Wat is beste reistijd om naar Brazilië te reizen? -
Wat is beste reistijd om naar Brazilië te reizen?

Wat is beste reistijd om naar Brazilië te reizen?

Wanneer kun je het beste naar Brazilië reizen?

Brazilië is een geweldig land om te bezoeken, maar wanneer is de beste tijd om erheen te gaan? Dat hangt af van wat je wilt doen en zien in dit veelzijdige land. Brazilië heeft verschillende klimaten en regio’s, dus er is niet één beste reistijd die voor iedereen geldt.

In dit artikel geven we je een overzicht van de beste reistijd naar Brazilië per regio en per activiteit.

Rio de Janeiro: de stad van zon, zee en carnaval

Rio de Janeiro is een van de populairste bestemmingen in Brazilië. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Copacabana en Ipanema, zijn iconische bezienswaardigheden, zoals het Christusbeeld en de Suikerbroodberg, en zijn bruisende carnaval, dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt.

Als je naar Rio de Janeiro wilt voor het strand en het carnaval, dan is de beste reistijd de zomer (december tot en met februari). De temperaturen zijn dan hoog, rond de 30 graden, en er is veel zon. Houd er wel rekening mee dat dit ook het hoogseizoen is, dus het kan druk en duur zijn.

Als je meer wilt genieten van de cultuur en de natuur van Rio de Janeiro, dan kun je beter in de lente (september tot en met november) of in de herfst (maart tot en met mei) gaan. De temperaturen zijn dan iets lager, rond de 25 graden, maar nog steeds aangenaam. Het is ook minder druk en vochtig dan in de zomer. Bovendien kun je dan ook genieten van de mooie bloemen in de lente of de kleurrijke bladeren in de herfst.

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Rio de Janeiro - Hotels en hostels

Noordoostkust: de ideale winterzonbestemming

De noordoostkust van Brazilië is een paradijs voor strandliefhebbers. Hier vind je lange zandstranden, palmbomen, helderblauw water en gezellige badplaatsen, zoals Fortaleza, Pipa, Cumbuco, Recife en Salvador de Bahia. Deze regio heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat het het hele jaar door warm en zonnig is.

De beste reistijd naar de noordoostkust van Brazilië is de lente (september tot en met november) of de herfst (maart tot en met mei). De temperaturen zijn dan rond de 30 graden, maar er is minder regen dan in de zomer (december tot en met februari) of in de winter (juni tot en met augustus). Dit zijn ook goede maanden om te surfen, duiken of snorkelen.

Als je op zoek bent naar een winterzonbestemming, dan kun je ook prima in de winter naar de noordoostkust van Brazilië gaan. De temperaturen zijn dan nog steeds rond de 30 graden, maar er kan wel wat meer regen vallen. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, want meestal gaat het om korte buien die snel weer overgaan.

Pipa

Cumbuco

Brasilia: een stad met twee seizoenen

Brasilia heeft een tropisch savanneklimaat, wat betekent dat het twee seizoenen kent: een droog seizoen en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van mei tot en met september, en het natte seizoen van oktober tot en met april.

De beste reistijd naar Brasilia is het droge seizoen. De temperaturen zijn dan rond de 25 graden, en er is veel zon. Dit is ideaal om de stad te verkennen en te genieten van de architectuur. Het is ook minder vochtig en minder druk dan in het natte seizoen.

Het natte seizoen is ook mogelijk, maar minder aangenaam. De temperaturen zijn dan iets hoger, rond de 30 graden, maar er is ook veel regen. Dit kan soms voor overlast zorgen, zoals overstromingen of verkeersproblemen. Bovendien kan het zicht op de gebouwen minder goed zijn door de wolken of de mist.

Zuiden: het Europese Brazilië

Het zuiden van Brazilië is een heel ander verhaal dan het noorden. Hier vind je meer Europese invloeden, zoals Duitse, Italiaanse en Poolse immigranten die hun cultuur hebben meegenomen. Het landschap is ook gevarieerder, met bergen, bossen, meren en watervallen. Het zuiden van Brazilië heeft een gematigd klimaat, wat betekent dat het vier seizoenen kent.

De beste reistijd naar het zuiden van Brazilië is de zomer (december tot en met februari). De temperaturen zijn dan rond de 25 graden, wat ideaal is om te wandelen, fietsen of kamperen in de natuur. Je kunt ook genieten van festivals, zoals het Oktoberfest in Blumenau of het Grape Festival in Caxias do Sul.

Als je liever wat koeler weer hebt, dan kun je ook in de winter (juni tot en met augustus) naar het zuiden van Brazilië gaan. De temperaturen zijn dan rond de 15 graden, maar kunnen soms dalen tot 5 graden. Je hebt dan wel een warme jas nodig, maar je kunt ook genieten van de gezellige sfeer in de steden, zoals Curitiba, Porto Alegre of Florianópolis.

Amazone/Pantanal: de wildernis van Brazilië

De Amazone en de Pantanal zijn twee van de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld. De Amazone is het grootste regenwoud op aarde, met een enorme biodiversiteit aan planten en dieren. De Pantanal is het grootste wetland op aarde, met een rijke flora en fauna, waaronder jaguars, kaaimannen en capibara’s.

De beste reistijd naar de Amazone en de Pantanal is de droge periode (mei tot en met september). De temperaturen zijn dan rond de 30 graden, maar er is minder regen en minder muggen dan in de natte periode (oktober tot en met april). Dit maakt het makkelijker om te wandelen, varen of dieren te spotten in deze gebieden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Panthera Onca-Cuiaba River
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Populaire bestemmingen in Brazilië-Toeristen op een boot

Als je niet bang bent voor een beetje regen en avontuur, dan kun je ook in de natte periode naar de Amazone en de Pantanal gaan. De temperaturen zijn dan iets hoger, rond de 35 graden, maar er is meer regen en meer muggen. Dit zorgt echter ook voor meer groen en meer water, wat sommige dieren aantrekt. Bovendien is het minder druk en goedkoper dan in de droge periode.

Beste reistijd naar Brazilië: conclusie

Zoals je ziet, is er niet één beste reistijd naar Brazilië die voor iedereen geldt. Het hangt af van wat je wilt doen en zien in dit prachtige land. Brazilië heeft voor elk wat wils, of je nu houdt van strand, cultuur, natuur of feest. Het belangrijkste is dat je geniet van je reis naar Brazilië!

Check hieronder alvast de vliegticketprijzen via Skyscanner

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023