
Recept voor Braziliaanse Rabanadas
Rabanadas
Braziliaanse Rabanadas kun je vergelijken met wentelteefjes alleen om het geheel nog zoeter te maken gebruiken de Brazilianen gecondenseerde melk in het recept.
Het is een lekker recept om te gebruiken als je oud brood over hebt gehouden. Bijvoorbeeld na een avondje barbecueën of na een heerlijk paasontbijt.
Recept Braziliaanse Rabanadas
Braziliaanse Rabanadas
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 4 personen
Cost: 2 euro
Equipment
- Kom
- Steelpan
Ingrediënten
- 4 stuk Pistolet bij voorkeur oude pistolets
- 400 ml Melk
- 2 stuk Eieren
- 80 gram Suiker
- 2 eetleper Kaneel
- 1 blikje Gecondenseerde melk
- Olie
Instructies
- Snij de pistolet in plakjes
- Doe de melk met de gecondenseerde melk in een kommetje
- Doe de geklopte eieren in een kommetje en verhit de olie in het pannetje
- Doe het broodje in de melk en daarna in het kommetje met ei
- Bak de broodjes aan beide kanten bruin en bestrooi met suiker en kaneel
Notities
Tip: Om het geheel nog lekkerder en feestelijker te maken kun je nog frambozen, stukjes aardbeien, bramen of plakjes bananen toevoegen. Deze kun je ook nog extra bestrooien met suiker Tip: Laat de broodjes na het bakken even uitlekken op keukenpapier