Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier?
Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier?

Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier?

Beleef de Iguazu watervallen als een echte avonturier

De Iguazu watervallen zijn niet zomaar een paar druppels water. Het zijn gigantische stromen die met een oorverdovend geluid naar beneden kletteren. Ze vormen een van de grootste en mooiste watervallen ter wereld, en liggen op een magische plek waar Brazilië en Argentinië elkaar ontmoeten.

In deze blogpost geven wij je alle tips om de Iguazu watervallen te ervaren als een echte avonturier. We vertellen hoe je er komt, wat je er kunt doen, hoe lang je er moet blijven, wanneer je het beste kunt gaan en waar je kunt overnachten.

Hoe kom je er?

De Iguazu watervallen zijn bereikbaar via twee steden: Foz do Iguaçu in Brazilië en Puerto Iguazú in Argentinië. Beide steden hebben een internationale luchthaven, waar je kunt vliegen vanuit verschillende grote steden in Zuid-Amerika, zoals São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires en Lima. Vanuit Europa kun je ook rechtstreeks vliegen naar Foz do Iguaçu vanuit Lissabon of Madrid.

Vanuit de luchthavens kun je een taxi, bus of shuttle nemen naar de ingang van de nationale parken waar de watervallen zich bevinden. Het Braziliaanse park ligt op ongeveer 15 kilometer van Foz do Iguaçu, en het Argentijnse park op ongeveer 25 kilometer van Puerto Iguazú. Je kunt ook een auto huren om meer vrijheid te hebben om de omgeving te verkennen.

Wat kun je er doen?

De iguazu watervallen bestaan uit meer dan 270 watervallen die over een breedte van 2,7 kilometer naar beneden storten. Het hoogste punt is de Garganta del Diablo (keel van de duivel), waar het water 80 meter naar beneden valt. De watervallen zijn omringd door een weelderig groen landschap, waar je allerlei soorten vogels, vlinders, apen en zelfs jaguars kunt spotten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Watervallen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz do Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Uitzicht vanaf een loopbrug op de watervallen

Om de watervallen te bewonderen, kun je verschillende wandelpaden volgen die je naar verschillende uitzichtpunten brengen. Aan de Braziliaanse kant heb je een panoramisch zicht op de hele waterval, terwijl je aan de Argentijnse kant dichter bij het water komt en zelfs over loopbruggen boven de rivier kunt lopen. Je kunt ook een boottocht maken die je tot onder de waterval brengt, of een helikoptervlucht die je een spectaculair perspectief van bovenaf geeft.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Coati
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz de Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Heron

Als je meer spanning zoekt, kun je ook andere avontuurlijke activiteiten doen in de buurt van de watervallen, zoals raften, kajakken, ziplinen, bungeejumpen of abseilen.

Je kunt ook het vogelpark Parque das Aves bezoeken, waar je meer dan 150 soorten vogels kunt zien, het drielandenpunt tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay, waar je drie vlaggen tegelijk kunt zien, en de Itaipu-dam, een van de grootste waterkrachtcentrales ter wereld.

Hoe lang moet je er blijven?

Om de iguazu watervallen goed te kunnen zien, heb je minstens twee dagen nodig: één dag voor elke kant. Het is aan te raden om vroeg te beginnen om de drukte te vermijden en om genoeg tijd te hebben om alle paden te bewandelen en eventueel extra activiteiten te doen. Je kunt ook langer blijven als je meer wilt genieten van de natuur of meer wilt zien van de omgeving.

Wanneer kun je het beste gaan?

De iguazu watervallen zijn het hele jaar door te bezoeken, maar er zijn wel verschillen in het klimaat en het waterpeil. De zomer (december tot maart) is het warmst en het natst, met temperaturen rond de 30 graden Celsius en veel regenbuien. Dit zorgt voor een hoger waterpeil en meer waterkracht, maar ook voor meer mist en minder zichtbaarheid.

De winter (juni tot september) is het koelst en het droogst, met temperaturen rond de 15 graden Celsius en weinig regen. Dit zorgt voor een lager waterpeil en minder waterkracht, maar ook voor meer helderheid en betere foto’s. De lente (september tot december) en de herfst (maart tot juni) zijn overgangsperiodes met gematigde temperaturen en neerslag.

Waar kun je overnachten?

Er zijn veel opties om te overnachten in de buurt van de iguazu watervallen, zowel aan de Braziliaanse als aan de Argentijnse kant. Je kunt kiezen uit verschillende soorten accommodaties, van budgetvriendelijke hostels en campings tot luxe hotels en resorts. Sommige hotels liggen zelfs binnen de nationale parken, waardoor je een exclusieve toegang hebt tot de watervallen buiten de openingstijden.

Een paar voorbeelden van hotels zijn:

Belmond Hotel das Cataratas: Dit is het enige hotel dat binnen het Braziliaanse park ligt, en biedt een prachtig uitzicht op de watervallen. Het is een vijfsterrenhotel met een koloniale stijl, een zwembad, een spa en een restaurant.

Gran Meliá Iguazú: Dit is het enige hotel dat binnen het Argentijnse park ligt, en biedt ook een schitterend uitzicht op de watervallen. Het is een vijfsterrenhotel met een modern design, een infinity pool, een spa en een restaurant.

Iguassu Eco Hostel: Dit is een budgetvriendelijke optie die op 9 kilometer van het Braziliaanse park ligt, en biedt een gezellige sfeer in een groene omgeving. Het is een hostel met gedeelde of privékamers, een zwembad, een bar en een keuken.

Nomads Hostel Iguazu: Dit is ook een budgetvriendelijke optie die op 1 kilometer van het Argentijnse park ligt, en biedt een levendige sfeer in een kleurrijke omgeving. Het is een hostel met gedeelde of privékamers, een zwembad, een bar en een keuken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023