Ontbijt Archieven -

Tag: Ontbijt

Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

Braziliaans recept voor Bolo de Fubá

BOLO DE FUBÁ: Braziliaanse maïsmeelcake

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.

Sommige mensen voegen ook kaas of kokos toe aan het beslag voor een rijkere en romigere smaak. Dit recept is zo makkelijk dat je alle ingrediënten in een blender kunt mengen en dan in de oven kunt bakken. Het resultaat is een goudbruine en luchtige cake die je kunt bestrooien met poedersuiker voor een extra zoetigheid.

Recept voor Bolo de Fubá

Bolo de Fubá

Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Gebak, Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Porties: 10 personen

Equipment

  • Blender
  • Kom
  • Bakvorm

Ingrediënten

  • 2 kopjes fijn gemalen maïsmeel
  • 1 kopje Bloem
  • 1,5 kopje Suiker
  • 1 eetlepel Bakpoeder
  • 1 kopje Maisolie
  • 0,5 kopje Melk
  • 1 kopje Karnemelk
  • 3 grote Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • Poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter of plantaardige olie en bestuif met gezeefd maïsmeel
  • Doe alle ingrediënten behalve de poedersuiker in een blender. Mix tot alles goed gemengd is
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de cake begint los te komen van de zijkanten van de vorm en een dun mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de cake los van de zijkanten van de vorm met een mes en keer hem om op een bord. Zet de cake rechtop en bestrooi met poedersuiker voor het serveren
  • Wikkel de cake goed in plasticfolie en bewaar hem maximaal vijf dagen in de koelkast

Notities

Tip: Als je met een tandenstoker in de cake prikt en het stokje komt er schoon weer uit dan is de cake klaar.
Tip: Als je het mengsel in de bakvorm giet dan kun je eventueel ook andere producten toevoegen. Bijvoorbeeld rozijnen, goiabada, stukje appel en nog veel meer.

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Moqueca de Camarão

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Recept voor Suco de Maracujá

Braziliaanse Misto Quente

Braziliaanse hotdog

Pastel de Carne

Recept Açai

Braziliaanse Rabanadas

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Wat is pão de queijo?

Pão de queijo is een heerlijk kaasbroodje uit Brazilië dat gemaakt wordt met tapiocameel (tapiocameel is glutenvrij) en kaas. Je maakt kleine deegbolletjes die na het bakken in de oven van binnen lekker smeuïg blijven. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje.

Je kunt ze zelf maken met ingrediënten zoals melk, olie, zout, eieren, geraspte kaas en cassavemeel (cassavemeel wordt ook wel polvilho azedo genoemd). Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Parmezaanse kaas gebruiken, maar ook andere soorten (belegen, oud, extra oud etc.) kun je gebruiken.

Braziliaanse Pão de Queijo
Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Pão de Queijo-Um Café da Manhã Que Impõe Respeito

Je bakt de bolletjes in de oven tot ze goudbruin zijn en dan kun je ze warm opeten. Ze zijn ook lekker met boter of roomkaas erop. Pão de queijo is een typisch gerecht uit de Braziliaanse staat Minas Gerais, maar je kunt het overal in Brazilië vinden. Pão de queijo is ook populair in andere landen zoals Portugal, Paraguay en Bolivia.

Recept voor Braziliaanse Pão de queijo

Pão de Queijo

Wat is Pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd10 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Bolivia, Braziliaanse keuken, Brazilië, Paraguay, Portugal
Trefwoord: BelegenKaas, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, BraziliaanseSnack, Brazilië, Cassavemeel, ExtraOudeKaas, GebakkenKaasrol, GeraspteKaas, Kaas, Kaasbroodje, OudeKaas, PaoDeQueijo, ParmezaanseKaas, PolvilhoAzedo, Tapiocameel, Variaties
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 125 ml Volle melk
  • 1 theelepel Zout
  • 125 ml Water
  • 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
  • 2 stuk Geklopte eieren
  • 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo

Instructies

  • Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
  • Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
  • Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
  • Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
  • Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
  • Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste

Notities

Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

Tip: Als je in Brazilië bent dan is het leuk om op een ochtend even een Padaria binnen stappen voor een paar lekkere verse Pão de queijo's.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Pão de queijo

Cassave chips

Cassave cake

Braziliaanse Feijoada

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse cocktail Caipirinha

Linguiça Calabresa Acebolada

Canjica

Moqueca de Camarão

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse kip met Cachaça

Braziliaanse Beijinho de Coco

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Braziliaanse tosti

Recept voor Suco de Maracujá

Pastel de Carne

Sopa de Feijão Preto

Braziliaans bijgerecht Farofa

Braziliaanse hotdog

Pudim de Leite Condensado

Recept Bolo de Fubá

Recept Açai

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023