Pão de Queijo – Een heerlijke Braziliaanse snack
Pão de Queijo
Pão de Queijo is een heerlijke Braziliaanse snack gemaakt met tapiocameel en kaas. Het is een klein broodje dat na het bakken in de oven van binnen lekker smeuïg blijft en is een populaire snack in Brazilië. Je kunt Pão de Queijo vinden bij veel bakkerijen en cafés in Brazilië.
Loop bijvoorbeeld eens op de vroege ochtend bij een Padaria binnen en wellicht dat je nog een paar lekkere warme Pão de Queijo kunt krijgen. Verser, en wat ons betreft lekkerder, krijg je ze niet!
Variaties van Pão de Queijo
Er zijn verschillende variaties van Pão de Queijo bekend. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld kruiden toe aan het deeg, zoals rozemarijn of oregano, om extra smaak te geven.
Anderen voegen vlees toe, zoals spek of chorizo, om het broodje hartiger te maken. Er zijn ook zoete variaties van Pão de Queijo, waarbij suiker wordt toegevoegd aan het deeg.
De geschiedenis van Pão de Queijo
Pão de Queijo heeft een interessante geschiedenis. Het is een traditioneel Braziliaans recept dat afkomstig is uit de staat Minas Gerais. Het werd oorspronkelijk gemaakt door slaven die cassave wortels zouden weken en pellen en er broodjes van zouden maken. In die tijd zat er geen kaas in de broodjes.
Aan het einde van de 19e eeuw werden er meer ingrediënten beschikbaar voor de koloniale gemeenschap, zoals melk en kaas. Ze voegden melk en kaas toe aan het tapiocarolletje en zo ontstond wat nu bekend staat als Pão de Queijo.
Wil je zelf Pão de Queijo maken?
Op mijnbrazilie.nl vind je een heerlijk recept voor het maken van Pão de Queijo! Eet smakelijk en we horen graag hoe het heeft gesmaakt!