Hoe je veilig kunt reizen in Brazilië: 5 tips voor een onvergetelijke vakantie -
Hoe je veilig kunt reizen in Brazilië: 5 tips voor een onvergetelijke vakantie

Hoe je veilig kunt reizen in Brazilië: 5 tips voor een onvergetelijke vakantie

Veilig reizen in Brazilië: 5 tips om te genieten van dit prachtige land

Brazilië is een fantastisch land om te ontdekken, met zijn adembenemende natuur, levendige cultuur en gastvrije mensen. Maar het is ook een land waar je voorzichtig moet zijn, want er kunnen gevaren op de loer liggen, zoals criminaliteit, armoede en geweld.

Daarom is het aan te raden om je goed voor te bereiden op je reis naar Brazilië en om bedachte keuzes te maken om je veiligheid te verbeteren.

In deze blogpost geven wij je 5 tips om je te helpen veilig te reizen in Brazilië en om volop te genieten van je vakantie.

Tip 1: Sluit een goede reisverzekering af

Een goede reisverzekering is aan te raden als je naar Brazilië gaat. Een reisverzekering beschermt je tegen onverwachte kosten die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld ziekte, ongeval, diefstal of annulering. Zorg ervoor dat je reisverzekering dekking biedt voor Brazilië en dat je op de hoogte bent van de voorwaarden en uitsluitingen.

Vergelijk verschillende aanbieders en kies de reisverzekering die het beste bij jouw wensen en budget past.

Tip 2: Vermijd risicovolle gebieden

Brazilië is een groot land met veel verschillende regio’s, steden en wijken. Sommige daarvan zijn veiliger dan andere. Het is verstandig om je van tevoren te informeren over de veiligheidssituatie van de plaatsen die je wilt bezoeken en om risicovolle gebieden te vermijden.

Dit zijn niet alleen de beruchte favela’s (sloppenwijken), maar ook andere gebieden waar veel criminaliteit, geweld of armoede heerst. Je kunt hiervoor het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen, maar de beste informatie vindt je bij lokale mensen zoals een receptionist, een taxichauffeur, een Uber chauffeur of bijvoorbeeld de portier van je hotel.

Tip3: Reis met een taxi of een Uber

Een goede manier om je te verplaatsen in Brazilië is met een taxi of een Uber. Deze zijn meestal betrouwbaar, comfortabel en betaalbaar. Bovendien voorkom je zo dat je verdwaalt in de verkeerde buurten of dat je slachtoffer wordt van overvallen of ontvoeringen in het openbaar vervoer.

Zorg er wel voor dat je altijd een officiële taxi neemt, die je kunt herkennen aan het taxibordje op het dak en het registratienummer op de deur. Je kunt ook een taxi bestellen via je hotel. Als je een Uber gebruikt, controleer dan altijd of de chauffeur en het kenteken overeenkomen met de gegevens in de app.

Tip 4: Wees voorzichtig met je spullen

Een veelvoorkomend probleem in Brazilië is diefstal. Zakkenrollers, overvallers en oplichters zijn actief in drukke of toeristische gebieden, zoals markten, stranden, busstations en uitgaansgelegenheden.

Wees daarom altijd alert op je spullen en draag ze zo dicht mogelijk bij je lichaam. Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter in je hotelkamer, auto of strandstoel.

Mijnbrazilie-Brazilië-In Brazilië betalen ze met de Braziliaanse real-Skimmen-Bankautomaten-Waarschuwing-Fraude-Pas op voor Skimming
Mijnbrazilie-Brazilië-In Brazilië betalen ze met de Braziliaanse real-Bankautomaten-Skimmen-Fraude-Waarschuwingen-Let goed op voor skimming

Maak ook geen gebruik van pinautomaten die er verdacht uitzien of die zich in afgelegen of donkere plekken bevinden. Als je toch beroofd wordt, verzet je dan niet en geef je spullen af. Het is beter om wat geld of een telefoon te verliezen dan om gewond te raken of erger.

Tip 5: Geniet van de cultuur en de natuur

Brazilië is niet alleen een land met gevaren, maar ook een land met veel schoonheid en diversiteit. Je kunt er genieten van de prachtige natuur, zoals het Amazonewoud, de Pantanal, de Iguaçu-watervallen en de stranden van Copacabana en Ipanema.

Rio de Janeiro-Copacabana-Strand van Copacabana
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguaçu watervallen met regenbogen en veel groen

Je kunt er ook kennismaken met de rijke cultuur, zoals de samba, de carnaval, de capoeira en de caipirinha. Je kunt er ook heerlijk eten, zoals feijoada, churrasco en brigadeiro. En bovenal kun je er de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Braziliaanse mensen ervaren, die je met open armen zullen ontvangen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Braziliaanse Feijoada-Rijst-Cassave en nog meer ingrediënten da
Mijnbrazilie-Brazilië-Maak kennis met de Braziliaanse keuken-Braziliaanse restaurants-Rodizio-Churrascarias-Verschillende vleesspiesen op de grill

Dus laat je niet afschrikken door de negatieve verhalen, maar laat je verrassen door de positieve kanten van Brazilië. Je zult er geen spijt van krijgen!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023