Pastel Archieven > Brazilië

Tag: Pastel

Een pastel is in veel varianten te krijgen. Het is een gevulde lekkernij waarmee je kunt variëren met vlees en vis. Echter zijn er ook varianten met kaas. Mocht je dit zelf willen maken dan zou je dit goed met bladerdeeg kunnen doen. Je vouwt het dubbel met iets erin. Even in de frituur en je hebt een lekker knapperig hapje.

Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten

Het is soms even zoeken, maar veel Braziliaanse producten zijn in Nederland te koop. In dit bericht vindt je een overzicht van Braziliaanse producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. De lijst wordt continu aangevuld en bijgewerkt.

Wist je ook al dat je veel Braziliaanse producten kunt bestellen bij Amazon? Je kunt kiezen uit een ruim Braziliaans assortiment en alles wordt keurig bij je thuis bezorgt.

Waar haal jij je Braziliaanse producten? Laat het in een reactie weten.

Farofa

Farofa wordt gemaakt van cassave of mais. De meel kun je gebruiken voor verschillende gerechten tijdens het avondeten, maar ook tijdens het ontbijt. Je kunt de meel bakken samen met een eitje en wat spek in de ochtend en s'avonds zou je het mee kunnen bakken met het vlees.

Linguiça

Linguiça wordt wel eens vergeleken met een rookworst, maar persoonlijk denk ik dat het beter vergeleken kan worden met een chorizo worst.

Het is gemaakt van varkensvlees en wordt vaak op smaak gebracht met knoflook en paprika.

In Nederland kun je dit kopen bij de Braziliaanse winkel. Waar koop jij Linguiça?

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Linguica Finalmente Brasil

Polvilho Azedo

Polvilho is een meelbloem die gebruikt wordt in Brazilië zoals wij onze tarwebloem gebruiken. Tarwe wil in het warme noorden slecht groeien en daarom wordt er meel gemaakt van deze plant. Je kunt verschillende soorten Polvilho krijgen. Azedo betekent in Brazilië zuur en de andere variant heet Doce. Dit betekent zoet.

Zwarte bonen

De zwarte bonen van de afbeelding komen bij de Lidl vandaan. Die verkopen zwarte bonen tijdens de Caribische weken. Wees er snel bij, want ze zijn vaak snel al weer op.

De zwarte bonen zijn vaak ook verkrijgbaar bij groothandels als Sligro en HanosZwarte bonen worden veel gegeten in Brazilië. Bijvoorbeeld bij het bekende Braziliaanse gerecht Feijoada.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Zwarte bonen Lidl

Bladerdeeg voor Pastel

Het bladerdeeg wordt gebruikt voor het gerecht Pastel. Pastel is eigenlijk een gevouwen bladerdeeg. Het wordt opgevuld met gehakt, kip, vis of kaas. Er zijn heel veel varianten te bedenken. Je zou het gerecht kunnen maken met bladerdeeg uit de supermarkt, maar dan lijkt het wel anders. Je zou deze ronde bladerdeeg ook kunnen krijgen in Aziatische winkels.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Bladerdeeg voor Pastel Finalmente Brasil

Guaraná Antarctica

Guaraná Antarctica is een blikje met drinken die bij veel Albert Heijn winkels goed te verkrijgen zijn. Het is een frisdrank met een Guaraná bes smaak. Deze bes groeit in de amazones en geeft je energie. Het drankje is heerlijk verfrissend als het warm is en je het heel koud drinkt.

Guaraná is te koop in flessen en in blik. Lees hier waar je Guaraná kunt bestellen en hoe je dit kunt laten thuisbezorgen!

Cassave

Cassave is een eetbare wortelknol. Je schilt het net als een aardappel en kunt de stukjes dan frituren of koken. De Cassave is een Braziliaans product wat in de rest van Zuid-Amerika ook goed gegeten wordt. De plant is heel voedzaam en kan ook gebruikt worden als meel.

De Cassave wortel kun je kopen bij de Jumbo op de groenteafdeling. Er zullen vast ook nog andere supermarkten of speciaalzaken zijn die Cassave verkopen. Bij sommige toko's kun je het ook ingevroren kopen.

Op zoek naar een lekker gerecht met Cassave? Lees in ons bericht, Cassave frietjes maken doe je zo, hoe je van deze cassave wortel heerlijke gezonden frietjes maakt. Een leuke variant op de aardappelfrietjes!

 

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken Cassave

Meer weten over de Braziliaanse keuken?

Nieuwsgierig naar de Braziliaanse keuken? Op de website zijn verschillende recepten te vinden van Braziliaanse gerechten.

Finalmente Brasil Amsterdam

Finalmente Brasil

Kinkerstraat 355

1053 EX Amsterdam

Ma-Woe, Vrij en Za open van 10-18 uur

Do open van 10-20 uur

Finalmente Brasil Rotterdam

Finalmente Brasil

Nieuwe Binnenweg 234 A

3021 GN Rotterdam

Ma-Za open van 10-18
Maak kennis met de Braziliaanse keuken

Maak kennis met de Braziliaanse keuken

Braziliaanse keuken

De Braziliaanse keuken bevalt tot nu toe erg goed. Inmiddels heb ik al veel Braziliaanse gerechten mogen proeven en ik kan ze allemaal aanraden. De Braziliaanse keuken heeft vanuit de historie elementen meegekregen van andere landen zoals Portugal, Afrika en India. Op lokaal gebied zijn er nog meer invloeden te vinden van andere landen, maar dat is in een groot land als Brazilië ook niet zo vreemd.

Ik heb me wel eens laten vertellen dat de mensen die aan de kust wonen meer vis eten dan mensen die in het binnenland wonen. Het klinkt logisch met al die afstanden. Tijdens het reizen in Brazilië aan de noordoostkust kom je wel veel vissersbootjes tegen die veelal lokaal voorzien.

Brazilianen eten graag warm

In Brazilië wordt er anders gegeten dan in Nederland. Over het algemeen wordt er in Nederland één keer per dag warm gegeten. De meeste mensen doen dit s'avonds aan het einde van de dag. De Brazilianen eten daarentegen warm tussen de middag en zo laat mogelijk s'avonds. Het tijdstip van eten in de avond hangt vaak af van de warmte en kan dus gemakkelijk laat in de avond zijn. Brazilianen die om 21.00 uur s'avonds beginnen met warm eten is vrij normaal. Als je een paar keer in Brazilië bent geweest dan kom je er achter dat eten een belangrijk moment van de dag is voor Brazilianen.

Braziliaanse ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten in de Braziliaanse keuken zijn rijst, bonen en vlees. Dit zijn ook de basis ingrediënten van het bekendste en misschien ook wel meest gegeten gerecht in Brazilië. Dit bekende gerecht is Feijoada. Feijoada is een heerlijke stevige maaltijd. Dit gerecht wordt gemaakt met rijst en verschillende soorten vlees en bonen. Mijn ervaring is dat een goed bord Feijoada bijna genoeg eten is voor een hele dag. Ik heb dit verschillende malen gehad als lunch en heb daarna nagenoeg niks meer gegeten de rest van de dag.

Typische gerechten uit de Braziliaanse keuken

In de loop der jaren ben ik met nog veel meer Braziliaanse gerechten in aanraking gekomen. In de toekomst zal ik van elk gerecht een recept plaatsen. Om je al vast even een voorproefje te geven...

Braziliaanse Brigadeiros

Brigadeiro

Een Braziliaanse lekkernij die gemaakt wordt met cacaopoeder, gecondenseerde melk, hagelslag en boter.
In Brazilië worden deze lekkernijen vaak gemaakt bij verjaardagsfeestjes of baby-showers. Je kunt de hagelslag ook vervangen door andere lekkernijen. Op de foto worden er smarties gebruikt in plaats van hagelslag. Het maakt het geheel wat vrolijker.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-Keuken-Braziliaans-IJs-Açai

Açai

De Açai heb ik meerdere malen gegeten in Brazilië als een ijsje. Lekker verfrissend en super gezond.
Deze vrucht moet vol zitten met anti-oxidanten en andere vitamines. Açai is een donkerblauw/paarsachtige vrucht die groeit in Brazilië, Peru en Suriname. Zoals de afbeelding al laat zien kun je dit heerlijk variëren met het toevoegen van aardbeien, muesli en/of banaan.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-Keuken-Tapioca-Ontbijt

Tapioca

Nog een lekkernij uit de Braziliaanse keuken is Tapioca. Tapioca kun je gebruiken om een soort van witte pannenkoek te maken.
Je kunt deze beleggen met allerlei soorten vleeswaren of bijvoorbeeld met kaas. Deze sla je dan dubbel en je hebt een heerlijk ontbijtje. Ik heb dit gerecht in Brazilië al vaak gegeten in meerdere varianten en je kunt er net zo mee variëren als bijvoorbeeld een omelet.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-Keuken-Pão-de-queijo

Pão de queijo

Wel eens gehoord van Pão de queijo?  Pão de queijo is een typisch Braziliaans deeg hapje met kaas. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk en snel te maken. De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-Keuken-Canjica-Ontbijt

Canjica

Canjica is een Braziliaanse dessert die ook door veel Brazilianen als ontbijt gegeten wordt. Tijdens het Braziliaanse feest 'Festa de São João' wordt dit gerecht traditioneel vaker gegeten. Het gerecht bestaat uit melk, gecondenseerde melk, witte mais, kaneel, kruidnagel en maiskorrels.

Coxinhas

Wij hebben in Nederland de bitterballen, maar in Brazilië heb je Coxinhas. Coxinhas zijn gefrituurde puntballetjes gevuld met kip. Op het internet zijn er veel recepten te vinden waar ook nog kaas wordt toegevoegd aan het recept. Wil je echter originele Coxinhas proeven vraag dan om Coxinhas zonder kaas.

Feijoada

Een voedzaam en vullend gerecht gemaakt van rijst, verschillende kleuren bonen en verschillende soorten vlees. Feijoada is het bekendste Braziliaanse gerecht en wordt dan ook in veel huishoudens vaak gegeten. Het gerecht wordt ook vaak geserveerd met Farofa.

Farofa

Farofa wordt gemaakt van maniokmeel gebakken in boter. Dit wordt op smaak gemaakt met bijvoorbeeld spekjes, ui, mais, stukjes vlees en/of banaan. Farofa wordt meestal als bijgerecht geserveerd. Het product wordt niet alleen in Brazilië gegeten, maar in heel Zuid-Amerika. Maniokmeel zou je kunnen vervangen door maismeel of cassavemeel.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-Cassave-Frietjes-Resultaat-Krokant

Mandioca Frita

Mandioca Frita zou je ook gefrituurde cassave frietjes kunnen noemen.

Bij veel grotere supermarkten kun je cassave kopen op de groente afdeling. Als je deze schilt, snijd in lange stukjes en dan frituurt heb je heerlijke krokante cassave frietjes. Deze kun je dan op smaak brengen met wat peper en zout.

Carne de Sol

Carne de Sol is een type vlees dat vaak wordt gedroogd in de zon met heel veel zout. De zout geeft een lekkere smaak aan het vlees en beschermd de kwaliteit van het vlees als het droogt in de zon. Het vlees wordt vaak gemaakt op de BBQ (churrasco).

Pastel

Een pastel is in veel varianten te krijgen. Het is een gevulde lekkernij waarmee je kunt variëren met vlees en vis. Echter zijn er ook varianten met kaas. Mocht je dit zelf willen maken dan zou je dit goed met bladerdeeg kunnen doen. Je vouwt het dubbel met iets erin. Even in de frituur en je hebt een lekker knapperig hapje.

De Braziliaanse keuken heeft nog veel meer te bieden!

In Brazilië zijn nog veel meer lekkere gerechten te vinden. Ik heb op dit moment alleen beschreven wat ik zelf al een keer geprobeerd heb.

Leuke tip: Een lekkere Braziliaanse cocktail genaamd Caipirinha!