Braziliaanse recepten Archieven -

Tag: Braziliaanse recepten

Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

BOLO DE FUBÁ: Braziliaanse maïsmeelcake

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.

Sommige mensen voegen ook kaas of kokos toe aan het beslag voor een rijkere en romigere smaak. Dit recept is zo makkelijk dat je alle ingrediënten in een blender kunt mengen en dan in de oven kunt bakken. Het resultaat is een goudbruine en luchtige cake die je kunt bestrooien met poedersuiker voor een extra zoetigheid.

Recept voor Bolo de Fubá

Bolo de Fubá

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Gebak, Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 10 personen

Equipment

  • Blender
  • Kom
  • Bakvorm

Ingrediënten

  • 2 kopjes fijn gemalen maïsmeel
  • 1 kopje Bloem
  • 1,5 kopje Suiker
  • 1 eetlepel Bakpoeder
  • 1 kopje Maisolie
  • 0,5 kopje Melk
  • 1 kopje Karnemelk
  • 3 grote Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter of plantaardige olie en bestuif met gezeefd maïsmeel
  • Doe alle ingrediënten behalve de poedersuiker in een blender. Mix tot alles goed gemengd is
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de cake begint los te komen van de zijkanten van de vorm en een dun mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de cake los van de zijkanten van de vorm met een mes en keer hem om op een bord. Zet de cake rechtop en bestrooi met poedersuiker voor het serveren
  • Wikkel de cake goed in plasticfolie en bewaar hem maximaal vijf dagen in de koelkast

Notities

Tip: Als je met een tandenstoker in de cake prikt en het stokje komt er schoon weer uit dan is de cake klaar.
Tip: Als je het mengsel in de bakvorm giet dan kun je eventueel ook andere producten toevoegen. Bijvoorbeeld rozijnen, goiabada, stukje appel en nog veel meer.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor Suco de Maracujá

Braziliaanse Misto Quente

Braziliaanse hotdog

Pastel de Carne

Recept Açai

Braziliaanse Rabanadas

Hoe maak je een heerlijke Açai bowl in 10 minuten?

Hoe maak je een heerlijke Açai bowl in 10 minuten?

Wat is een Açai bowl en waarom is het zo gezond?

Een Açai bowl is een voedzaam en smaakvol ontbijt dat je in een handomdraai kunt maken. Het bestaat uit een dikke smoothie van açai bessen, die je in een kom schenkt en afmaakt met allerlei lekkere toppings. Açai bessen zijn supergezond, want ze zitten vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ze hebben een friszure smaak en een mooie paarse kleur.

Je kunt ze kopen als poeder of als pulp, die je in de vriezer bewaart.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaans eten-Braziliaanse Açai-Een kom met açai-banaan-muesli-bramen-blauwe bessen-aardbeien

In dit recept laten we je zien hoe je met een paar simpele ingrediënten een heerlijke Açai bowl kunt maken, die je naar hartenlust kunt variëren.

Lees snel verder en ontdek hoe je je dag goed kunt beginnen met deze tropische traktatie!

Recept voor Braziliaanse Açai

Een Açai bowl is een voedzaam en smaakvol ontbijt dat je in een handomdraai kunt maken. Het bestaat uit een dikke smoothie van açai bessen, die je in een kom schenkt en afmaakt met allerlei lekkere toppings. Açai bessen zijn supergezond, want ze zitten vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen.
Totale tijd10 minuten
Gang: Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaans
Trefwoord: Antioxidanten, Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Brazilië, Gemakkelijk, Gezond, ijsbowl, Recept, Snel, Superfood, Vitaminen, Vitamines
Porties: 2

Equipment

  • 1 Blender
  • 2 Kommen
  • 2 Lepels

Ingrediënten

  • 200 gram Bevroren Açai pulp
  • 2 st Bananen
  • 100 ml Water of melk
  • 4 el Granola
  • 2 el Honing of ahornsiroop
  • Vers fruit naar keuze Aardbeien, Blauwe bessen, Kiwi

Instructies

  • Haal de açai pulp uit de vriezer en laat het een paar minuten ontdooien. Breek het in stukjes en doe het in een blender
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Voeg de helft van de bananen toe aan de blender, samen met het water of de plantaardige melk. Bewaar de andere helft voor de topping
  • Blend alles tot een gladde en dikke smoothie. Voeg eventueel meer water of melk toe als het te dik is, maar zorg ervoor dat het niet te dun wordt
  • Schep de açai smoothie in twee kommen en verdeel de granola erover
  • Snijd het verse fruit in stukjes en leg het bovenop de granola
  • Besprenkel de honing of ahornsiroop over de fruitlaag
  • Geniet van je Açai bowl

Waar kun je in Nederland en België Açai pulp bestellen?

Açai pulp is een geweldig product om je eigen açai bowl te maken, een lekker en gezond ontbijt dat boordevol antioxidanten, vezels, omega-vetzuren en calcium zit. Açai pulp wordt gemaakt van de açai bes, een superfood uit het Amazonegebied dat een unieke smaak heeft die lijkt op een mix van bosbessen, rode wijn, noten en chocolade. Je kunt je açai bowl afmaken met granola, kokosvlokken, vers fruit en honing.

Maar hoe kom je aan açai pulp? Je kunt het online bestellen bij verschillende leveranciers die bevroren açai pulp van hoge kwaliteit aanbieden, zonder kunstmatige toevoegingen. Een van de beste leveranciers is Acai Bowl Amsterdam, die rechtstreeks vanuit het Amazonegebied bij jou thuis levert, met speciale vriesbussen die de versheid en de voedingsstoffen van de açai pulp garanderen. Je kunt bij hen kiezen uit verschillende hoeveelheden en combinaties met andere exotische vruchten zoals pitaya. Bovendien is de verzending gratis vanaf 20x100 gram sachets en krijg je een track & trace code om je bestelling te volgen.

Andere leveranciers die açai pulp verkopen zijn Acai Amsterdam, die verschillende soorten açai puree aanbiedt, zoals organisch, traditioneel en met guarana, en Acai Benelux, die de officiële distributeur is van Amazonia Açai in de Benelux, die biologische en fairtrade açai puree aanbiedt.

Dus als je zin hebt in een tropisch en gezond ontbijt, bestel dan nu je açai pulp bij een van deze leveranciers en geniet van de heerlijke smaak en de gezondheidsvoordelen van deze wonderbaarlijke bes!

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor Suco de Maracujá

Braziliaanse Misto Quente

Braziliaanse hotdog

Pastel de Carne

Ontdek de heerlijke Braziliaanse keuken in Brazilië

Ontdek de heerlijke Braziliaanse keuken in Brazilië

Ontdek de heerlijke Braziliaanse keuken

Als je van lekker eten houdt, dan is Brazilië een paradijs voor jou. De Braziliaanse keuken is een van de meest gevarieerde en smaakvolle ter wereld. Het is een mix van verschillende culturen, die elk hun eigen invloed hebben gehad op de gerechten en ingrediënten.

In dit bericht vertellen we je meer over de Braziliaanse keuken en geven we je een aantal tips om de beste gerechten te proeven tijdens je reis naar Brazilië.

De regionale verschillen in de Braziliaanse keuken

Brazilië is een enorm land, met verschillende klimaten, landschappen en bevolkingsgroepen. Dat zie je ook terug in de keuken, die per regio kan verschillen. Hieronder geven we je een kort overzicht van de belangrijkste regionale kenmerken van de Braziliaanse keuken.

Het noorden

Het noorden van Brazilië omvat het Amazonegebied, waar de inheemse invloeden het sterkst zijn. Hier vind je veel exotische ingrediënten, zoals vruchten, noten, wortels en vis uit het regenwoud.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse gerechten-Braziliaanse keuken-Ontdek de Braziliaanse keuken in Brazilië-Tacacá

Een typisch gerecht uit deze regio is tacacá, een soep van tucupi (een saus gemaakt van cassave), jambu (een kruid dat je mond verdooft), garnalen en goma (een soort tapioca).

Een ander gerecht dat je hier kunt proberen is picadinho de jacaré, een stoofpotje van alligatorvlees.

Het noordoosten

Het noordoosten van Brazilië heeft een tropisch klimaat en een lange kustlijn. Hier zijn de Afrikaanse invloeden het meest zichtbaar, vooral in de staat Bahia. Hier wordt veel gebruik gemaakt van kokosmelk, palmolie, pinda’s en cashewnoten in de gerechten.

Een beroemd gerecht uit deze regio is moqueca, een visstoofpot met kokosmelk, tomaten, uien, knoflook, koriander en palmolie. Er zijn verschillende varianten van moqueca, zoals moqueca baiana (uit Bahia) en moqueca capixaba (uit Espírito Santo).

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Recept voor moqueca de camarão

Een ander populair gerecht uit het noordoosten is acarajé, een gefrituurd bonenballetje dat wordt gevuld met vatapá (een romige puree van brood, garnalen, kokosmelk, pinda’s, cashewnoten en palmolie) en salade.

Het zuidoosten

Het zuidoosten van Brazilië is het meest ontwikkelde en bevolkte gebied van het land. Hier vind je de grote steden zoals São Paulo en Rio de Janeiro. De keuken in deze regio is zeer divers en beïnvloed door immigranten uit Europa, Azië en het Midden-Oosten. Een klassiek gerecht uit deze regio is feijoada, een stoofpot van rijst, bonen en verschillende soorten vlees.

Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-recepten-Braziliaanse-gerechten-Braziliaanse-Feijoada
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Braziliaanse Feijoada-Rijst-Cassave en nog meer ingrediënten da

Feijoada wordt beschouwd als het nationale gerecht van Brazilië en wordt meestal op zaterdag gegeten met familie of vrienden. Een ander bekend gerecht uit deze regio is picanha, een stuk rundvlees dat aan een spies wordt gegrild boven houtskool of gas. Picanha wordt vaak geserveerd met farofa (gebakken cassavemeel), salade en frietjes.

Het zuiden

Het zuiden van Brazilië heeft een gematigd klimaat en een grote veeteeltsector. Hier zijn de gaucho’s (Braziliaanse cowboys) thuis. De keuken in deze regio is vooral gebaseerd op vlees en zuivelproducten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Maak kennis met de Braziliaanse keuken-Braziliaanse restaurants-Rodizio-Churrascarias-Vijf verschillende vleesspiesen draaiend op een grill
Mijnbrazilie-Brazilië-Maak kennis met de Braziliaanse keuken-Braziliaanse restaurants-Rodizio-Churrascarias-Verschillende vleesspiesen op de grill

Een typisch gerecht uit deze regio is churrasco, de Braziliaanse barbecue. Hier worden verschillende soorten vlees aan spiesen gegrild en aan tafel gesneden. Je kunt hier ook genieten van kaasbroodjes (pão de queijo), polenta (maïspap) en chimarrão (een soort thee).

De lekkerste Braziliaanse gerechten die je moet proberen

Zoals je hebt gelezen, heeft de Braziliaanse keuken voor ieder wat wils. Of je nu houdt van vlees, vis of vegetarisch eten, er is altijd wel iets lekkers te vinden in Brazilië. Om je te helpen bij het kiezen van de beste gerechten om te proeven tijdens je reis naar Brazilië, hebben we hieronder een lijstje gemaakt van onze favorieten.

Feijoada: dit is het meest traditionele en bekende gerecht van Brazilië. Het is een stoofpot van rijst, bonen en diverse soorten vlees. Het wordt geserveerd met sinaasappel, kool, farofa en cassavefrietjes.

Moqueca: dit is een heerlijke visstoofpot die gloeiend heet wordt geserveerd in een aarden pot. Het wordt gemaakt met vis, garnalen, kokosmelk, tomaten, uien, knoflook, koriander en palmolie. Dit is een heerlijk gerecht om te delen met je reisgenoten.

Picanha: dit is een stuk rundvlees dat aan een spies wordt gegrild boven houtskool of gas. Het vlees is mals en sappig en heeft een dikke vetrand die het extra smaak geeft. Picanha wordt vaak geserveerd met farofa (gebakken cassavemeel), salade en frietjes. Dit is een must voor vleesliefhebbers.

Brigadeiros: dit zijn de Braziliaanse versie van de chocoladetruffel. Het zijn zoete balletjes met melk, cacao poeder, gerold in chocolade snippers. Ze zijn erg populair als dessert of snack, vooral op kinderfeestjes. Je kunt ze makkelijk zelf maken met dit recept.

Bolinho de bacalhau: dit zijn gefrituurde balletjes van kabeljauw, aardappel, ei, peterselie en knoflook. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht of borrelhapje. Je kunt ze dippen in een sausje van mayonaise en mosterd.

Vatapá: dit is een romige puree van brood, garnalen, kokosmelk, pinda’s, cashewnoten en palmolie. Het wordt meestal gegeten met rijst en acarajé (gefrituurde bonenballetjes). Dit is een typisch gerecht uit de staat Bahia, waar de Afrikaanse invloed sterk aanwezig is.

Waarom je de Braziliaanse keuken moet proberen

De Braziliaanse keuken is een van de redenen waarom je naar Brazilië moet reizen. Het is een keuken die je verrast met zijn diversiteit, smaak en kleur. Het is een keuken die je laat kennismaken met de rijke cultuur en geschiedenis van het land. Het is een keuken die je blij maakt met zijn zoetheid en warmte.

Als je naar Brazilië gaat, vergeet dan niet om de lokale gerechten te proeven. Je zult er geen spijt van krijgen. Eet smakelijk!

Klik snel op onderstaande banner voor heerlijke Braziliaanse recepten!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Braziliaanse tosti maken in Nederland | Misto Quente

Braziliaanse tosti maken in Nederland | Misto Quente

Braziliaanse tosti

Een Braziliaanse tosti, ook wel misto quente genoemd, is een heerlijk tussendoortje of lunchgerecht dat je makkelijk en snel kunt maken. Het lijkt op een gewone tosti met ham en kaas, maar er zijn een paar verschillen die het extra lekker maken.

Een Braziliaanse tosti is lekker op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met bijvoorbeeld ketchup en/of mayonaise als sausjes. Ook lekker met een partje limoen erbij om over de tosti te knijpen voor een fris accent.

Recept voor het maken van een Braziliaanse tosti

Misto Quente (Braziliaanse tosti)

Wie kent het niet! Een lekkere tosti met Ham en Kaas. In Brazilië maken ze de tosti, ook wel Misto Quente genoemd, net even iets anders.
Laat je verrassen door deze heerlijke variant die je gewoon maakt in de koekenpan.
Voorbereidingstijd1 minuut
Bereidingstijd2 minuten
Totale tijd7 minuten
Gang: Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 1 persoon

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 plakken Brood Wit
  • 1 pot Mayonaise
  • 2 plakken Achterham of Yorkham
  • 20 gram roomboter
  • 1 plak Jonge kaas
  • 1 plak Cheddarkaas of Mozzarella

Instructies

  • Smeer de mayonaise op het brood aan één zijde en smelt de boter in de pan
  • Bak het brood in de pan aan beide kanten licht bruin
  • Leg daarna de kaas, ham en cheddarkaas of Mozzarella op het brood
  • Daarna de andere plak op het brood en doorbakken tot de kaas gesmolten is

Notities

Tip: Je kunt kiezen of je mozzarella gebruikt of cheddarkaas.
Tip: Eet de tosti met bijvoorbeeld ketchup en/of mayonaise

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse rabanadas

Braziliaanse rabanadas zijn een heerlijk zoet gerecht dat lijkt op wentelteefjes, maar dan met een extra twist: gecondenseerde melk. Dit recept is ideaal om oud brood op te maken en wordt vaak gegeten met Kerstmis in Brazilië. Je kunt zelfs speciaal brood kopen voor rabanadas tijdens de feestdagen. Rabanadas zijn makkelijk te maken en smaken nog lekkerder met vers fruit, honing of stroop.

Rabanadas zijn een typisch Braziliaans dessert of tussendoortje dat je doet denken aan de zon en de samba. Ze zijn ook populair in Portugal en Spanje, waar ze verschillende namen hebben. Rabanadas zijn een heerlijke manier om jezelf te verwennen met iets zoets en simpels.

Recept voor Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Rabanadas

Voorbereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 personen
Cost: 2 euro

Equipment

  • Kom
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 4 stuk Pistolet bij voorkeur oude pistolets
  • 400 ml Melk
  • 2 stuk Eieren
  • 80 gram Suiker
  • 2 eetleper Kaneel
  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • Olie

Instructies

  • Snij de pistolet in plakjes
  • Doe de melk met de gecondenseerde melk in een kommetje
  • Doe de geklopte eieren in een kommetje en verhit de olie in het pannetje
  • Doe het broodje in de melk en daarna in het kommetje met ei
  • Bak de broodjes aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker en kaneel

Notities

Tip: Om het geheel nog lekkerder en feestelijker te maken kun je nog frambozen, stukjes aardbeien, bramen of plakjes bananen toevoegen. Deze kun je ook nog extra bestrooien met suiker
Tip: Laat de broodjes na het bakken even uitlekken op keukenpapier

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023