeefd weer in de blender
  • Voeg de suiker toe en meng alles nog een keer
  • Klaar! Je kunt naar behoeve ijsblokjes toevoegen

Notities

Tip: Je kunt het drankje ook drinken zonder ijsblokjes.
Tip: Je kunt het geheel, mits je het bewaard in de koelkast, bewaren voor een paar dagen.
Tip: Sommige mensen kunnen erg moe worden van het drinken van Suco de Maracujá. Denk hierom als je nog moet rijden.
Tip: Je kunt de sap ook maken met minder of meer passievruchten. Zorg altijd voor 3x zoveel water ten opzichte van het sap. Dan zit je redelijk goed.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023