Vragen over coronavirus in Brazilië -
Vragen over coronavirus in Brazilië

Vragen over coronavirus in Brazilië

Vragen over coronavirus in Brazilië

Wij krijgen sinds de corona uitgebroken is veel vragen over het reizen naar Brazilië tijdens corona. Veelal krijgen wij daarbij ook de vraag wat er belangrijk is als je weer terug vliegt van Brazilië naar Nederland.

We hebben normaal de doelstelling om alle vragen goed te beantwoorden, maar helaas op het gebied van de coronavirus vinden wij dit erg lastig. Dit is vooral vanwege de vele mogelijkheden om in Brazilië te komen waardoor je te maken krijgt met verschillende regels, maatregelen en ga zo maar door. Daar komt bij dat regels en wetgeving snel kunnen veranderen.

Je leest in dit bericht het laatste nieuws en we proberen de informatie zo actueel mogelijk te houden. We zullen ook de bronnen/links benoemen zodat je zelf ook de actuele situatie in de gaten kunt houden.

Let op dat informatie snel kan veranderen en houdt de officiële websites van de overheid altijd in de gaten.

Laatste update coronavirus in Brazilië

Op het moment van schrijven (26-6-2023) zijn er geen inreismaatregelen van kracht in Brazilië. Mocht dit veranderen dan zullen wij de informatie aanpassen. Het beste is om de reis app van buitenlandse zaken te downloaden. Daar staat de meest actuele informatie en de gegevens worden vrij snel actueel gemaakt als er veranderingen zijn.

Handige corona links voor meer informatie

Website van Vaccinaties op reis voor een corona PCR test en certificaat: Klik hier

Website van KLM met laatste coronanieuws: klik hier

Website van Ministerie van Buitenlandse zaken voor het laatste reisadvies: klik hier

Website van IATA met de laatste reisrestricties per land: klik hier

Website van Tap Air Portugal met laatste corona nieuws: klik hier

Voor meer nieuws over het reizen in Brazilië kun je de volgende Facebookpagina volgen: klik hier

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

12 Replies to “Vragen over coronavirus in Brazilië”

 1. Ik vlieg in oktober naar Brazilie. Ik ben nog niet gevaccineerd wel een herstelbewijs. Is dan 1 vaccinatie voldoende voor een volledig vaccinatie bewijs?

  1. Je moet volledig gevaccineerd zijn als je naar Brazilië wilt reizen. Een herstelbewijs kennen ze niet in Brazilië en wordt daarom ook niet gezien als een vaccinatie. In de reisapp van Buitenlandse zaken kun je actuele informatie vinden.

 2. Ik wil graag een vraag stellen. Ik heb ticket van ams naar rio op 13 augustus. En ik ben niet gevaccineerd vanwege gezondheidsredenen geestelijk. En nu is de vraag of met antigeentest voldoende is om te vliegen ?

  1. In de reisapp van buitenlandse zaken wordt er aangegeven dat: Alle reizigers moeten bij aanvang van de reis aan de luchtvaartmaatschappij het bewijs van volledige vaccinatie laten zien. Ook voor binnenkomst over land of zee geldt de eis van vaccinatie.

   Er zijn uitzondering, zoals gezondheidsredenen, of als u ingezetene bent in Brazilië. Groepen die uitgezonderd zijn van (volledige) vaccinatie, vindt u op de website van de Braziliaanse autoriteiten (informatie in het Portugees). Als u tot de uizonderingsgroep hoort, moet u een negatieve PCR- of antigeentest laten zien (maximaal 24 uur oud voor vertrek).

   Reizigers die niet (volledig) zijn ingeënt mogen het land niet inreizen (behalve als u onder één van de uitzonderingscategorieën valt).

   Lees de meest recente inreisvoorwaarden op de website van de Braziliaanse overheid in het Portugees of in het Engels

  1. Hallo Gerrit, bedankt voor je reactie. Ik heb het zelf even opgezocht op google, want wij hebben het zelf nog niet hoeven doen. Ik heb de volgende website voor je gevonden.
   https://albasaude.com.br/testes-para-coronavirus-covid-19/ (tip: je kunt de pagina vertalen naar het Nederlands) Deze leek mij op het eerste gezicht de goedkoopste met 24/48 resultaat las ik.
   Ik weet natuurlijk niet hoe je reis er verder uitziet, maar hoop dat je hier iets mee kunt. Anders kijk ik graag nog even verder voor je

   1. Dankjewel voor deze reactie.
    Maar dit is in Rio. Ik vertrek vanuit Joao Pessoa via Recife naar Rio en van daaruit naar Amsterdam.
    Moet dus de test ongeveer 2 dagen voor vertrek in JP laten doen. Anders voldoe ik niet aan de termijn van maximaal 72 tot aankomst NL.
    Geen idee hoe of waar ik de PCR test kan laten doen.

    1. Beste Gerrit,

     bedankt voor je reactie. Ik snap je redenatie, maar wist niet dat je nog meer vluchten moest doen. Ik heb zelf even gezocht, maar kan zo niks vinden. Ik ga even wat hulptroepen inschakelen en kom er bij je op terug.

  1. Hoi Chris, Brazilië is veilig om te reizen, maar jij bedoeld vanwege Corona? Blijft altijd risicovol als je reist. Ken wel een aantal mensen die al een paar keer zonder problemen naar Brazilië zijn gereisd zonder ziek te worden, maar ja het kan natuurlijk wel. Moeilijk om hierin een advies te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023