Vragen over coronavirus in Brazilië -
Vragen over coronavirus in Brazilië

Vragen over coronavirus in Brazilië

Vragen over Coronavirus in Brazilië

Wij krijgen sinds de Corona uitgebroken is veel vragen over het reizen naar Brazilië tijdens Corona. Veelal krijgen wij daarbij ook de vraag wat er belangrijk is als je weer terug vliegt van Brazilië naar Nederland.

We hebben normaal de doelstelling om alle vragen goed te beantwoorden, maar helaas op het gebied van de coronavirus vinden wij dit erg lastig. Dit is vooral vanwege de vele mogelijkheden om in Brazilië te komen waardoor je te maken krijgt met verschillende regels, maatregelen en ga zo maar door. Daar komt bij dat regels en wetgeving snel kunnen veranderen.

Je leest in dit bericht het laatste nieuws en we proberen de informatie zo actueel mogelijk te houden. We zullen ook de bronnen/links benoemen zodat je zelf ook de actuele situatie in de gaten kunt houden.

Let op dat informatie snel kan veranderen en houdt de officiële websites van de overheid altijd in de gaten.

Laatste update Corona virus in Brazilië

Vanaf 15 Mei 2021 wordt er weer gewerkt met kleurcodes. Elk land heeft een kleurcode die aangeeft waar je als reiziger rekening mee moet houden.

Groen (Geen bijzondere veiligheidsrisico)
Oranje (Alleen noodzakelijke reizen)
Geel (Let op, veiligheidsrisico's)
Rood (Niet reizen)

Brazilië heeft op dit moment de oranje kleur en dat betekent alleen reizen als het noodzakelijk is. Je kunt desondanks wel naar Brazilië vliegen via veel routes. Je zal wel moeten voldoen aan alle regels omtrent testen en quarantaines bij terugkomst. Per 22 September 2021 hoef je niet meer in quarantaine als je uit Brazilië aankomt in Nederland. Je moet dan wel gevaccineerd zijn.

Ga naar de website van rijksoverheid voor meer informatie over de het laatste reisadvies.

Je kunt naar Brazilië vliegen via Amsterdam met KLM, maar je kunt ook naar Brazilië vliegen via Portugal met TAP Air Portugal.

Verder kun je ook naar Brazilië vliegen via Duitsland met Lufthansa en je kunt naar Brazilië vliegen via Spanje met Iberia.

Er zijn veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen ondanks de Covid19 pandemie.

Handige corona links voor meer informatie

Website van Vaccinaties op reis voor een Corona PCR test en certificaat: Klik hier

Website van KLM met laatste Corona nieuws: klik hier

Website van Ministerie van Buitenlandse zaken voor het laatste reisadvies: klik hier

Website van IATA met de laatste reisrestricties per land: klik hier

Whatsapp groep Corona virus Brazilië: klik hier

Website van Tap Air Portugal met laatste Corona nieuws: klik hier

Voor meer nieuws over het reizen in Brazilië kun je de volgende Facebookpagina volgen: klik hier

Vragen van lezers over Corona in Brazilië

Word ik ook geholpen in Brazilië als ik ziek word van Corona?

De drukte in de ziekenhuizen zou per regio goed kunnen verschillen, maar normaliter zullen ze je graag helpen in Brazilië.

Bewaar alle bonnetjes, want die kun je inleveren bij je ziekenfondsverzekering. De ziekenfondsverzekering betaalt alle noodzakelijke kosten. Kosten die eventueel niet vergoed worden door ziekenfondsverzekering kun je vaak declareren bij de reisverzekering.

Het is dus zeker aan te raden om goed op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden. Omdat alle verzekeringen verschillen kunnen wij geen sluitend advies geven. Controleer dus altijd zelf naar de voorwaarde bij je eigen verzekeraar.

Moet je ook een bewijs van je reisverzekering en zorgverzekering meenemen naar Brazilië?

Een reisverzekering is niet verplicht en een bewijs van je zorgverzekering hoef je niet te laten zien. Voor de volledigheid zou je het natuurlijk wel mee kunnen nemen. Een Engelse uitdraai van je zorgverzekering en reisverzekering is meestal wel te krijgen bij de verzekeraar.

Hoe is de situatie rondom Corona in Brazilië?

De situatie rondom Corona in Brazilië is dramatisch. Veel mensen doen wel hun best om zichzelf zoveel mogelijk te isoleren, maar er zijn ook genoeg beelden van volle stranden, overvolle markten en ga zo maar door.

Verder verschillen de maatregelen per deelstaat en zijn veel bezienswaardigheden gesloten of onder bepaalde voorwaarden open.

Moet je ook een Coronatest doen voordat je naar Brazilië gaat?

Vanaf 30 December 2020 moet je een negatieve Corona PCR test laten zien die 72 uur geldig is. Dit geldt voor iedereen die het land wil binnentreden.

Onderstaande vragen zijn uit de begin periode van de Corona en zijn niet actueel meer.

Hebben ze in Brazilië ook desinfectie gel, want we kunnen hier niks meer krijgen? We gaan morgen namelijk naar Brazilië

In Brazilië verkopen ze ook desinfectie gel bij supermarkten en farmacias. We hopen dat jullie ondanks alle onrust toch nog de kans krijgen om een fijne vakantie te hebben in Brazilië.

Wij gaan volgende week op vakantie naar Brazilië met KLM voor vier weken. Wat nu?

KLM heeft op de website een bericht geplaatst waarin je actuele informatie kunt vinden over Coronavirus en wat dit betekent voor je vlucht. Wij hebben helaas geen contact met KLM en kunnen je daar niet in ondersteunen.

Houdt de website van KLM in de gaten en je kunt op de website van het ministerie van buitenlandse zaken ook informatie vinden over het reisadvies naar Brazilië.

Verder kun je op de website van IATA ook informatie vinden over restricties tijdens het reizen in alle landen.

Wij willen bij de Iguazu watervallen ook de grens over naar de Argentijnse kant. Moeten we daar twee weken in quarantaine?

Leuk om te lezen dat je naar de Iguazu watervallen gaat. Dit is echt een prachtige bestemming in Brazilië. We hebben even opgezocht of we deze informatie kunnen vinden, maar hebben hier niks over kunnen lezen. Waar heb je dit gelezen?

We hebben afgelopen vrijdag gesproken met mensen die donderdag nog zonder problemen de grens over zijn gegaan. We denken daarom dat dit op het moment van schrijven nog geen probleem is. Heb je al een hostel/hotel geboekt? Misschien dat zij je van specifieke lokale informatie kunnen voorzien.

Inmiddels komen de eerste berichten binnen dat het park aan de Argentijnse kant gesloten is of beperkt mensen toe laat. Hoe dan ook zal het vast niet lang meer duren voordat het park helemaal dicht gaat. Je kunt via de website van de overheid in Argentinië de actuele status lezen.

Ook willen we je adviseren om het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken te volgen.

Wij gaan over twee weken naar Brazilië, maar willen annuleren. Weet jij of dit vergoedt wordt door de reisverzekering?

Bedankt voor je vraag. Ik denk dat je dit het beste kunt vragen aan je reisverzekering. Het kan zijn dat ze misschien wel moeilijk bereikbaar zijn vanwege de drukte.

Vaak wordt een reis alleen vergoed als er een negatief reisadvies is, maar op het moment van schrijven is dit niet van toepassing. Dit kan natuurlijk snel veranderen, maar om het zeker te weten even informeren bij de reisverzekering.

We lezen ook verhalen van mensen die aangeven dat ze een waardebon krijgen van hun reisorganisatie zodat ze een andere keer kunnen gaan. Het is dus wel aan te raden om pas te annuleren als je wat meer zekerheid hebt.

Hebben jullie ook tips voor onze komende vakantie naar Brazilië vanwege Corona?

Wij kunnen ons eigenlijk alleen maar aansluiten bij de tips die voor iedereen gelden. Ga voor de meest actuele tips naar de website van het RIVM.

Wij gaan met Corendon naar Brazilië en vroegen ons af of jullie weten of dit wel doorgaat?

Wij verwijzen graag naar de website van Corendon. Die hebben hierover een bericht geplaatst op hun website. Verder is er op nu.nl een bericht verschenen

Wij willen een vliegticket boeken voor onze reis naar Brazilië in November van dit jaar. Weten jullie wanneer je weer naar Brazilië kunt?

Wij horen wel eens datums of lezen wel eens verhalen van mensen die denken te weten wanneer het wel weer zou kunnen, maar wat ons betreft is dit nog helemaal niet te zeggen. De besmettingen nemen nog steeds toe en er is ook nog geen zicht op herstel. Wij zouden zeker niet adviseren om nu al vliegtickets te boeken naar Brazilië.

Zijn er in Brazilië ook besmettingen met Corona?

Ja, helaas ook in Brazilië zijn er gevallen van Corona en dit zal ook nog wel in aantallen toenemen denken wij. De gezondheidszorg in Brazilië is natuurlijk niet zo goed geregeld als bij ons, maar omgaan met virussen is wel iets waar Brazilië ervaring mee heeft. In Brazilië zijn er gevallen met dengue en gele koorts.

Inmiddels komen ook de eerste signalen binnen dat er in Brazilië uit voorzorg ook scholen en crèches worden gesloten.

Rondreizen in Brazilië

Geld overmaken naar Brazilië

7 Replies to “Vragen over coronavirus in Brazilië”

  1. Hallo Gerrit, bedankt voor je reactie. Ik heb het zelf even opgezocht op google, want wij hebben het zelf nog niet hoeven doen. Ik heb de volgende website voor je gevonden.
   https://albasaude.com.br/testes-para-coronavirus-covid-19/ (tip: je kunt de pagina vertalen naar het Nederlands) Deze leek mij op het eerste gezicht de goedkoopste met 24/48 resultaat las ik.
   Ik weet natuurlijk niet hoe je reis er verder uitziet, maar hoop dat je hier iets mee kunt. Anders kijk ik graag nog even verder voor je

   1. Dankjewel voor deze reactie.
    Maar dit is in Rio. Ik vertrek vanuit Joao Pessoa via Recife naar Rio en van daaruit naar Amsterdam.
    Moet dus de test ongeveer 2 dagen voor vertrek in JP laten doen. Anders voldoe ik niet aan de termijn van maximaal 72 tot aankomst NL.
    Geen idee hoe of waar ik de PCR test kan laten doen.

    1. Beste Gerrit,

     bedankt voor je reactie. Ik snap je redenatie, maar wist niet dat je nog meer vluchten moest doen. Ik heb zelf even gezocht, maar kan zo niks vinden. Ik ga even wat hulptroepen inschakelen en kom er bij je op terug.

  1. Hoi Chris, Brazilië is veilig om te reizen, maar jij bedoeld vanwege Corona? Blijft altijd risicovol als je reist. Ken wel een aantal mensen die al een paar keer zonder problemen naar Brazilië zijn gereisd zonder ziek te worden, maar ja het kan natuurlijk wel. Moeilijk om hierin een advies te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: