Snack Archieven -

Tag: Snack

Recept voor het maken van cassave chips

Recept voor het maken van cassave chips

Cassave chips

Cassave chips zijn een knapperige en smakelijke snack die je zelf kunt maken van cassave. Cassave is een eetbare wortelknol die veel wordt gebruikt in de Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische keuken. Cassave is rijk aan zetmeel en heeft een neutrale smaak. Je kunt er allerlei gerechten mee maken, zoals cassavebrood, cassavesoep, bojo, telo en natuurlijk chips.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse keuken-Braziliaanse recepten-Cassave-Geschilde en gesneden Cassave

Om cassave chips te maken, heb je verse of diepvries cassave nodig. Die kun je kopen bij toko’s, groentewinkels of sommige supermarkten. Je schilt de cassave met een dunschiller en snijdt het in dunne plakjes. Je kunt hiervoor een scherp mes of een mandoline gebruiken. Hoe dunner de plakjes, hoe krokanter de chips.

Je kunt de cassave chips op drie manieren bereiden: in de airfryer, in de oven of in de frituurpan. In de airfryer zijn ze het snelst klaar en het minst vet. In de oven zijn ze iets minder vet dan in de frituurpan, maar wel knapperiger. In de frituurpan zijn ze het meest traditioneel en het meest smaakvol. Voor alle drie de methoden heb je olie, zout en eventueel andere kruiden nodig.

Voor de airfryer verwarm je de airfryer voor op 180 graden en besprenkel je de cassave plakjes met een beetje olie en zout naar smaak. Je bakt ze in 10 tot 15 minuten goudbruin en krokant. Voor de oven verwarm je de oven voor op 180 graden en meng je de cassave plakjes met olie, zout en eventueel andere kruiden naar smaak. Je legt ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bakt ze in 20 tot 30 minuten goudbruin en krokant. Voor de frituurpan verhit je olie in een pan en frituur je de cassave plakjes in porties tot ze bruin en krokant zijn. Je laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooit ze met zout naar smaak.

Je kunt de cassave chips serveren als snack of als bijgerecht bij een maaltijd. Ze zijn lekker met verschillende sausjes, zoals sambal mayonaise, zoete chilisaus, ketjapsaus of pizza saus. Of je kunt ze combineren met andere gerechten, zoals bakkeljauw of moqueca de camarão. Cassave chips zijn een eenvoudige en leuke manier om te genieten van de veelzijdige cassave.

Recept voor het maken van cassave chips

Cassave chips

Wat is cassave chips?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er chips van. De reden waarom het chips genoemd wordt is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Tijdens onze vakanties in Brazilië en soms ook in Nederland eten wij wel eens cassave chips en wij willen daarom ook graag het recept en bereidingswijze met jullie delen.
Voorbereidingstijd14 minuten
Bereidingstijd6 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Groot scherp mes
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 Cassave wortel
  • 1 Zout naar behoeve

Instructies

  • Snijdt aan beide kanten een stukje af en begin de wortel te schillen
  • Als de wortel mooi wit geschild is dan was je de wortel met water
  • Droog de wortel goed met keukenpapier voordat je verder gaat
  • Snijdt de cassave wortel in hele kleine dunne schijfjes
  • Bak de schijfjes bruin en voeg zout toe naar behoeve

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Cassave cake

Pão de queijo

Linguiça Calabresa Acebolada

Braziliaanse warme chocolademelk

Farofa

Braziliaanse Brigadeiros

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Moqueca de Camarão

Canjica

Braziliaanse Rabanadas

Sopa de Feijão Preto

Sopa de Feijão Preto

Recept voor het maken van cassave frietjes

Recept voor het maken van cassave frietjes

Cassave frietjes

Cassave frietjes zijn een heerlijk alternatief voor de gewone aardappelfrietjes. Cassave is een knolgewas dat veel wordt gegeten in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het is rijk aan zetmeel en heeft een neutrale smaak. Cassave moet altijd gekookt of gebakken worden, want rauw is het giftig.

Om cassave frietjes te maken, heb je verse of diepvries cassave nodig. Die kun je kopen bij toko’s, groentewinkels of sommige supermarkten. Je schilt de cassave met een dunschiller en snijdt het in reepjes. Dan kook je de reepjes in water tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Daarna laat je ze uitlekken en dep je ze droog met keukenpapier.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse keuken-Braziliaanse recepten-Cassave-Geschilde en gesneden Cassave

Je kunt de cassave frietjes op twee manieren bereiden: in de oven of in de frituurpan. In de oven zijn ze gezonder en knapperiger, maar in de frituurpan zijn ze sneller klaar. Voor de oven verwarm je de oven voor op 180 graden en meng je de cassave frietjes met olijf- of kokosolie, zout, peper en knoflookpoeder naar smaak. Je legt ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bakt ze in 30 minuten goudbruin en krokant. Voor de frituurpan verhit je olie in een pan en bak je de cassave frietjes in porties tot ze bruin en knapperig zijn. Je laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooit ze met zout naar smaak.

Je kunt de cassave frietjes serveren met verschillende sausjes, zoals madame Jeanette mayonaise, zoete chilisaus, ketjapsaus of pizza saus. Of je kunt ze eten met een traditioneel gerecht, zoals bakkeljauw of terie uit Suriname, of moqueca de camarão uit Brazilië. Cassave frietjes zijn een lekkere en makkelijke manier om kennis te maken met de exotische smaken van cassave.

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Recept cassave frietjes

Cassave frietjes

Wat zijn cassave frietjes?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er frietjes van. De reden waarom het frietjes genoemd worden is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden, gekookt en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Afrika, Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Groot scherp mes
  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Keukenpapier
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 grote cassavewortels
  • 1 Zeezout naar smaak

Instructies

  • Snij aan beide kanten een klein stukje af en schil de wortel
  • Maak de wortel schoon onder de kraan
  • Snij de cassave in mooie reepjes en kook ze 10 minuten
  • Droog de reepjes cassave goed in keukenpapier. Hoe droger, hoe beter
  • Bak de reepjes bruin in de olie en serveer eventueel met zout en sausjes

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Moqueca de Camarão

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Feijoada

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Wat is pão de queijo?

Pão de queijo is een heerlijk kaasbroodje uit Brazilië dat gemaakt wordt met tapiocameel (tapiocameel is glutenvrij) en kaas. Je maakt kleine deegbolletjes die na het bakken in de oven van binnen lekker smeuïg blijven. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje.

Je kunt ze zelf maken met ingrediënten zoals melk, olie, zout, eieren, geraspte kaas en cassavemeel (cassavemeel wordt ook wel polvilho azedo genoemd). Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Parmezaanse kaas gebruiken, maar ook andere soorten (belegen, oud, extra oud etc.) kun je gebruiken.

Braziliaanse Pão de Queijo
Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Pão de Queijo-Um Café da Manhã Que Impõe Respeito

Je bakt de bolletjes in de oven tot ze goudbruin zijn en dan kun je ze warm opeten. Ze zijn ook lekker met boter of roomkaas erop. Pão de queijo is een typisch gerecht uit de Braziliaanse staat Minas Gerais, maar je kunt het overal in Brazilië vinden. Pão de queijo is ook populair in andere landen zoals Portugal, Paraguay en Bolivia.

Recept voor Braziliaanse Pão de queijo

Pão de Queijo

Wat is Pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd10 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Bolivia, Braziliaanse keuken, Brazilië, Paraguay, Portugal
Trefwoord: BelegenKaas, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, BraziliaanseSnack, Brazilië, Cassavemeel, ExtraOudeKaas, GebakkenKaasrol, GeraspteKaas, Kaas, Kaasbroodje, OudeKaas, PaoDeQueijo, ParmezaanseKaas, PolvilhoAzedo, Tapiocameel, Variaties
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 125 ml Volle melk
  • 1 theelepel Zout
  • 125 ml Water
  • 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
  • 2 stuk Geklopte eieren
  • 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo

Instructies

  • Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
  • Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
  • Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
  • Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
  • Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
  • Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste

Notities

Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

Tip: Als je in Brazilië bent dan is het leuk om op een ochtend even een Padaria binnen stappen voor een paar lekkere verse Pão de queijo's.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Pão de queijo

Cassave chips

Cassave cake

Braziliaanse Feijoada

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse cocktail Caipirinha

Linguiça Calabresa Acebolada

Canjica

Moqueca de Camarão

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse kip met Cachaça

Braziliaanse Beijinho de Coco

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Braziliaanse tosti

Recept voor Suco de Maracujá

Pastel de Carne

Sopa de Feijão Preto

Braziliaans bijgerecht Farofa

Braziliaanse hotdog

Pudim de Leite Condensado

Recept Bolo de Fubá

Recept Açai

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023