Iguazu Archieven -

Tag: Iguazu

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

Brazilië is een land vol contrasten, kleuren en culturen. Het is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar natuur, avontuur, geschiedenis en ontspanning.

Van de bruisende stranden van Rio de Janeiro tot het mysterieuze Amazonegebied, van de spectaculaire watervallen van Iguaçu tot het koloniale erfgoed van Salvador, Brazilië zal je verrassen met zijn diversiteit en schoonheid.

In dit artikel delen we onze top vijf van de mooiste bezienswaardigheden van Brazilië, die je zeker niet mag missen als je dit prachtige land bezoekt.

1. Christus de Verlosser

Een van de meest iconische symbolen van Brazilië is het enorme standbeeld van Christus de Verlosser, dat hoog boven de stad Rio de Janeiro uittorent.

Het standbeeld is 38 meter hoog en staat op de top van de Corcovado berg, die een panoramisch uitzicht biedt over de stad, de baai en de omliggende bergen. Het standbeeld werd gebouwd tussen 1922 en 1931 en is een van de zeven moderne wereldwonderen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Boven de wolken zichtbaar
Christus de Verlosser met uitzicht op de stad Rio de Janeiro

Het is een indrukwekkend gezicht om te zien, vooral bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het standbeeld een gouden gloed geeft. Je kunt het standbeeld bereiken met een treintje, een bus of een wandeling door het Tijuca Nationaal Park, dat het grootste stedelijke regenwoud ter wereld is.

2. Amazonegebied

Het Amazonegebied is het grootste tropische regenwoud op aarde, dat zich uitstrekt over negen landen in Zuid-Amerika. Het is de thuisbasis van een ongelooflijke biodiversiteit, met meer dan 40.000 plantensoorten, 3.000 vissoorten, 1.300 vogelsoorten, 430 zoogdiersoorten en miljoenen insecten.

Het is ook de leefomgeving van meer dan 200 inheemse volkeren, die hun traditionele levenswijze hebben behouden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Amazone-Manuas-Natuur-Jungletours amazone
Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Manaus-Boten-Boten voor Amazone tours

Een bezoek aan het Amazonegebied is een unieke ervaring, waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid, de wilde dieren kunt observeren en kennis kunt maken met de lokale cultuur.

Je kunt het Amazonegebied verkennen per boot, per kano, per fiets of te voet, en overnachten in lodges of kamperen in de jungle.

3. Iguaçu watervallen

De Iguaçu watervallen zijn een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië en bestaan uit meer dan 270 watervallen die over een lengte van 2,7 kilometer in een diepe kloof storten.

Het geluid, het zicht en het gevoel van de enorme hoeveelheid water die naar beneden valt zijn overweldigend.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz do Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Uitzicht vanaf een loopbrug op de watervallen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Watervallen

Je kunt de watervallen bewonderen vanaf verschillende uitkijkpunten aan beide kanten van de grens, of een boottocht maken naar de voet van de watervallen voor een nog intensere ervaring. De watervallen worden omringd door een weelderig groen nationaal park, dat ook een rijke flora en fauna herbergt.

4. Salvador

Salvador is de hoofdstad van de staat Bahia en een van de oudste steden van Brazilië. Het werd gesticht in 1549 door de Portugezen en was tot 1763 de eerste hoofdstad van het land. Salvador heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die wordt beïnvloed door de Afrikaanse slaven die hier werden gebracht tijdens de koloniale periode.

De stad staat bekend om zijn kleurrijke architectuur, zijn levendige muziek- en dansscènes, zijn heerlijke keuken en zijn religieuze diversiteit.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Salvador de Bahia-Carnaval-Igreja-Bonfim-Pelourinho
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador de bahia-Pelorinho

Een wandeling door het historische centrum van Salvador is een reis door de tijd, waarbij je prachtige kerken, kloosters, paleizen, musea en markten kunt bewonderen. Een van de hoogtepunten is de Pelourinho, een plein dat omringd is door koloniale gebouwen en dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

5. Lençóis Maranhenses

Lençóis Maranhenses is een uniek natuurfenomeen dat je nergens anders ter wereld zult vinden. Het is een uitgestrekt gebied van witte zandduinen, die zich vormen door de wind die het zand van de kust naar het binnenland blaast. Tussen de duinen ontstaan tijdens het regenseizoen (van januari tot juni) honderden kristalheldere lagunes, die een prachtig contrast vormen met het zand.

De lagunes zijn gevuld met zoet water en zijn ideaal om in te zwemmen of te kajakken.

Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Zandduinen met zonsondergang
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses-Zandduinen en toeristen

Je kunt Lençóis Maranhenses bezoeken vanuit de stad Barreirinhas, die de toegangspoort tot het nationale park is. Je kunt een jeep-, quad- of buggytocht maken door het duinlandschap, of een meerdaagse trektocht maken met een gids en kamperen onder de sterrenhemel.

De mooiste top vijf?

Dit zijn onze top vijf van de mooiste bezienswaardigheden van Brazilië, die we hebben gekozen op basis van onze persoonlijke ervaringen en voorkeuren.

Brazilië is een land dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen deze vijf plekken, en we raden je aan om het zelf te ontdekken en je eigen favorieten te vinden. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om Brazilië te bezoeken of om je eigen reisverhalen te delen.

Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder. Welke bezienswaardigheden van Brazilië vind jij de mooiste en waarom? We horen graag van je!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier?

Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier?

Beleef de Iguazu watervallen als een echte avonturier

De Iguazu watervallen zijn niet zomaar een paar druppels water. Het zijn gigantische stromen die met een oorverdovend geluid naar beneden kletteren. Ze vormen een van de grootste en mooiste watervallen ter wereld, en liggen op een magische plek waar Brazilië en Argentinië elkaar ontmoeten.

In deze blogpost geven wij je alle tips om de Iguazu watervallen te ervaren als een echte avonturier. We vertellen hoe je er komt, wat je er kunt doen, hoe lang je er moet blijven, wanneer je het beste kunt gaan en waar je kunt overnachten.

Hoe kom je er?

De Iguazu watervallen zijn bereikbaar via twee steden: Foz do Iguaçu in Brazilië en Puerto Iguazú in Argentinië. Beide steden hebben een internationale luchthaven, waar je kunt vliegen vanuit verschillende grote steden in Zuid-Amerika, zoals São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires en Lima. Vanuit Europa kun je ook rechtstreeks vliegen naar Foz do Iguaçu vanuit Lissabon of Madrid.

Vanuit de luchthavens kun je een taxi, bus of shuttle nemen naar de ingang van de nationale parken waar de watervallen zich bevinden. Het Braziliaanse park ligt op ongeveer 15 kilometer van Foz do Iguaçu, en het Argentijnse park op ongeveer 25 kilometer van Puerto Iguazú. Je kunt ook een auto huren om meer vrijheid te hebben om de omgeving te verkennen.

Wat kun je er doen?

De iguazu watervallen bestaan uit meer dan 270 watervallen die over een breedte van 2,7 kilometer naar beneden storten. Het hoogste punt is de Garganta del Diablo (keel van de duivel), waar het water 80 meter naar beneden valt. De watervallen zijn omringd door een weelderig groen landschap, waar je allerlei soorten vogels, vlinders, apen en zelfs jaguars kunt spotten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Watervallen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz do Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Uitzicht vanaf een loopbrug op de watervallen

Om de watervallen te bewonderen, kun je verschillende wandelpaden volgen die je naar verschillende uitzichtpunten brengen. Aan de Braziliaanse kant heb je een panoramisch zicht op de hele waterval, terwijl je aan de Argentijnse kant dichter bij het water komt en zelfs over loopbruggen boven de rivier kunt lopen. Je kunt ook een boottocht maken die je tot onder de waterval brengt, of een helikoptervlucht die je een spectaculair perspectief van bovenaf geeft.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Coati
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz de Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Heron

Als je meer spanning zoekt, kun je ook andere avontuurlijke activiteiten doen in de buurt van de watervallen, zoals raften, kajakken, ziplinen, bungeejumpen of abseilen.

Je kunt ook het vogelpark Parque das Aves bezoeken, waar je meer dan 150 soorten vogels kunt zien, het drielandenpunt tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay, waar je drie vlaggen tegelijk kunt zien, en de Itaipu-dam, een van de grootste waterkrachtcentrales ter wereld.

Hoe lang moet je er blijven?

Om de iguazu watervallen goed te kunnen zien, heb je minstens twee dagen nodig: één dag voor elke kant. Het is aan te raden om vroeg te beginnen om de drukte te vermijden en om genoeg tijd te hebben om alle paden te bewandelen en eventueel extra activiteiten te doen. Je kunt ook langer blijven als je meer wilt genieten van de natuur of meer wilt zien van de omgeving.

Wanneer kun je het beste gaan?

De iguazu watervallen zijn het hele jaar door te bezoeken, maar er zijn wel verschillen in het klimaat en het waterpeil. De zomer (december tot maart) is het warmst en het natst, met temperaturen rond de 30 graden Celsius en veel regenbuien. Dit zorgt voor een hoger waterpeil en meer waterkracht, maar ook voor meer mist en minder zichtbaarheid.

De winter (juni tot september) is het koelst en het droogst, met temperaturen rond de 15 graden Celsius en weinig regen. Dit zorgt voor een lager waterpeil en minder waterkracht, maar ook voor meer helderheid en betere foto’s. De lente (september tot december) en de herfst (maart tot juni) zijn overgangsperiodes met gematigde temperaturen en neerslag.

Waar kun je overnachten?

Er zijn veel opties om te overnachten in de buurt van de iguazu watervallen, zowel aan de Braziliaanse als aan de Argentijnse kant. Je kunt kiezen uit verschillende soorten accommodaties, van budgetvriendelijke hostels en campings tot luxe hotels en resorts. Sommige hotels liggen zelfs binnen de nationale parken, waardoor je een exclusieve toegang hebt tot de watervallen buiten de openingstijden.

Een paar voorbeelden van hotels zijn:

Belmond Hotel das Cataratas: Dit is het enige hotel dat binnen het Braziliaanse park ligt, en biedt een prachtig uitzicht op de watervallen. Het is een vijfsterrenhotel met een koloniale stijl, een zwembad, een spa en een restaurant.

Gran Meliá Iguazú: Dit is het enige hotel dat binnen het Argentijnse park ligt, en biedt ook een schitterend uitzicht op de watervallen. Het is een vijfsterrenhotel met een modern design, een infinity pool, een spa en een restaurant.

Iguassu Eco Hostel: Dit is een budgetvriendelijke optie die op 9 kilometer van het Braziliaanse park ligt, en biedt een gezellige sfeer in een groene omgeving. Het is een hostel met gedeelde of privékamers, een zwembad, een bar en een keuken.

Nomads Hostel Iguazu: Dit is ook een budgetvriendelijke optie die op 1 kilometer van het Argentijnse park ligt, en biedt een levendige sfeer in een kleurrijke omgeving. Het is een hostel met gedeelde of privékamers, een zwembad, een bar en een keuken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Iguazu watervallen : Lees hier onze tips, bezienswaardigheden en ervaringen

Iguazu watervallen : Lees hier onze tips, bezienswaardigheden en ervaringen

De watervallen van Iguazu: een wonder van de natuur

Een bezoek aan de watervallen van Iguazu mag niet ontbreken als je naar Brazilië op vakantie gaat. Deze schitterende watervallen staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is meer dan verdiend. Dit geldt zowel voor de Braziliaanse kant als de Argentijnse kant.

De watervallen liggen op het drie landenpunt van Zuid-Amerika (Brazilië-Foz do Iguaçu, Argentinië-Puerto Iguazú en Paraguay-Ciudad del Este), maar meestal wordt alleen de Braziliaanse kant en Argentijnse kant bezocht. De Braziliaanse kant bevindt zich in het nationale park Iguaçu en de Argentijnse kant bevindt zich in het nationale park Iguazú.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguaçu watervallen met regenbogen en veel groen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguaçu watervallen met mooie regenboog

Er zijn ongeveer 275 tot 300 watervallen afhankelijk van de hoeveelheid water uit de rivier Iguazú. Bij een hoge waterstand zijn er meer watervallen dan bij een lagere waterstand. In totaal zijn de watervallen ongeveer 2,7 kilometer breed en het water valt op sommige plekken bijna 82 meter naar beneden.

De beroemdste waterval is de Garganta del Diablo (Keel van de duivel/Devil’s throat). Deze waterval is 150 meter breed en 70 meter diep. Per seconde stort er ongeveer 6,5 miljoen liter water naar beneden. Naast het vele lawaai ontstaat er ook veel watermist en als de zon dan schijnt zie je prachtige regenbogen. Een waar spektakel!

Iguazu: een adembenemende bestemming

Als je op zoek bent naar een spectaculaire natuurervaring, dan moet je zeker Iguazu bezoeken. Deze watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en zijn een van de grootste en mooiste ter wereld. Je kunt hier genieten van het uitzicht, de flora en fauna, en de avontuurlijke activiteiten die worden aangeboden.

Hoe lang heb je nodig voor Iguazu?

Wij raden je aan om minstens drie dagen uit te trekken voor Iguazu. Zo heb je genoeg tijd om beide kanten van de watervallen te verkennen en ook nog wat te ontspannen. Je kunt het ook in twee dagen doen, maar dan moet je wel heel goed plannen en weinig rust nemen. Dat is niet onze stijl van reizen.

Hoe kom je bij Iguazu?

Er zijn verschillende manieren om naar Iguazu te reizen, afhankelijk van waar je vandaan komt en wat je budget is. De makkelijkste optie is om te vliegen naar een van de luchthavens in de buurt van de watervallen. Je kunt ook met de bus reizen, maar dat duurt wel langer.

Vliegen naar Iguazu

Je kunt kiezen tussen twee luchthavens: Cataratas del Iguazú (IGR) aan de Argentijnse kant en Aeroporto Internacional de Foz do Iguaçu (IGU) aan de Braziliaanse kant. Vanaf beide luchthavens kun je eenvoudig verder reizen met de bus of een taxi.

Bussen naar Iguazu

Reizen met de bus in Brazilië is comfortabel en betaalbaar, maar ook tijdrovend. De afstanden zijn enorm in dit land. Vanaf Rio de Janeiro ben je bijvoorbeeld 24 uur onderweg en vanaf São Paulo ongeveer 18 uur.

Als je toch liever met de bus naar Iguazu gaat, dan kun je het beste je reis combineren met andere leuke bestemmingen zoals Campo Grande of Curitiba. Deze steden liggen dichter bij Iguazu en hebben ook veel te bieden.

Hoe bereik je het nationale park van Iguazu?

Als je eenmaal in de buurt van de watervallen bent, heb je verschillende opties om naar het nationale park te gaan. Je kunt kiezen voor het openbaar vervoer, een taxi of een georganiseerde tour. Wat je ook kiest, je zult versteld staan van de schoonheid en de kracht van de natuur.

Met de bus naar het nationale park

De bus is een goedkope en gemakkelijke manier om naar het nationale park te reizen. Er rijden regelmatig bussen vanaf beide luchthavens en de nabijgelegen steden. De bussen stoppen voor de ingang van het park, waar je je kaartje kunt kopen. De busrit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Met de taxi naar het nationale park

Een taxi is een snelle en comfortabele manier om naar het nationale park te reizen. Je kunt een taxi aanhouden op straat of laten bellen door je hotel of hostel. Een taxi geeft je meer vrijheid om te bepalen waar en wanneer je wilt gaan. Je kunt ook afspreken dat de taxi je later weer ophaalt.

Met een tour naar het nationale park

Een tour is een handige en leerzame manier om naar het nationale park te reizen. Je kunt een tour boeken bij je hotel of hostel of online. Een tour omvat meestal het vervoer, het toegangskaartje en een gids die je meer vertelt over de watervallen en de omgeving. Je kunt ook kiezen voor extra activiteiten zoals een boottocht of een helikoptervlucht.

Wat kost het om het nationale park te bezoeken?

De toegangsprijs voor het nationale park varieert afhankelijk van welke kant je bezoekt. Aan de Argentijnse kant betaal je ongeveer 12 tot 15 euro per persoon en aan de Braziliaanse kant betaal je ongeveer 16 tot 18 euro per persoon. Dit hangt ook af van de wisselkoers op dat moment. Je kunt contant of met pin betalen bij de ingang van het park.

Wat kun je doen en zien bij Iguazu?

Iguazu is een bestemming die je niet mag missen als je van natuur houdt. De watervallen zijn indrukwekkend en bieden je verschillende perspectieven en ervaringen. Je kunt zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant bezoeken en genieten van de uitzichten, de geluiden en de sensaties die de watervallen je geven.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Iguazu?

De meeste mensen vragen zich af hoeveel dagen ze nodig hebben om Iguazu te ontdekken en welke kant het mooiste is. Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en je reisschema, maar wij geven je graag ons advies:

Wij raden je aan om drie dagen te besteden aan Iguazu, waarvan één dag voor het reizen (aankomst-vertrek), één dag voor de Argentijnse kant en een halve dag voor de Braziliaanse kant. Zo heb je genoeg tijd om alles te zien en te doen zonder te veel te haasten.

Wat is het verschil tussen de Argentijnse en de Braziliaanse kant?

De Argentijnse en de Braziliaanse kant van Iguazu hebben elk hun eigen charme en aantrekkingskracht. Het is zeker de moeite waard om beide kanten te bezoeken en te vergelijken.

De Braziliaanse kant geeft je een panoramisch uitzicht over de watervallen. Je kunt hier prachtige foto’s maken vanaf een afstandje en de hele omvang van het natuurspektakel bewonderen. Je kunt ook een helikoptervlucht maken of een dierenpark bezoeken als je nog tijd over hebt.

De Argentijnse kant laat je dichter bij de watervallen komen. Je kunt hier wandelen over verschillende paden en bruggen die je naar de rand van het water brengen. Je kunt hier de kracht en de schoonheid van de watervallen voelen en horen. Als je geluk hebt, kun je ook regenbogen zien in het zonlicht.

Wat kun je doen aan de Braziliaanse kant van Iguazu?

De Braziliaanse kant van Iguazu biedt je een prachtig uitzicht over de watervallen. Je hebt hier minder activiteiten dan aan de Argentijnse kant, maar je kunt nog steeds genieten van de natuur en de avontuur. Je hebt ongeveer een halve dag nodig om de Braziliaanse kant te bezoeken. De andere halve dag kun je besteden aan een van deze leuke opties:

Macuco Safari

Een spannende manier om de watervallen te beleven is met een boottocht. Je vaart over de rivier en komt dichtbij het watergeweld. Je kunt deze tocht ook aan de Argentijnse kant doen, maar sommige mensen zeggen dat die beter en goedkoper is.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Boottocht

Aan de Braziliaanse kant betaal je ongeveer 50 euro per persoon en voor kinderen ongeveer 25 euro.

Bezoek het vogelpark (Parque das Aves)

Een kleurrijke en leerzame ervaring is het bezoeken van het vogelpark Parque das Aves. Het park ligt vlakbij de ingang van het nationale park Iguaçu. Het park is 5 hectare groot en heeft meer dan 800 soorten vogels. Je kunt hier onder andere rode ibissen, keelvogels, flamingo’s en toekans zien.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Parque das Aves-Rode Ibis-Aves do Guará
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Parque das Aves-Aracari

Kinderen tot en met acht jaar mogen gratis naar binnen en de rest betaalt ongeveer 12,50 euro. Het park is open van 8.30 tot 17.00 uur.

Helikoptervlucht over de watervallen

Een spectaculaire manier om de watervallen te bewonderen is met een helikoptervlucht. Je kunt vanaf de Braziliaanse kant een vlucht maken van ongeveer 10 minuten. Dit kost ongeveer 90 euro per persoon.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Luchtfoto vanuit helikopter-Helisul

Je kunt ook kiezen voor een langere vlucht van 35 minuten waarmee je ook over het park en de stuwdam Itaipu Hydroelectric vliegt. Deze waterkrachtcentrale ligt op de grens van Brazilië en Paraguay.

Bezoek de Itaipu Binacional: een indrukwekkend bouwwerk

Als je geïnteresseerd bent in techniek en duurzaamheid, dan is een bezoek aan de waterkrachtcentrale Itaipu Binacional een aanrader. Deze centrale ligt op de grens van Brazilië en Paraguay en is een van de grootste ter wereld. De centrale produceert 14 miljoen kilowatt aan energie en voorziet een groot deel van de elektriciteitsbehoefte van beide landen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Helikoptervlucht-Helisul-Itaipudam

Hoe kom je bij Itaipu Binacional?

De waterkrachtcentrale ligt op ongeveer 12 kilometer ten noorden van Foz do Iguaçu. Je kunt hier gemakkelijk komen met de bus 101 of 102. De busrit duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt ook een taxi nemen of een tour boeken.

Wat kun je doen bij Itaipu Binacional?

Je kunt verschillende rondleidingen en activiteiten doen bij Itaipu Binacional. Je kunt bijvoorbeeld de dam van dichtbij bekijken, het ecologische reservaat bezoeken, het verlichte monument bewonderen of een film kijken over de geschiedenis en het belang van de centrale. Kijk op de website van Itaipu Binacional voor meer informatie en prijzen.

Wat kun je doen aan de Argentijnse kant van Iguazu?

De Argentijnse kant van Iguazu is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt hier wandelen over verschillende routes en de watervallen van dichtbij bewonderen. Je kunt ook veel wilde dieren en vogels spotten in het park. Wij raden je aan om een hele dag te besteden aan de Argentijnse kant, zodat je alles op je gemak kunt zien en doen.

Lower circuit (Circuito Inferior)

Een van de routes die je kunt volgen is het lower circuit (Circuito Inferior). Deze route is ongeveer 1,7 kilometer lang en leidt je langs verschillende uitkijkpunten over de watervallen. Je zult versteld staan van het geweld en de schoonheid van het water dat naar beneden stort. Elke plek geeft je een ander perspectief en een ander fotomoment.

Als je meer spanning wilt, kun je halverwege de route een boottocht maken naar de watervallen. Je komt dan heel dicht bij het water en misschien zelfs wel even eronder. Zorg wel dat je je spullen goed beschermt tegen het water, want je zult zeker nat worden. Je kunt bijvoorbeeld een waterdichte zak (drybag) gebruiken om je tas in te doen. Deze worden je aangeboden aan de Argentijnse kant.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-boottocht vlakbij de watervallen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Boottocht naar de watervallen

Tijdens je wandeltocht zul je ook veel dieren tegenkomen in het park. Het is niet vreemd als je neusbeertjes (coati’s) ziet rondlopen of toekans (tucano’s) ziet vliegen. Je kunt ook aracari’s zien, die lijken op toekans maar andere kleuren hebben. Tip: Het is beter om de dieren niet aan te raken of te voeren.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Coati-Neusbeer
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Tucano op de reling

Houd je ook aan de regels en waarschuwingen op de borden voor je eigen veiligheid. De Argentijnse kant van Iguazu is een unieke ervaring. Je kunt hier genieten van het wandelen, het uitzicht, het park en de dieren. Het is een compleet plaatje van natuur en avontuur.

Upper Circuit (Circuito Superior)

Een andere route die je kunt volgen is het upper circuit (Circuito Superior). Deze route brengt je naar een hoger niveau en geeft je een uitzicht over de watervallen van bovenaf. Deze route is ook ongeveer 1,7 kilometer lang en leidt je langs verschillende uitkijkpunten over de watervallen. Je kunt hier de hoogte en de diepte van het water goed zien en waarderen. Je kunt ook vanaf sommige plekken de lower circuit zien en je realiseren hoe ver je bent gekomen.

Onderweg zul je ook weer veel dieren en planten zien in het park. Je kunt bijvoorbeeld krokodillen zien die in het water liggen te wachten op een prooi. Je kunt ook toekans, aracari’s, neusbeertjes en andere dieren spotten. Tip: Blijf op de paden en voer de dieren niet.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Uitkijkplatform Devils Throat

Als je naar het hoogtepunt van de watervallen wilt gaan, de Devil’s Throat (Garganta del Diablo), dan kun je met een treintje gaan of lopen. Het treintje vertrekt vanaf het station Catalatas (Estacion Calatas) en brengt je naar het station Garganta (Estacion Garganta). Houd er wel rekening mee dat er een lange wachtrij kan zijn. Vanaf het station Garganta loop je over een brug naar het platform boven de Devil’s Throat.

Het upper circuit is een mooie manier om de watervallen van een ander perspectief te zien. Je kunt hier genieten van het uitzicht, de natuur en de spanning.

Wanneer kun je het beste naar Iguazu gaan?

Iguazu is een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken, want het nationale park is altijd open. Maar afhankelijk van wat je wilt zien en doen, zijn er wel betere en mindere periodes om te gaan. Wij geven je hier een overzicht van de verschillende seizoenen en wat je kunt verwachten.

Februari, maart en april: Dit zijn de maanden waarin de rivier het meeste water heeft en de watervallen het meest spectaculair zijn. Je kunt hier het echte natuurgeweld ervaren en genieten van de kracht en de schoonheid van het water. Het nadeel is dat het ook veel kan regenen en dat het park drukker is dan normaal.

December en januari: Dit zijn de maanden waarin het zomer is in Zuid-Amerika en het erg heet en vochtig kan zijn. Dit kan oncomfortabel zijn voor sommige mensen. Bovendien hebben veel Brazilianen vakantie in deze periode en is het park nog drukker dan anders. Het voordeel is dat de watervallen nog steeds veel water hebben en dat je kunt afkoelen in het water.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Periode met weinig water

September en oktober: Dit zijn de maanden waarin het rustiger is in het park en je meer ruimte hebt om alles te zien en te doen. Het weer is ook aangenaam, niet te heet en niet te koud. Het nadeel is dat de rivier minder water heeft en dat de watervallen minder indrukwekkend zijn dan in andere periodes.

Mei, juni, juli en augustus: Dit zijn de maanden waarin het winter is in Zuid-Amerika en het weer het meest aangenaam is. Het is niet te heet en niet te koud en er valt weinig regen. Het nadeel is dat de rivier het minste water heeft en dat de watervallen het minst spectaculair zijn. Maar ze blijven nog steeds mooi en de moeite waard om te bezoeken.

Waar kun je overnachten bij Iguazu?

Als je naar Iguazu gaat, kun je kiezen tussen twee landen om te overnachten: Brazilië of Argentinië. Beide landen hebben hun eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van wat je wilt zien en doen. Wij geven je hier een paar tips voor leuke en betaalbare accommodaties aan beide kanten van de watervallen.

Overnachten in Foz do Iguaçu (Brazilië)

Foz do Iguaçu is de Braziliaanse stad die het dichtst bij de watervallen ligt. Het is een levendige en moderne stad met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Je kunt hier gemakkelijk met de bus naar het nationale park gaan en ook andere attracties bezoeken zoals het vogelpark of de waterkrachtcentrale.

Een goede optie om te overnachten in Foz do Iguaçu is Hotel Manacá 4Soul. Dit is een net en comfortabel driesterrenhotel in het centrum van de stad. Het hotel ligt vlakbij het busstation en een supermarkt, wat erg handig is voor je reisplannen. Het hotel is wel wat verouderd, maar het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Je krijgt hier veel waar voor je geld.

Overnachten in Puerto Iguazú (Argentinië)

Puerto Iguazú is de Argentijnse stad die het dichtst bij de watervallen ligt. Het is een klein en gezellig stadje met een relaxte sfeer. Je kunt hier genieten van de lokale cultuur en keuken en ook makkelijk met de bus naar het nationale park gaan. Je kunt ook andere activiteiten doen zoals een boottocht of een wandeling.

Een fijne optie om te overnachten in Puerto Iguazú is Hotel El Libertador. Dit is een mooi en verzorgd hotel in het centrum van de stad. Het hotel heeft fijne kamers met airconditioning en een heerlijk ontbijt. Je kunt ook gebruik maken van het zwembad om af te koelen na een lange dag. Het hotel ligt niet ver van het busstation en er zijn veel restaurants in de buurt om lekker te eten.

Als je liever in een hostel verblijft, dan kun je kiezen voor Hostel Park Iguazú of Hostel Iguazú Falls. Beide hostels liggen ook in het centrum van Puerto Iguazú, vlakbij het busstation. Ze hebben allebei een gezellige sfeer en organiseren veel activiteiten in de avond. Je kunt hier makkelijk andere reizigers ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ze serveren ook allebei een continentaal ontbijt in de ochtend.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023