Ontdek de historische steden van Minas Gerais met de auto: een complete gids -
Ontdek de historische steden van Minas Gerais met de auto: een complete gids

Ontdek de historische steden van Minas Gerais met de auto: een complete gids

Ontdek de historische steden van Minas Gerais

Minas Gerais is een staat in het zuidoosten van Brazilië, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie. Het is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste en best bewaarde koloniale en barokke steden van het land, die getuigen van het gouden tijdperk en de onafhankelijkheidsbeweging van Brazilië. Een van de beste manieren om deze steden te ontdekken is met de auto, zodat je op je eigen tempo en volgens je eigen interesses kunt reizen.

In deze gids geven we je alle tips en informatie die je nodig hebt om een onvergetelijke roadtrip te maken door de historische steden van Minas Gerais.

Hoe begin je je roadtrip door Minas Gerais?

De beste plek om je roadtrip door Minas Gerais te beginnen is Belo Horizonte, de hoofdstad van de staat. Hier kun je gemakkelijk een auto huren op de luchthaven of in het centrum, bij een van de vele autoverhuurbedrijven die beschikbaar zijn. Je kunt ook profiteren van online boekingen, voorafbetalingen of langere huurperiodes om geld te besparen op je autohuur. Vergeet niet om ook rekening te houden met de kosten voor brandstof, tolwegen, parkeren en verzekering.

Belo Horizonte is ook een interessante stad om te verkennen, met een levendig cultureel leven, een heerlijke gastronomie en een indrukwekkende architectuur. Je kunt hier bijvoorbeeld het Pampulha-complex bezoeken, dat ontworpen is door Oscar Niemeyer en tot werelderfgoed is verklaard door UNESCO.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Bel Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Praça da Liberdade
Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu de Arte-O Museu de Arte da Pampulha
Belo Horizonte-Lagoa de Pampulha-Estádio Mineirão
Belo Horizonte-Minas Gerais-Lagoa da Pampulha

Je kunt ook genieten van het uitzicht over de stad vanaf het Praça do Papa of het Parque das Mangabeiras. Of je kunt je tegoed doen aan de typische gerechten en drankjes van Minas Gerais, zoals pão de queijo, feijão tropeiro of cachaça.

Je kunt een dag of twee in Belo Horizonte blijven, afhankelijk van je tijd en budget. Daarna kun je beginnen aan je roadtrip door de historische steden van Minas Gerais.

Welke steden kun je bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais?

Er zijn veel historische steden die je kunt bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais, maar we hebben er hier vijf uitgekozen die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn:

Ouro Preto: een UNESCO-werelderfgoedstad vol goud en kunst

Ouro Preto is een van de bekendste en mooiste steden van Minas Gerais. Het is een UNESCO-werelderfgoedstad, die vol staat met koloniale en barokke kerken, musea, kunstwerken en huizen die getuigen van het gouden verleden van Brazilië.

Je kunt hier bijvoorbeeld de Igreja de São Francisco de Assis bewonderen, die beschouwd wordt als het meesterwerk van Aleijadinho - een van de beroemdste beeldhouwers van Brazilië.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Museu da Inconfidência
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Praça Tiradentes-Plein van Tiradentes

Je kunt ook het Museu da Inconfidência bezoeken, dat gewijd is aan de onafhankelijkheid van Brazilië. Of je kunt een bezoek brengen aan een oude goudmijn, zoals de Mina da Passagem of de Mina do Chico Rei.

Mariana: een charmante stad met de oudste kathedraal van Minas Gerais

Mariana is een charmante stad die vlakbij Ouro Preto ligt. Het is ook een historische stad, die veel koloniale gebouwen en monumenten heeft. Je kunt hier bijvoorbeeld de Catedral da Sé bewonderen, die de oudste kathedraal van Minas Gerais is.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Treinstation
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Mariana-Igreja-Centrum

Je kunt ook een ritje maken met een historische trein, die Mariana verbindt met Ouro Preto. Of je kunt een bezoek brengen aan een oude goudmijn, zoals de Mina da Passagem of de Mina do Chico Rei.

Lavras Novas: een slaperig stadje in het midden van de bergen

Lavras Novas is een slaperig stadje in het midden van de bergen. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur en de rust. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels en de valleien, en allerlei buitenactiviteiten doen, zoals wandelen, abseilen, paardrijden of fietsen.

Je kunt hier ook proeven van de eenvoudige, maar heerlijke lokale keuken, die gebaseerd is op maïs, bonen en kaas. En je kunt overnachten in een gezellige pousada (eenvoudig hotel), die vaak een open haard of een bubbelbad heeft.

Tiradentes: een historische stad met pittoreske straatjes en tientallen restaurants

Tiradentes is een historische stad met pittoreske straatjes en tientallen restaurants die regionale specialiteiten en traditionele caipirinhas serveren met lokale cachaça. Het is een van de best bewaarde steden van Minas Gerais, met veel koloniale en barokke gebouwen en monumenten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Tiradentes-Oude koloniale huizen
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Tiradentes-Oude koloniale centrum van Tiradentes

Je kunt hier bijvoorbeeld de Matriz de Santo Antônio kerk bewonderen, die ontworpen is door Aleijadinho en versierd is met honderden kilo’s goud. Je kunt ook het Museu de Sant’Ana bezoeken, dat een collectie van meer dan 300 heiligenbeelden herbergt. Of je kunt een ritje maken met de Maria Fumaça, een stoomtrein die Tiradentes verbindt met São João del Rei.

São João del Rei: een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en gastronomie

São João del Rei: São João del Rei is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en gastronomie. Het is ook de geboorteplaats van Tancredo Neves, de eerste burgerpresident van Brazilië na de militaire dictatuur.

Je kunt hier verschillende historische gebouwen bezoeken, zoals het Solar dos Neves, het huis van Tancredo Neves, of het Museu Regional, dat een collectie van koloniale kunst en meubels herbergt. Je kunt ook genieten van de typische gerechten en drankjes van Minas Gerais, zoals frango com quiabo, leitão à pururuca of cachaça.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-São João del Rei-Igreja
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-São João Del Rei-Uitzicht over de stad

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van steden die je kunt bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais. Er zijn nog veel meer steden die je kunt ontdekken, zoals Diamantina, Congonhas do Campo of Sabará. Het hangt allemaal af van je tijd, budget en voorkeuren.

Hoe lang duurt je roadtrip door Minas Gerais?

De duur van je roadtrip door Minas Gerais hangt af van hoeveel steden je wilt bezoeken en hoe lang je in elke stad wilt blijven. Maar als je de vijf steden die we hier hebben voorgesteld wilt bezoeken, raden we je aan om minstens een week te reserveren voor je reis. Zo kun je elke stad goed verkennen en ook genieten van de rit.

Hier is een mogelijke route met het aantal dagen dat je in elke stad kunt blijven:

Dag 1: Aankomst in Belo Horizonte

Huur een auto en verken de stad.

Meer informatie over de stad Belo Horizonte lees je in het bericht Belo Horizonte betekent mooie horizon; Lees hier bezienswaardigheden en tips.

Dag 2: Rijd naar Ouro Preto

Om naar Ouro Preto te gaan, kun je vanaf Belo Horizonte via BR-356 en BR-040 rijden, wat ongeveer 98 kilometer is en ongeveer 2 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om alles te zien wat deze stad te bieden heeft.

Dag 3: Rijd naar Mariana

Om naar Mariana te gaan, kun je vanaf Ouro Preto via MG-129 rijden, wat ongeveer 13 kilometer is en ongeveer 20 minuten duurt. Je kunt hier een halve of een hele dag blijven om deze stad te verkennen.

Dag 4: Rijd naar Lavras Novas

Om naar Lavras Novas te gaan, kun je vanaf Mariana via MG-262 en MG-129 rijden, wat ongeveer 50 kilometer is en ongeveer 1 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om te genieten van de natuur en de rust.

Dag 5: Rijd naar Tiradentes

Om naar Tiradentes te gaan, kun je vanaf Lavras Novas via BR-265 rijden, wat ongeveer 170 kilometer is en ongeveer 3 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om deze stad te ontdekken.

Dag 6: Rijd naar São João del Rei

Om naar São João del Rei te gaan, kun je vanaf Tiradentes via BR-265 rijden, wat ongeveer 14 kilometer is en ongeveer 15 minuten duurt. Je kunt hier een halve of een hele dag blijven om deze stad te verkennen.

Dag 7: Rijd terug naar Belo Horizonte

Lever je auto in en geniet nog even van Belo Horizonte.

Dit is slechts een voorbeeld van een mogelijke route voor je roadtrip door Minas Gerais. Je kunt deze route aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Je kunt bijvoorbeeld meer of minder dagen in elke stad blijven, of andere steden toevoegen of weglaten.

Wat moet je nog meer weten voor je roadtrip door Minas Gerais?

Voordat je aan je roadtrip door Minas Gerais begint, zijn er nog enkele dingen die je moet weten om je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Dit zijn:

Rijd alleen overdag: Het is beter om alleen overdag te rijden, want 's nachts kan het gevaarlijker zijn. Je kunt te maken krijgen met slechte verlichting, vermoeidheid, dieren of mensen op de weg, of criminele activiteiten. Bovendien kun je overdag beter genieten van het uitzicht en de landschappen.

Gebruik een goede navigatie-app: Een goede navigatie-app kan je helpen om je weg te vinden in Minas Gerais, vooral als je naar onbekende of afgelegen plaatsen gaat. Je kunt bijvoorbeeld Google Maps, Waze of Maps.me gebruiken, die je ook offline kunt raadplegen. Zorg ervoor dat je je bestemming en route van tevoren controleert en downloadt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Volg de verkeersregels: Het is essentieel om de verkeersregels te volgen als je in Minas Gerais rijdt, want anders kun je een boete krijgen of een ongeluk veroorzaken. Enkele belangrijke regels zijn: rijd aan de rechterkant van de weg, draag altijd je gordel, gebruik geen mobiele telefoon tijdens het rijden, drink niet en rij niet, respecteer de snelheidslimieten en de verkeersborden, en geef voorrang aan voetgangers en fietsers.

Parkeer je auto op een veilige plek: Als je je auto ergens wilt parkeren, zorg er dan voor dat je een veilige en legale plek kiest. Vermijd donkere of afgelegen plaatsen, waar je auto een makkelijk doelwit kan zijn voor dieven of vandalen. Kies liever voor een bewaakte parkeerplaats of een garage, waar je auto beter beschermd is. Laat ook geen waardevolle spullen achter in je auto, zoals geld, paspoorten, camera’s of tassen.

Geniet van de reis: Het belangrijkste is dat je geniet van de reis en van alles wat Minas Gerais te bieden heeft. Laat je verrassen door de schoonheid en de diversiteit van de steden, de natuur, de cultuur en de gastronomie. Maak contact met de lokale bevolking, die bekend staat om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. En vergeet niet om veel foto’s te maken om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om meer te weten te komen over de historische steden van Minas Gerais en hoe je ze met de auto kunt bezoeken. We wensen je een goede reis en veel plezier!

Informatie over auto huren in Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Tips voor het reizen naar Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023